Košarka

Cedevita mogla i bolje: "Trebali smo ih ranije slomiti, imamo puno rezerve u obrani"

Borna Rupnik • petak, 28.11.2014.
Cedevita mogla i bolje: "Trebali smo ih ranije slomiti, imamo puno rezerve u obrani"
Foto: FaH

Cedevita je u Draženovom domu upisala prvu ovosezonsku domaću euroligašku pobjed. Stradao je Limoges, a u zagrebačkom taboru ističu da se moglo još i bolje.

Košarkaši Cedevite uspjeli su ostati u igri za drugi krug Eurolige, zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi nad francuskim prvakom Limogesom (102:83). Posebno je dobar bio šut zagrebačkih košarkaša.

Jean-Marc Dupraz, trener Limogesa: "Loše smo otvorili utakmicu i s takvom obranom ne možemo očekivati mnogo. Znali smo da će ovdje biti teško, ali nismo igrali s dovoljnim intenzitetom. U domaćem prvenstvu možemo pobjeđivati i kad ne igramo na 100%, no u Euroligi to nije moguće".

"Najbitnije je da do zadnjeg kola ostanemo u borbi za Top 16 i da napravimo što neizvjesniju završnicu Eurolige. U tome smo uspjeli", rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša poslije utakmice, čestitajući svojim igračima i publici.

"Mislim da smo utakmicu napadački odigrali dobro, posebno u obaveznom dijelu. Imali smo ravnotežu šuta za dva i tri s visokim postotkom za tricu, no mislim da smo u obrani morali biti konzistentniji. Primjerice, u pet minuta su nam zabili pet poena, a onda u sljedećih pet minuta 16 ili 17, tako da moramo imati veću konstantu u obrani", naglasio je.

Posebno je raspoložen bio Cedevitin centar Miro Bilan, s 24 koša i osam skokova.

"Mislim da smo veliki dio utakmice igrali dosta bolje i zasluženo smo pobijedili. No, imamo još puno rezerve u obrani i to moramo popraviti za neke buduće i teže utakmice od ove. Imali smo nekih grešaka. Praktički smo im dozvoljavali da se drže na desetak razlike cijelu utakmicu i mislim da smo ih prije trebali slomiti", prenosi klupska stranica njegove riječi poslije velike pobjede.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Maccabi Tel Aviv61:84CSKA Moskva
Alba Berlin79:78Unicaja Málaga
Cedevita102:83Limoges
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!