Rukomet

Vujović: "Kada je Vojvodina bila u zaletu moja je ekipa odigrala dosta pametno"

Zvonka Keliš • četvrtak, 04.12.2014.
Vujović: "Kada je Vojvodina bila u zaletu moja je ekipa odigrala dosta pametno"

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu su u Novom Sadu svladali ekipu Vojvodine te osvojili nove vrijedne regionalne bodove. Netom nakon susreta trener Veselin Vujović prokomentirao je igru svoje momčadi, dok je lijevi vanjski PPD Zagreba Stipe Mandalinić izrazio veselje zbog svog povratka na teren. Trener Vojvodine Đorđe Ćirković nakon susreta je bio kratak te je tek čestitao suparniku na slavlju.

Momčad PPD Zagreba u sklopu 13. kola SEHA GSS lige u Novome je Sadu svladala ekipu Vojvodine 28:23. Prilika je to bila za Zagrebaše da se uigraju za novi europski susret budući da u utorak u zagrebačku Arenu stiže francuski PSG, ali i da uigra i uklopi u svoje redove svog novog igrača Duška Čelicu, kao i povratnika nakon dugog izbivanja s terena zbog ozljede i oporavka Stipu Mandalinića. Vojvodina je, pak, na svom terenu nakon povijesnog uspjeha i prolaska u grupnu fazu natjecanja Kupa EHF pružila dobar otpor Zagrebu, no nije uspjela osigurati nove regionalne bodove.

Netom nakon susreta trener PPD Zagreba Veselin Vujović kazao je: "Vojvodina je prolaskom u grupnu fazu natjecanja Kupa EHF pokazala da ima svoje pravo mjesto i u SEHA ligi i u Europi. To je bila i motivacija mojoj ekipa da se ovdje nalazi čvrst, ozbiljan i dobar sastav s dobrim igračima te izuzetno dobro vođena ekipa od strane trenera Ćirkovića."

Trener Vojvodine Đorđe Ćirković nakon poraza svoje momčadi nije bio rječit: "Htio bih čestitati Zagrebu, to je sve od mene."

"Znali smo da će biti tvrda utakmica s malim brojem golova. Nama u nekim situacijama u prvom poluvremenu koncentracija nije bila na razini, u drugom smo dijelu počeli ozbiljnije, no Vojvodina se vratila u život i u trenucima kada je Vojvodina bila u punom zaletu moja je ekipa odigrala dosta pametno završnicu utakmice. Čini mi se da je Vojvodina ipak malo umorna još od nastupa u Bjelorusiji, daleko je to putovanje, a utrošak emotivne i fizičke energije pokazao se u posljednjih desetak minuta igre", zaključio je Zagrebov strateg.

Nešto manje od deset minuta na terenu dvorane Slana Bara ove srijede dobio je i povratnik nakon ozljede Mandalinić koji je o samom susretu rekao: "Na sastancima nam je trener govorio da nam ovdje neće biti lagano protiv Vojvodine koja se plasirala u grupnu fazu Kupa EHF. Pokazalo se da se radi o čvrstoj ekipi, da udara kao što smo znali, no mi smo na kraju bili koncentriraniji u završnici. Vojvodina se, naime, približila na jedan razlike kada smo mi pali, no imali smo više koncentracije u završnici i na koncu smo pobijedili."

"Poslije sedam mjeseci stanke, bez terena, bez lopte, bez svega, sigurno da je ovo pozitivan šok za mene. Utakmica je sasvim nešto drugo, uz to sam i zabio gol i stvarno sam presretan što sam se vratio i nadam se da je ta ozljeda iza mene", nastavio je Mandalinić o svom povratku.

Na koncu je Zagrebov lijevi vanjski pojasnio kako kod njega zasigurno još ima bojazni te da se nada kako je ozljeda sada za njega stvar prošlosti: "Ima zadrške, kažu mi i suigrači na terenu da znam povući nogu ponekad, ali to je sve nesvjesno te se nadam da ću kroz određeno vrijeme taj strah prebroditi, on mora nestati. Nadam se, dakle, da je ozljeda iza mene. Pred nama su još tri utakmice, PSG, Tatran Prešov i Meškov Brest i nadam se da će to sve dobro proći nakon čega slijedi siječanj i pripreme kroz koje ću se još bolje spremiti kako bi pružio svoj maksimum."

Foto: Matija Hećimović

SEHA GSS liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

13. kolo

Radnički Kragujevac29:30Nexe Našice
Vojvodina23:28RK Zagreb
Prešov31:22Metalurg Skoplje
Vardar Skoplje28:25Meškov Brest
Telekom Veszprem32:18Borac Banja Luka
1Telekom Veszprem 18561:413+14851
2Vardar Skoplje 18531:462+6945
3Meškov Brest 18507:459+4839
4RK Zagreb 18480:417+6336
5Prešov 18539:500+3933
6Nexe Našice 18449:512-6316
7Metalurg Skoplje (-1)18397:445-4815
8Borac Banja Luka 18464:537-7313
9Vojvodina 18444:510-6610
10Radnički Kragujevac 18472:589-1177

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!