Liga prvakinja - Skupina C, 5. kolo, 16.11.2014.
Lokomotiva 15:26 Győri Audi ETO KC
Győri Audi ETO KC

Lokomotiva postigla svega 15 pogodaka i uvjerljivo poražena od Györa

Davor Kovačević • nedjelja, 16.11.2014.
Lokomotiva postigla svega 15 pogodaka i uvjerljivo poražena od Györa
Foto: FaH

Rukometašice Lokomotive pretrpjele su uvjerljiv poraz od mađarskog Györa. Svega 15 postignutih golova i 26 primljenih pokazalo je veliku razliku u kvaliteti, a s obzirom na rezultat iz Švedske, Lokosice su na rubu eliminacije iz Lige prvakinja.

RK Lokomotiva Zagreb - Györi Audi ETO KC 15:26 (7:13)

5. kolo Lige prvakinja
Zagreb - Dvorana II Doma sportova, gledatelja: 1500
Suci: Alvarez Mata/Bustamante Lopez (Španjolska)

Lokomotiva: Jelčić (13 obrana), Razum; Smiljanić, Grubišić 1, Božović 1, Ježić, Hrbkova 4, Kožnjak 2, Rajović, Irman, Horvat 2, Benko, I. Milanović-Litre 1, Bašić 1, Havić 2, Milić 1
Trener: Irfan Smajlagić

Györi Audi ETO KC: Grubišić (18 obrana), Herr; Loke 5, Sen 1, Korsos 3, Kovacsics 4, Aguilar 4, Amorim 2, Planeta, Szepesi 2, V. Milanović-Litre 1, Boczko-Hornyak, Bognar-Bodi 4
Trener: Ambros Martin

Sedmerci: Lokomotiva: 3/3; Györi: 1/2
Isključenja: Lokomotiva: 10 minuta; Györi: 4 minute

Rezultat iz Švedske ranije nedjeljnog popodneva označio je za Lokomotivu da svim snagama mora jurišati na prvu pobjedu ili barem bod protiv europskih prvakinja. Iako su se Lokosice trudile koliko su mogle i znale, barem u obrani, protiv znatno kvalitetnijeg protivnika, eventualnom iznenađenju nisu se ni približile, uostalom 15 postignutih golova dovoljno govori i zagrebačka ekipa će za prolazak u drugi krug Lige prvakinja morati potražiti senzaciju u Danskoj.

Viborg protiv Sävehofa nije odradio svoj dio posla koji se očekivao i koji bi praktički osigurao Lokomotivi prolazak u drugi krug Lige pvakinja. Prvakinje Švedske su izborile svoj treći remi u natjecanju i sada su one te koje su u dobitnoj situaciji, onoj u kojoj je bila Lokomotiva prošle nedjelje kada su iščupale bod upravo protiv švedske ekipe.

Vjerojatno je taj remi Sävehofa i Viborga malo ohladio euforiju u zagrebačkoj ekipi nastalu proteklog vikenda, a Györi je kao i u prvoj utakmici bio pretvrd orah, iako danas bez svoje prve violine Anite Görbicz. Na otvaranju Lige prvakinja u Mađarskoj Lokomotiva je u svojoj premijeri izgledala odlično 40 minuta kada je uslijedio pad i veća razlika u kvaliteti je u konačnici došla do izražaja, a danas od samog starta Lokomotiva nije izgledala dobro na terenu, slično kao i protiv Sävehofa, iako su prvakinje Europe neosporno kvalitetnija ekipa.

Pred dobrom navijačkom kulisom, za što su ponajviše zaslužni vjerni navijači mađarske ekipe, krenulo se u susret, a Lokomotiva je držala prednost devet minuta (3:2) i tada se dogodila velika crna rupa iz koje se Lokosice nisu uspjele izvući. 13 minuta bez gola, briljantna Grubišić na vratima Györa, sterilan napad i obrana koja nije dobro zatvarala. Sve je to bilo dovoljno da Mađarice u 21. minuti povedu s 9:3.

Post je konačno prekinula Horvat, uspjela je smanjiti je domaća ekipa na 7:11, imala kontranapad i za -3, no umjesto toga Györi je ponovno pobjegao na 13:7, rezultat s kojim se i otišlo na odmor.

U nastavku se i dalje Lokomotiva mučila u napadu, odlčina obrana Mađarica nije dozvoljavala hrvatskom predstavniku dolazak u čiste pozicije za šut i Györi se nastavio odvajati. U 52. Minuti mađarska ekipa stigla je i do dvoznamenkaste prednosti (22:12), dvije minute prije kraja i do najveće (25:13), a 15. gol Lokomotive za kraj je postigla Hrbkova i tako postala prvi strijelac svoje u lošoj predstavi ekipe.

Liga prvakinja - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Sävehof25:25Viborg
Lokomotiva15:26Győri Audi ETO KC
1Győri Audi ETO KC 6183:127+5612
2Viborg 6162:144+187
3Sävehof 6146:188-423
4Lokomotiva 6132:164-322

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz16.11.2014. u 20:21
    Pa zar je netko mogao biti toliko naivan ili glup i misliti da skandinavci neće namjestiti?! Odrastite ljudi. Sve očekivano! Oni međusobno lijepo surađuju, a mi se ovdje veselimo kad susjedu crkne krava. I zato oni i jesu tamo gdje jesu, a bome i mi.
    sportoz