Košarka

Hackett junak Armanija, Bayern ostao bez šanse za Top 16

Davor Kovačević • srijeda, 03.12.2014.
Hackett junak Armanija, Bayern ostao bez šanse za Top 16
Foto: EPA

Osmo kolo Eurolige otvorili su Armani iz Milana i Bayern iz Münchena, a nakon što je talijanska momčad prošlog tjedna u Barceloni odigrala uzbudljivu završnicu, svojim su navijačima priuštili još jednu takvu, no ovog puta sa sretnim završetkom čiji je junak postao Daniel Hackett.

Za minhenski Bayern gostovanje u Milanu označeno je kao ključna utakmica za produžetak nadanja za prolazak u drugi krug Eurolige. Bavarci su u Milanu tražili prekid serije od pet uzastopnih poraza u Euroligi i svoju drugu pobjedu, no u samoj su završnici ostali praznih ruku, samim time i bez šansi za Top 16.

Junak Armanija postao je Daniel Hackett. Ne samo da je Talijan postigao pobjednički koš sekundu i pol prije kraja, već je bio i uvjerljivo najbolji igrač na parketu kod domaće momčadi koja je naplatila propušteno prošlog tjedna kod Barcelone i tako stigla u odličnu poziciju uoči posljednja dva kola. S obzirom da Hackett može igrati samo Euroligu, ne treba ni čuditi ovakvo njegovo izdanje.

Koliko je utakmica bila izjednačena govori i podatak da je najveća prednost jedne momčadi na utakmici bila šest razlike i to ona početna 6:0 Bayerna. Imali su na poluvremenu Bavarci minimalno vodstvo od 38:37, jednako tako i nakon treće četvrtine (60:59). U posljednju minutu ušlo se s rezultatom 79:79, Hackett je najprije pogodio za 81. koš Armanija, uzvratio je McCalebb sa slobodnih bacanja i onda je Hackett još jednom sekundu i pol prije kraja pogodio dalekometnu dvicu za pobjedu.

“To je Euroliga. Obje momčadi su se borile za važnu pobjedu. Srećom, mi smo postigli pobjednički koš. Ja sam se vratio poslije teškog razdoblja za mene i bilo je lijepo vratiti se na ovdje na teren mojoj drugoj obitelji“, rekao je povratnik u talijanske redove David Moss.

Završio je Hackett s 25 poena, Ragland je dodao 14, Kleiza 14 za Armani. S druge strane, za Bayern je najviše poena postigao Schaffartzik, njih 15, dok je Đedović pratio s 13.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Armani Milano83:81Bayern
Fenerbahçe84:62Panathinaikos
PGE Turow Zgorzelec65:104Barcelona
1Barcelona 91+123
2Fenerbahçe 82+56
3Panathinaikos 55+25
4Armani Milano 55-20
5Bayern 28-60
6PGE Turow Zgorzelec 19-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!