Nogomet

Video: PSG i Barcelona novim pobjedama riješili pitanje prolaska skupine F

Josip Piršljin • srijeda, 05.11.2014.
Video: PSG i Barcelona novim pobjedama riješili pitanje prolaska skupine F
Foto: EPA

Već nakon četvrtog kola znaju se putnici u drugi krug Lige prvaka iz skupine F. To su PSG i Barcelona koji su ponovno bili bolji od APOEL-a, odnosno Ajaxa. Messi je bio koban za Nizozemce, a Cavani za Ciprane kojima preostaje tek borba za treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Ajax - Barcelona 0:2

Nogometaši Barcelone riješili su pitanje prolaska skupine u četvrtom kolu. Nakon što su na Nou Campu svladali Ajax 3:1, bolji od Kopljanika bili su i na Amsterdam Areni 2:0. Bila je to rutinska pobjeda momčadi Luisa Enriquea u kojoj je svih 90 minuta sudjelovao i hrvatski veznjak Ivan Rakitić.

Gosti iz Katalonije došli su do vodstva u 36. minuti. Bartra je izbjegao zaleđe i stigao do lopte prije Cillessena koji je bio neoprezan. Ona je došla do Messija koji, pak, dobro reagira glavom i šalje je u mrežu za početnu prednost Blaugrane.

S tim se rezultatom otišlo na predah, a do novog pogotka čekalo se do 76. minute. Ponovno je argentinski napadač bio strijelac, a ovog mu je puta asistirao Pedro. Prije toga igru je u redovima Kopljanika napustio stoper Veltman koji je u 71. minuti zaradio drugi žuti karton.

PSG - APOEL 1:0

Parižani su također bez previše problema i u drugoj utakmici pobijedili ciparski APOEL. Na Parku prinčeva domaći su minimalno slavili 1:0 i tako su zajedno s Barcelonom prošli u osminu finala Lige prvaka. U sljedeća dva kola skupine F borit će se samo za poziciju broj 1 i nešto lakši ždrijeb u drugom krugu.

Laurent Blanc nije htio puno riskirati, te je na teren poslao gotovo najjaču postavu, nedostajao je tek Zlatan Ibrahimović. U prednjoj liniji bili su Lavezzi, Cavani i Lucas, dok su im leđa čuvali Motta i Matuidi. Ciprani su, pak, počeli s četiri Brazilca i tri Portugalca u postavi, ali više od pristojnog poraza nisu mogli izvući.

Jedini pogodak na utakmici pao je već u prvoj minuti. Klasu je još jednom dokazao Cavani koji je primio loptu u šesnaestercu momčadi iz Nicosije, dignuo je, te iz okreta opalio prema vratima APOELA. Belgijski čuvar mreže Pardo bio je na toj lopti, ali je nije mogao zaustaviti. PSG je poveo 1:0 i taj se rezultat održao do samog kraja. Cipranima ostaje tek borba s Ajaxom za treće mjesto.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

PSG1:0APOEL
Ajax0:2Barcelona
1Barcelona 615:5+1015
2PSG 610:7+313
3Ajax 68:10-25
4APOEL 61:12-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2014. u 00:19
    ni nemoze Barca imat tu lakocu kad su prije 3-4 god.i Xavi i Iniesta bili kljuc tika-takanja,pogledaj ih sada(Xavi star,Iniesta nema konstante i ozljediva se cesto)a uostalom taj vezni red je spor kao kornjaca(ni Rakitic nije izuzetak)..proc ce puno vremena da shvate da treba za danasnji nogomet... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ZoSo05.11.2014. u 23:46
    Messija Bog!
    ZoSo
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 23:29
    Ne potcjenjujem Ajax,ali Barca mi ne stoji dobro i trebali su ih dobit bar 4 razlike.Nije u formi Barcelona i teško otkuljučava malo jače protivnike.Fali im ta lakoća od ranije ili kao što ju sad ima Real npr.Trebat će izgleda još puno da se Suarez i Rakitić uklope a tu je i Vermalen.
    Obrisan korisnik