Rukomet

Rukometašice Umaga u dva susreta Kupa pobjednika kupova uvjerljivo poražene od Fleuryja

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 17.11.2014.
Rukometašice Umaga u dva susreta Kupa pobjednika kupova uvjerljivo poražene od Fleuryja

Ekipa Umaga ovoga je vikenda zaigrala u trećem kolu Kupa pobjednika kupova u sklopu kojeg je otputovala u Francusku u goste ekipi Fleury Loireta od koje je uvjerljivo poražena u oba susreta, no u drugom je posebice pokazala borbenost te je pritom stekla novo vrijedno iskustvo.

U svom prvom međunarodnom nastupu u klupskoj povijesti, rukometašice Umaga stigle su u Orleans gdje su u trećem kolu Kupa pobjednika kupova snage, u dvije utakmice, odmjerile s domaćim rukometašicama Fleury Loireta. Bolje su Francuskinje bile u oba susreta te su slavile s ukupnih 73:35, no vrijedno je ovo iskustvo za hrvatske predstavnice.

Iako su u prvom susretu gošće povele 1:0, podršku su imale i u nekolicini hrvatskih navijača, domaća je ekipa pokazala svu svoju snagu i iskustvo te je do sredine prvoga poluvremena stigla na 7:1 da bi na predah otišla s uvjerljivih 16:5. Nastavak je donio još bolju domaću igru stoga Fleury samo povećava svoje vodstvo za konačnih i odličnih 39:15. Najefikasnije su kod Umaga bile Ana Jajčević i Jelena Vidović s po četiri pogotka, dok su najbolje kod Fleuryja bile Alexandrina Cabral Barbosa i Roseline Ngo Leyi s po šest golova.

U drugom susretu u dva dana domaćinstvo je u nešto manjoj dvorani u Orleansu pripalo ekipi Umaga koja je tada pokazala odličnu igru te pravu borbenost protiv jakih Francuskinja. Nakon 4:10, Hrvatice serijom 7-3 smanjuju svoj zaostatak te u završnici prvog dijela pokazuju što sve znaju kako bi na predah otišle sa samo dva pogotka zaostatka (11:13). U drugom poluvremenu ekipa Fleuryja odlazi na 18:14 te potom nanovo povećava svoju prednost za konačno slavlje 34:20. Odlična je kod Umaga bila Ana Jajčević sa sedam pogodaka, po četiri su dodale Kornelija Gašić i Julijana Žuliček, dok se kod Fleuryja istaknula Marta Lopez Herrero s osam golova.

Kup pobjednika kupova, 3. kolo:

1. utakmica:
Fleury Loiret Handball - Umag 39:15 (16:5)

2. utakmica:
Umag - Fleury Loiret Handball 20:34 (11:13)

Foto: zrk-umag.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!