Rukomet

PPD Zagreb u Slovačkoj traži osvetu za poraz s domaćeg terena

Danijela Lemaić • subota, 13.12.2014.
PPD Zagreb u Slovačkoj traži osvetu za poraz s domaćeg terena
Foto: Ivana Stančin

Rukometaši hrvatskog prvaka samo četiri dana nakon velikog slavlja nad Paris-Saint Germainom gostuju kod ekipe Tatran Prešova u sklopu 11. kola SEHA Gazprom South Stream lige. Zagrebaši će tako u Slovačkoj tražiti devetu ovosezonsku regionalnu pobjedu.

Momčad PPD Zagreba otputovala je u slovački Prešov gdje ju čeka novi susret SEHA GSS lige. Momci Veselina Vujovića tako će ove subote po drugi puta u ovoj sezoni snage odmjeriti s uvijek neugodnim protivnikom, ekipom Tatran Prešova. U prvom susretu sezone momci iz Slovačke stigli su do slavlja od četiri pogotka prednosti (25:21), a sada Zagrebaši kreću po revanš s obzirom na to da nikada u Prešovu nisu uzeli tri boda.

Horvat priželjkuje suigračima prvu pobjedu u Prešovu

"Pariz nas je dosta emotivno ispraznio, a osim toga bila je to i fizički iznimno teška utakmica za nas. Tatran je po meni mnogo bolja ekipa nego u zadnje dvije godine. Dolaskom trenera Petera Davida u potpunosti je promijenio način igre. Prije su igrači mnogo trčali što je nama odgovaralo, dok danas igraju strpljivije s većim naglaskom na obranu. Igrao sam u Prešovu tri puta i nikada nisam otišao s pobjedom. Znam da će i sada biti iznimno teško, ali mi uvijek idemo na pobjedu pa tako i ovaj put", prokomentirao je protivnike kapetan Zlatko Horvat koji je ovoga puta ostao u Zagrebu.

Iza Zagrebaša u Regionalnoj ligi je deset susreta od kojih su slavili osam puta, dok su upisali tri poraza te se dobro drže na drugom mjestu na tablici s 24 boda. PPD Zagreb je u naletu snage što pokazuju i odlični rezultati u Ligi prvaka. Mlada ekipa iz Zagreba pokazala je veliku borbu i odličnu igru, na domaćem je terenu skidala skalp velikim ekipama kao što su Kiel i PSG te je stigla korak bliže prolasku u osminu finala koju željno očekuje posljednje dvije sezone.

U prvom susretu, unatoč porazu, glavobolju su Slovacima zadavali raspoloženi Sandro Obranović koji je dodatno napredovao od početka sezone, kapetan Zlatko Horvat koji s desnog krila uvijek prijeti, a ovog puta neće biti problem za Slovake s obzirom da nije otputovao u Prešov jer se požalio na bol u stopalu, a u Zagrebu je ostao i mladi Lovro Mihić. Horvatovo mjesto nadomjestit će Luka Raković koji je pokazao kako se na njega može računati.

Tu je naravno i Zagrebova vanjska linija na čelu s Josipom Valčićem, a razbranjeni Filip Ivić koji je zasjao na utakmici s PSG-om bit će jedna od glavnih karika u lovu na prvo slavlje u Prešovu. Probijanje pokretljive, čvrste obrane koju je Vujović utrenirao sa Zagrebašima bit će težak posao za domaćine.

"Prešov je uvijek neugodan protivnik i izuzetno dobra ekipa. Pobijedio nas je u prvoj utakmici u Zagrebu i tako nas doveo u poziciju da mu sada moramo uzvratiti za taj poraz. U svakom slučaju trebali bismo ga pobijediti ako računamo na visok plasman u SEHA GSS ligi. U dobrom smo momentu forme, što smo pokazali i protiv Paris Saint Germaina i naravno da u Prešov idemo po pobjedu", kazao je trener Zagrebaša Veselin Vujović uoči 11. dvoboja SEHA GSS lige.

"Iza nas je težak susret protiv Veszprema. Tamo smo bili u teškoj poziciji jer smo doputovali bez nekoliko igrača. Sada nas čeka prvak Hrvatske koji u Ligi prvaka pokazuje odličnu igru i neće nam biti lako. Međutim, smatram da na domaćem terenu možemo iznenaditi protivnika", rekao je riječ, dvije o susretu Vasja Furlan za službene stranice kluba.

