Nogomet

Video: Athletic Bilbao izborio Europsku ligu, sjajni pogoci u Portu

Branimir Korać • srijeda, 10.12.2014.
Video: Athletic Bilbao izborio Europsku ligu, sjajni pogoci u Portu
Foto: EPA

Rasplet u skupini H dao nam je odgovor tko će u Europsku ligu. Athletic Bilbao u izravnom dvoboju bio je bolji od BATE Borisova svladavši ga s 2:0 čime su Bjelorusi ušli u povijest kao momčad s najviše primljenih golova u skupini Lige prvaka, dva više od zagrebačkog Dinama...

Athletic Bilbao - BATE Borisov 2:0

Onaj rezultatski zanimljiviji i važniji dvoboj skupine H odigran je u Bilbau gdje je Athletic tražio barem bod za hvatanje trećeg mjesta i plasman u Europsku ligu. U tome je uspio, slavio je na kraju s 2:0, a BATE Borisov s ta dva gola i ukupno 24 primljena pogotka, momčad je s najviše primljenih golova u povijesti grupne faze Lige prvaka.

Domaćin je lomio otpor Bjelorusa do početka drugog poluvremena. Tada je stigao do vodstva, već na samom početku drugog poluvremena pogotkom Mikela San Josea. Nakon ubačene lopte iz kornera, obrana BATE-a, reagirala je vrlo loše i dopustila Mikelu da dođe prvi do lopte i zakuca je sjajnim udarcem u mrežu.

Nastavilo se s boljom igrom Athletica i u nastavku susreta, međutim na odlučujući pogodak čekalo se do 88. minute. Brzi napad domaćina, loptu je na lijevoj strani primio Borja Viguera i odlično uposlio Markela Susaetu koji je ostao sam na drugoj strani kaznenog prostora i BATE-u nije bilo spasa.

Porto - Šahtar 1:1

Porto i Šahtar već ranije su osigurali pozicije jedan i dva u skupini i njihov međusobni dvoboj nije o ničemu odlučivao. Završilo je 1:1, a Portugalci su do boda došli u završnici susreta.

Darijo Sarna nije nastupio kod gostiju koji su se željeli vratiti kući s pobjedom, bili su blizu, ali nisu uspjeli.

Šahtar je do prednosti došao u 50. minuti. Bernard je odlično izveo korner, a Taras Stepanenko još bolje skočio i glavom poslao loptu pod gredu.

Porto nije želio završiti grupnu fazu natjecanja s domaćim porazom i krenuo je po poravnanje. U 72. minuti Bruno Martins Indi glavom je poslao loptu u gredu, a u 87. minuti stiglo je i poravnanje. Vincent Aboubakar fantastičnim udarcem s više od 20 metara od grede je poslao loptu u mrežu za konačnih 1:1.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Athletic Bilbao2:0BATE Borisov
Porto1:1Šahtar
1Porto 616:4+1214
2Šahtar 615:4+119
3Athletic Bilbao 65:6-17
4BATE Borisov 62:24-223

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!