Rukomet

Prvi nastup Čelice, povratak Mandalinića: Zagrijavanje Zagreba za PSG protiv Vojvodine

Zvonka Keliš • srijeda, 03.12.2014.
Prvi nastup Čelice, povratak Mandalinića: Zagrijavanje Zagreba za PSG protiv Vojvodine

Rukometaši PPD Zagreba zakoračit će ponovno na regionalno tlo kako bi u sklopu 13. kola SEHA GSS lige snage odmjerili s ekipom Vojvodine. Zagrebaši će se tako dodatno uigrati između dva europska susreta te krenuti po sigurnu pobjedu, dok će domaća ekipa Vojvodine predvođena svojim navijačima željeti održati dobar dojam nakon odličnog rezultata i prolaska u grupnu fazu natjecanja u Kupu EHF.

Momčad PPD Zagreba ove će se srijede okrenuti SEHA GSS ligi i novim regionalnim obavezama. Između nastupa na europskim terenima, točnije, poraza od Kiela protekloga tjedna te susreta s PSG-om sljedećeg utorka, Zagrebaši su u utorak krenuli put Novoga Sada gdje ih u srijedu u večernjem terminu očekuje dvoboj 13. kola SEHA lige s ekipom Vojvodine.

Hrvatski rukometni prvak u susret ulazi s druge pozicije na ljestvici SEHA lige, naime, nakon deset susreta u kojima je ostvario sedam slavlja te pretrpio tri poraza za ukupno 21 osvojen bod, isto koliko ih ima i trećeplasirani Vardar s utakmicom manje. Na dobrom je putu, osim u regionalnoj ligi, PPD Zagreb i u Ligi prvaka gdje ga još čekaju oni ključni susreti za prolazak u daljnju fazu natjecanja, a za sada u skupini A drži četvrto mjesto s tri slavlja, četiri poraza te šest osvojenih bodova.

U susret u Novom Sadu Zagrebaši kreću bez ozlijeđenog Domagoja Pavlovića čiji se povratak na teren ne očekuje prije ožujka, no na teren bi se trebao nakon dugog izbivanja zbog ozljede i oporavka vratiti Stipe Mandalinić koji je zajedno s momčadi otputovao u Srbiju. U vanjskoj liniji Mandalinić je dobio ovoga ponedjeljka i konkurenciju u bosanskohercegovačkom rukometašu Dušku Čelici koji je u Zagreb stigao iz francuskog Cessona. U Novi Sad, pak, nisu otputovali Lovro Šprem, Teo Čorić i Mateo Lukačec.

Povratak Mandalinića igri

"Uzbuđen sam sigurno, došla je i moja prva utakmica nakon nešto malo više od sedam mjeseci. Normalno je da mi je bilo drago kada mi je trener rekao da sam u sastavu. Nadam se da ću koliko toliko moći pomoći ekipi. Još uvijek nisam u formi, ali nadam se da ću se kroz par utakmica dovesti u formu te da je ta ozljeda sada iza mene", rekao je Zagrebov Mandalinić.

Protiv Vojvodine će se stoga ponovno morati iskazati vratari, kao i preostala krila te standardno potrebna čvrsta obrana, a s dodatnim dobitkom u vanjskoj liniji vrijedi vidjeti kako će se momčad posložiti te lagano uigrati za predstojeći velik susret s francuskim PSG-om u zagrebačkoj Areni.

Uoči samog susreta s Vojvodinom trener Veselin Vujović je kazao: "Vojvodina je jako dobra ekipa, najbolja u Srbiji. To je pokazala i plasmanom u grupnu fazu Kupa EHF preko SKA Minska. Ima kvalitetnih igrača, u prvom redu, Datukašvilija, zatim Lazovića, Marjanovića, Elezovića, jednog od boljih strijelaca u proteklih nekoliko godina. Čvrsta je to i dobra ekipa, očekujemo tešku utakmicu, ali jasno je da Zagreb mora pobijediti sve preostale tri utakmice kako bi se dobro pozicionirao i napravio dobru situaciju za plasman na Final Four SEHA lige."

