Nogomet

Gradski rivali načeti ozljedama i u slaboj formi: Split i Hajduk po puni plijen za bolje raspoloženje

Niko Rukavina • nedjelja, 07.12.2014.
Gradski rivali načeti ozljedama i u slaboj formi: Split i Hajduk po puni plijen za bolje raspoloženje
Foto: Bruno Karadža

Nakon tri utakmice igranja pred praznim tribinama zbog suspenzije, Poljud će za Derbi Svetog Duje otvoriti vrata navijačima. Obje ekipe imaju problema s ozljedama i formom. U prvom ovogodišnjem splitskom derbiju na Parku mladeži, ekipe su podijelile bodove.

Igor Tudor pred Derbi Svetog Duje ima velikih problema s obranom. Zbog kartona je otpao Maloča, a pod velikim upitnikom je i drugi standardni stoper Milović te bi na poziciji stopera trebali istrčati Nižić i Milić.

"Bilo je problema s vremenom, otežalo nam je malo treniranje, morali smo vježbati na umjetnoj travi. Imamo priličnih problema s ozljedama, ali uspjeli smo dobro raditi. Maloča ima kartone, Milović i Mezga sigurno ne mogu igrati, a za dvojicu ćemo vidjeti na treningu", rekao je Tudor na konferenciji prije utakmice.

Bijeli se nalaze na trećem mjestu sa šest bodova više od šestoplasiranog Splita. Hajduk se nalazi u seriji od dva poraza. Od Dinama su za zelenim stolom izgubili 0:3 jer su igrači odbili igrati utakmicu, a u prošlom su kolu na praznom Poljudu od Zagreba izgubili 2:0.

"Kad se spominje manje bodova, ja se upitam kada smo igrali zadnju domaću utakmicu. Bilo je to još u kolovozu. A sada nam je Božić pred vratima. Pa ja vas pitam tko to može računati da smo osvojili manje bodova, a nismo odigrali normalnu utakmicu na svom terenu već više od tri mjeseca. Da se razumijemo, utakmice bez publike nisu utakmice kod kuće, budimo malo objektivni. Nemojmo računati bodove Hajduka ove sezone kao da su to normalni bodovi", rekao je za kraj Tudor.

RNK Split derbi također ne dočekuje u ugodnoj situaciji. Već pet utakmica ne znaju za pobjedu, a s obzirom na kvalitetu i iskustvo igračkog kadra, šesto mjesto je puno premalo za ovu ekipu.

U prošlosti nismo imali previše razloga za slavlje u tim dvobojima na Poljudu, međutim ova zadnja utakmica s Lokomotivom nam je zalog za optimizam i očekujem da momčad ponovi jednu dobru izvedbu, te se nadam da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat. To je bila jedna od naših najboljih predstava u zadnje vrijeme, atmosfera u momčadi se nakon toga dodatno podigla što je dodatni razlog za optimizam" rekao je Matić uoči derbija na Poljudu.

Strateg Crvenih neće moći računati na ozlijeđene Bilića, Vrgoča, Kvesića i Ercega. U napadu će startati s albanskim reprezentativcem Cikalleshijem, a iza njega bi trebao stajati talentirani Rog.

"Hajduk je najjači u veznoj liniji, ukoliko tu budemo dominantni i agresivni, možemo se nadati dobrom rezultatu. Tu dominira Sušićeva individualnost i udarci iz daljine, na njega moramo posebno paziti. Hajduk ima te probleme u zadnjoj liniji i to je jedna stvar na koju možemo računati kao našu prednost. Idemo na Poljud s visokim ambicijama i nadamo se punom plijenu", rekao je za kraj Matić.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2014. u 12:19
    strasni derbi dvije ekipe koje pucaju na naslov,ocekuje se rasprodani Poljud sa 35 000 ljudi...
    Obrisan korisnik