Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, 26.11.2014, 18:00 h
Zenit
Zenit 1:0 Benfica
Benfica

Video: Zenit minimalnim rezultatom do slavlja, Benfica ostala bez šansi za prolazak

Davor Mikulić • srijeda, 26.11.2014.
Video: Zenit minimalnim rezultatom do slavlja, Benfica ostala bez šansi za prolazak
Foto: EPA

Velika tri boda uzeli su igrači Zenita koji su na svom terenu bili bolji od Benfice. Samo jedan pogodak vidjeli su gledatelji, a za njega je zaslužan bio Danny koji je gostujućeg vratara savladao u 79. minuti...

Obje momčadi današnji su međusobni ogled dočekale kao izuzetno važan jer u slučaju poraza portugalski sastav bi se oprostio od svih nadanja u prolazak grupne faze Lige prvaka, a upravo se to i dogodilo.

Prvi dio susreta protekao je u boljoj igri Zenita, ali mreže su ostale mirne. Gledatelji nisu vidjeli mnogo uzbuđenja, a glavni sudac utakmice Nicola Rizzoli pokazao je čak šest žutih kartona. Prvi je zaprijetio Hulk u sedmoj minuti iz slobodnog udarca, ali bez prave opasnosti za gostujućeg vratara. Jedini pokušaj Benfice u prvom dijelu zapravo je bio i najopasniji. Eduardo Salvio je pucao iz blizine, a odlično reakcijom promjenu rezultata spriječava Lodigin.

Gostujući su igrači puno opasniji bili u nastavku pa su odmah na otvaranju drugog dijela pokušavali Luisao i Gaitan, no oba udarca bila su neprecizna. Kako je vrijeme odmicalo, sve više se činilo kako pogodaka neće biti. Međutim, u 79. minuti loptu s desne strane na peterac ubacuje Hulk, a tamo do nje prije gostujućih braniča dolazi Danny i iz prve zakucava u mrežu nemoćnog Julija Cesara.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Benfica je ostala s desetoricom na terenu. Drugi žuti karton zaradio je Luisao, no iako je bilo prekasno za eventualni povratak.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit1:0Benfica
Bayer Leverkusen0:1Monaco
1Monaco 64:1+311
2Bayer Leverkusen 67:4+310
3Zenit 64:6-27
4Benfica 62:6-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!