"Čelica je odradio tek jedan trening u utorak predvečer i dat ćemo mu priliku ne da ga uklopimo već da iskuša ambijent i sigurno da će dobiti priliku u susretu. Moje razmišljanje je da bi, pak, Mandalinić mogao biti u sastavu protiv PSG-a, a ako već tako razmišljamo trebao bi zaigrati utakmicu ranije da probije led i da dugu pauzu premosti ovom utakmicom tako da će sigurno dobiti manju minutažu. Utakmicu moramo pobijediti i iskoristiti za nešto važnije što nas čeka", pojasnio je Zagrebov strateg.

Ekipa Vojvodine u susret 13. kola SEHA lige, pak, ulazi s posljednje desete pozicije na ljestvici bez ijednog ostvarenog slavlja, s tri remija te sedam pretrpljenih poraza te samim time i tri osvojena boda, no s velikim elanom i poletom nakon osiguravanja grupne faze natjecanja Kupa EHF. Naime, srpska je ekipa ostvarila uistinu svoj povijesni uspjeh nakon prolaska pored bjeloruskog SKA Minska u trećoj rundi kvalifikacija, naime, u prvoj je utakmici slavila 27:22 da bi potom pretrpjela poraz 25:28, no osigurala je natjecanje po skupinama te čeka ždrijeb ovoga četvrtka.

"Želio bih čestitati svojoj ekipi na plasmanu u Kupu EHF. Zaista sam sretan zbog toga. Što se tiče Zagreba, iako smo fizički iscrpljeni, ime protivnika će nam uliti dodatnu snagu. Pozivam stoga navijače da popune dvoranu", kratko je kazao Lazović.

Zagrebaši će u dvorani Slana Bara ove srijede trebati svakako pripaziti na dobar dan vratara Luke Arsenića te Bojana Perovića, kao i povratnika i bivšeg vratara makedonskog Metalurga Miroslava Kocića koji je ekipu protekle sezone predvodio do naslova prvaka. No, tu su i raspoloženi Uroš Elezović, Filip Marjanović, Miloš Orbović te uvijek neugodni Sergo Datukashvili, ali i sigurni Vuk Lazović i ostatak društva.

Netom prije susreta direktor Vojvodine Darko Jevtić izjavio je: "Nama dolazi europski velikan, ekipa koja igra Ligu prvaka. Mi smo se vratili iz Minska gdje je ekipa ostvarila povijesni uspjeh plasmanom u grupnu fazu natjecanja Kupa EHF. Sigurno da nas je to emotivno i fizički potrošilo, ali mi znamo naše obaveze u SEHA ligi u kojoj se trudimo da protiv snažnih ekipa jačamo i podižemo formu. Poslije dugo vremena smo kompletni, a na golu će biti povratnik Kocić koji će biti značajno pojačanje."

Prvi ovosezonski regionalni susret ove dvije momčadi Zagreb je na svom terenu okončao slavljem 29:24, a od protekle sezone zagrebački su Lavovi u sva tri susreta bili bolji od suparnika iz Novog Sada. Upravo stoga po europsko zagrijavanje i dobro slavlje žele i ove srijede, uz, dakako, uigravanje kako novog igrača tako i onog oporavljenog, dok Vojvodina zasigurno želi pružiti što bolji otpor pred svojom publikom, posebice nakon sjajnog uspjeha u Europi.

Susret 13. kola SEHA GSS lige između Vojvodine i PPD Zagreba počinje u 19.30 sati.

Foto: Matija Hećimović

SEHA GSS liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

13. kolo

Radnički Kragujevac29:30Nexe Našice
Vojvodina23:28RK Zagreb
Prešov31:22Metalurg Skoplje
Vardar Skoplje28:25Meškov Brest
Telekom Veszprem32:18Borac Banja Luka
1Telekom Veszprem 18561:413+14851
2Vardar Skoplje 18531:462+6945
3Meškov Brest 18507:459+4839
4RK Zagreb 18480:417+6336
5Prešov 18539:500+3933
6Nexe Našice 18449:512-6316
7Metalurg Skoplje (-1)18397:445-4815
8Borac Banja Luka 18464:537-7313
9Vojvodina 18444:510-6610
10Radnički Kragujevac 18472:589-1177

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9203.12.2014. u 18:37
    link za livestream?
    tomahawk92