Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, 26.11.2014, 20:45 h
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen 0:1 Monaco
Monaco

Video: Leverkusen prijetio i napadao, a bodove odnijeli gosti iz Monte Carla

Davor Mikulić • srijeda, 26.11.2014.
Video: Leverkusen prijetio i napadao, a bodove odnijeli gosti iz Monte Carla
Foto: EPA

Puni plijen s BayArene odnio je Monaco na čijim vratima je ponovno čiste mreže ostao hrvatski vratar Danijel Subašić. Domaći je sastav dominirao tijekom cijelog susreta, ali jedan pogodak gostima je bio više nego dovoljan...

Francuski sastav doputovao je u Njemačku s namjerom osvajanja barem jednog boda, no kako je nešto ranije susret u Rusiji završen pobjedom Zenita, tri boda postala su imperativ.

Međutim, prvi dio susreta gosti će svakako htjeti što prije zaboraviti jer su svega jedan udarac uputili prema vratima domaćeg vratara Lena i to bez ikakve opasnosti. Leverkusen je bio dominantan u svim segmentima igre, ali izostali su pogoci.

Već u drugoj minuti Subašiću je s vrha šesnaesterca zaprijetio Calhanoglu, što je hrvatski vratar obranio bez većih problema, a na iduću opasnost pred njegovim vratima čekalo se do 11. minute i pokušaja Gonzala Castra kojem je nedostajalo malo preciznosti.

Domaći je sastav nastavio sa svojim neugodnim napadima, a ništa uspješniji nisu bili niti Wendell i Lars Bender kojem se u 26. minuti ispriječila greda. Nekoliko centimetara od pogotka dijelilo je i Stefana Kiesslinga u dubokoj nadoknadi prvog dijela.

Situacija na terenu bitnije se nije promijenila niti u nastavku utakmice. Nakon što je blokiran udarac Donatija, još jednom je pokušao i Calhanoglu, a prvi je kod gostiju pokušao Toulalan čiji udarac odlazi visoko iznad okvira vrata.

Zatim, u razmaku od samo tri minute, blizu pogotka bili su Josip Drmić i Calhanoglu, a onda je uslijedio šok. Napokon je došlo do promjene rezultata, ali po loptu je u svoju mrežu u 72. minuti morao domaći vratar. Dirar je ubacio s desne strane, a na petercu, između dvojice domaćih braniča, do lopte dolazi Ocampos i pogađa za vodstvo Monaca.

Ostavio je gostujući pogodak traga na igračima Leverkusena koji su nastavili kontrolirati igru, ali do kraja susreta prave opasnosti pred gostujućim čuvarem mreže zapravo i nije bilo.

Tin Jedvaj večerašnji je susret odgledao s domaće klupe, jednako kao i vratar Krešić.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit1:0Benfica
Bayer Leverkusen0:1Monaco
1Monaco 64:1+311
2Bayer Leverkusen 67:4+310
3Zenit 64:6-27
4Benfica 62:6-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 23:07
    Ovo je najčudnija grupa ove sezone u Ligi prvaka. Bayer koji je do sada pokazao da je najbolja momčad u ovoj skupini izgubio je obje utakmice od Monaca, najslabije momčadi u skupini.
    Obrisan korisnik