Rukomet

Bezbolan poraz u Rumunjskoj: Rukometaši Nexea osigurali skupinu EHF kupa

Davor Kovačević • subota, 29.11.2014.
Bezbolan poraz u Rumunjskoj: Rukometaši Nexea osigurali skupinu EHF kupa

Ono što je bilo jasno i gotovo sigurno nakon prvih 60 minuta u Našicama, dobilo je potvrdu u subotnjem uzvratu u Rumunjskoj. Iako poraženi s 23:26, rukometaši Nexea postali su prvi hrvatski rukometni klub koji će zaigrati u skupinama EHF kupa.

HC Potaissa Turda – RK Nexe Našice 26:23 (14:11)

Play-off EHF kupa, uzvrat
Turda – SD Gheorghe Baritiu, gledatelja: 600
Suci: Aliyev/Aghakishiyev (Azerbajdžan)

Potaissa Turda: Varo (8 obrana), Medrea, Szopka (5 obrana); Cintec 3, Libert 3, Rogoz, Marian 3, Dediu 2, Stef, Thalmaier, Cimpan 2, Alisie 5, Ignat 3, Fazakas 1, Adomnicai 1, Lazar 3
Trener: Gal Ovidiu

Nexe Našice: Lelić (4 obrane), Juzbašić (13+2 obrane); Gadža, Eter 4, Mrđenović, Crnić, Tomas, Kružić 1, Sokolić 1, Božić Pavletić 6, Šakić 1, L. Vešligaj, E. Vešligaj, Vegar 2, Celebi 2, Herceg 6
Trener: Zdenko Kordi

Sedmerci: Potaissa Turda: 0/2; Nexe Našice: 2/2
Isključenja: Potaissa Turda: 6 minuta; Nexe Našice 8 minuta

Čak ni termin u kojem većina svijeta ima svoj drugi dnevni obrok nije uspio uzdrmati rukometaše našičkog Nexea. Kroz cijeli tjedan su imali treninge u to vrijeme kako bi se što bolje privikli na neuobičajenu satnicu utakmice, donijeli su +15 iz Našica i sve je to bilo dovoljno da se Nexe po prvi puta u svojoj, ali i hrvatskoj povijesti plasira u grupnu fazu EHF kupa, ono čemu su Našičani težili posljednjih godina i ono što se trebalo uz malo više sreće trebalo ostvariti još i prošle sezone.

No tko čeka, taj i dočeka, a Našičani su svoje konačno dočekali. Još nakon ždrijeba bilo je jasno da se ovakva prilika u Našicama ne smije propustiti. Iako je Turda “klub koji dolazi iz rukometne zemlje“, njihov ovosezonski plasman govori da nisu na razini Našičana. Potvrdilo se to u prvoj utakmici u kojoj su Našičani obavili 99 % posla i bilo je jasno da se to ne može propustiti na uzvratu, iako je profesor Zdenko Kordi puhao i na hladno, trebala je samo ona službena potvrda.

Čak ni toliko spomenuta “vruća“ atmosfera u Turdi (600 gledatelja) nije previše pomogla Rumunjima. Upisali su pobjedu, koju često volimo nazivati pirovom, iako ona u krajnjem slučaju nosi i nešto više od tog prefiksa. Povećava se klupski koeficijent i to ipak nije zanemarivo, za neke buduće europske utakmice.

Turda je bolje zakoračila u utakmicu, u devetoj minuti povela s 9:2 i to je bio znak za Našičane da je krajnje vrijeme za njihovo buđenje. Držala je Turda veću prednost i do 12:7, a onda je i Nexe povezao nekoliko pogodaka i smanjio na 11:13 dvije minute prije poluvremena.

U nastavku se rumunjska momčad ponovno odvojila i to na 16:12, a potpuni priključak Nexe je uhvatio u 48. minuti kada je uspio poravnati na 19:19, ali do drugog vodstva na utakmici, poslije onog početnog, nije mogao. Turda je serijom 4-1 povela s 23:20 sedam minuta prije kraja i to joj je bilo dovoljno za pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • MAX9929.11.2014. u 23:30
    Čestitam !!!!!
    MAX99