Rukomet

Podravka unatoč pobjedi ostala bez četvrtfinala Kupa pobjednika kupova

Jelena Bagarić • nedjelja, 08.02.2015.
Podravka unatoč pobjedi ostala bez četvrtfinala Kupa pobjednika kupova
Foto: FaH

Rukometašice Podravke Vegeta nisu se uspjele plasirati u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova. Iako su pobijedile Zvezdu Zvenigorod rezultatom 28:25 (12:9), zbog više postignutih pogodaka u gostima (24:21 iz prvog susreta) natjecanje će nastaviti ruska ekipa.

Iako su priželjkivale pobjedu nakon poraza u prvom susretu, rukometašice Podravke Vegete nisu uspjele izboriti nastavak natjecanja u Kupu pobjednika kupova. Pobijedile jesu rezultatom 28:25 (12:9), ali ruska Zvezda Zvenigorod prolazi dalje jer je danas postigla 25 pogodaka. U prvom susretu Zvezda je pobijedila 24:21 (13:12).

Odlično su započele susret rukometašice iz Koprivnice. Serija od tri pogotka na samom startu utakmice ukazivala je na potencijalno dobar rezultat. Sredinom poluvremena Kokice su svoju prednost podigle i na pet razlike (10:5) i to su dobro čuvale sve do pred kraj prvog dijela. Serija tehničkih grešaka Podravke omogućila je Zvezdi da smanji zaostatak na poluvremenu.

Kratak povratak Ruskinja nije uzdrmao Kokice koje ponovo sjajno otvaraju nastavak. Nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu vodile su s 21:14. Činilo se kako će to biti visoka pobjeda Podravke koja će ih odvesti u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova, no pred kraj se u redove Podravke uvukao neki nemir.

Rukometašice Zvezde počele su polako sustizati rezultat, a minutu prije kraja smanjile su na 28:25. Podravka je pak imala šansu da zabije pogodak jer joj je pripao zadnji napad no to nisu iskoristile i Zvezda je unatoč porazu mogla slaviti. Ovo je treći put za redom da se Podravka nije uspjela plasirati u četvrtinu finala Kupa pobjednika kupova.

Prvo ime Podravke bila je Jelena Živković koja je postigla sedam pogodaka, dok je jedan manje na svoj konto upisala Ekaterina Nemaškalo. Nadežda Potapenko sa šest postignutih pogodaka bila je najbolji strijelac Zvezde, a vratarke Basarb i Sidorova zajedno su skupile 12 obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!