Zagrebaši na gostovanju u Prešovu nikada nisu pobijedili, a samo su se jednom kući vratili s bodom nakon što su pod vodstvom trenera Borisa Dvoršeka remizirali rezultatom 26:26, a upravo na to osvrnuo se Vujović: "Moram priznati da ni ja nisam imao uspjeha u Prešovu. Ako se ne varam samo sam jednom s Vardarom uzeo bod protiv Tatrana na gostovanju, dok sam ostale utakmice izgubio. U svakom slučaju tradicije su tu da bi se rušile i ja sam uvjeren da imamo i kvalitetu, znanje i hrabrosti da u Prešovu uzmemo puni plijen."

Slovačka momčad nije imala najbolji start u sezonu, naime, ušla je s dva regionalna poraza te se nije uspjela plasirati u grupnu fazu Lige prvaka, a kasnije joj se isto dogodilo i u Kupu EHF nakon što je bila uvjerljivo poražena od njemačkog Melsungena. U SEHA GSS ligi iza nje je također deset susreta, a na tablici se nalazi na petoj poziciji s 18 ostvarenih bodova te sa šest pobjeda i četiri poraza, dok u domaćem prvenstvu nema pravog protivnika te se sigurno nalazi na prvom mjestu.

Trener Tatran Prešova Peter David kroz cijeli dosadašnji dio sezone ima problema s ozljedama, naime, upravo u prvom susretu sa Zagrebom ozlijedio se Vasja Furlan, a ovoga puta na terenu neće biti vratara Svetislava Verkiča i Mateja Vernaskog, problema imaju i Dominik Krok i Viacheslav Sadovy za koje se ne zna hoće li biti spremni za susret, a mogao bi i izostati bivši Zagrebaš Michal Kopčo koji je ponovio ozljedu koljena na utakmici domaćeg prvenstva protiv Topolčanyja.

Ukoliko Kopčo bude spreman za utakmicu, Zagrebov napad najviše bi mogao imati problema s čvrstom slovačkom obranom koju uz njega predvodi kružni napadač Andrej Petro, a koja se već pokazala kobnom za mnoge ekipe. Uvijek raspoloženo krilo Radoslav Antl u svakom susretu lako pronalazi put za zgoditak te je upravo stoga on najbolji strijelac ekipe ove sezone, a slijedi ga div iz Latvije Dainis Kristopans koji lako može poslati loptu u mrežu preko Zagrebova bloka.

Strateg Tatran Prešova uoči dvoboja s PPD Zagrebom rekao je: "Znamo da smo pobijedili PPD Zagreb u prvom dijelu sezone u Zagrebu, ali svaki susret je drugačiji i vjerujem kako će ovaj susret biti jako težak. Očekujemo osvetu Zagreba, ali pokušat ćemo ograničiti Zagreb što je više moguće."

Da će utakmica biti teška s trenerom Davidom složio se i Radovan Pekar: "Do sada smo imali uglavnom dobre rezultate protiv Zagreba i želimo tako i nastaviti. Bit će zasigurno jako teško igrati protiv Zagreba pogotovo nakon njegove velike pobjede nad PSG-om."

Pred momčadi PPD Zagreba je uistinu zanimljiv susret u kojem će se boriti za nova tri boda, a treba vidjeti hoće li je Tatran Prešov uspjeti iznenaditi i možda iskoristiti lagani umor Zagrebaša nakon teškog susreta protiv PSG-a ili će Zagrebaši nastaviti pobjednički niz, ponovno se pokazati u najboljem svjetlu i pokazati što sve znaju i umiju.

Utakmica 11. kola regionalne lige između Tatran Prešova i PPD Zagreba u Tatran Handball Areni u Prešovu počinje u 18 sati.

SEHA GSS liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

11. kolo

Prešov24:23RK Zagreb
Nexe Našice25:28Meškov Brest
Vardar Skoplje31:26Borac Banja Luka
Radnički Kragujevac29:24Metalurg Skoplje
Telekom Veszprem31:26Vojvodina
1Telekom Veszprem 18561:413+14851
2Vardar Skoplje 18531:462+6945
3Meškov Brest 18507:459+4839
4RK Zagreb 18480:417+6336
5Prešov 18539:500+3933
6Nexe Našice 18449:512-6316
7Metalurg Skoplje (-1)18397:445-4815
8Borac Banja Luka 18464:537-7313
9Vojvodina 18444:510-6610
10Radnički Kragujevac 18472:589-1177

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!