Nogomet

Kek: "Drugo poluvrijeme bilo je dobro, ali dogodi se promašaj i igraču poput Kramarića"

Branimir Korać • petak, 07.11.2014.
Kek: "Drugo poluvrijeme bilo je dobro, ali dogodi se promašaj i igraču poput Kramarića"
Foto: EPA

Matjaž Kek nije bio previše razočaran nakon poraza Rijeke u Rotterdamu. Slovenski stručnjak bio je vrlo zadovoljan igrom u drugom poluvremenu u kojem je Rijeka imala inicijativu...

Početak utakmice bio je ključan. Rijeka je loše krenula u utakmicu i tu je kažnjena. U drugom poluvremenu Andrej Kramarić mogao je preokrenuti susret, nije bio precizan, no Matjaž Kek mu ne zamjera.

"Nismo dobro ušli u utakmicu, imali smo previše respekta i nismo bili dovoljno angažirani. Kao da smo se bojali, ušli smo malo neodgovorno i dobili dva gola na način na koji smo upozoravali cijelo vrijeme. Drugo poluvrijeme bila je sasvim drugačija priča, ali dogodi se i takvom igraču kao što je Kramarić. On nas je držao na životu puno utakmica, ali dogodi se. Moramo dići glave, drugo poluvrijeme je stvarno bilo dobro, a oni su ipak dobra momčad."

Problem je bila skok igra, Rijeka je kroz visoke lopte primila dva pogotka i bilo je teško vratiti se.

"Oni su u dva dvoboja u skoku došli do prednosti, mi smo slabo reagirali i slabo zatvorili taj skok. Kad si 2:0 u minusu u Rotterdamu, nije lako, ali u drugom poluvremenu smo proigrali i nismo im ništa pružili. Uspjeli smo i izmjenama dići ritam, ali šteta za te prilike, to se u Europi mora zabiti. Kao što Feyenoord nije zabio na Kantridi, nismo niti mi u Rotterdamu. Čestitam im, zasluženo su pobijedili jer su bili bolji."

Kek tvrdi da su igrači bili impresionirani cijelom atmosferom.

"Već dan prije utakmice na treningu primijetio sam da su impresionirani ambijentom. Prvo poluvrijeme je bilo slabo i to sam im rekao u svlačionici i oni su to dobro prihvatili i dobro reagirali. Nas sada za tri dana čeka nova utakmica, teška utakmica protiv Lokomotive."

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Feyenoord2:0Rijeka
Sevilla3:1Standard Liège
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liege 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2014. u 21:33
    "Slovenski stručnjak bio je vrlo zadovoljan igrom u drugom poluvremenu u kojem je Rijeka imala inicijativu..." ---Ajde ne seri kekčino kukavico! Da feyenord nije već vodia 2:0 ne bi se povuka i ne bi rijeka ni prišla centar. Bravo kekčino! Još jedna tekma u kojoj igraš bunkerčinu dok ne popušiš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2014. u 10:16
    mene muči zašto nije igrao mitrović koji je zadnje dve tekme odigrao perfektno ( možda nema snage za taj ritam?) , samardžić je imao velikih problema s kazimom , kad ga je u drugom dijelu uzeo lešković kazim je samo mahao rukama
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199007.11.2014. u 02:53
    Nikad se naši klubovi tog seljačkog mentaliteta neće rješit. Nikad.... Umisto da muški uđeš u utakmicu i ti napraviš nešto protivniku, ti ko kukavica uđeš, uvučeš se golmanu u krilo, statično i mlako, gubiš 2-0 i onda kreneš igrat. E al onda je kasno.
    Hrvoje1990