Rukomet

Budućnost i Györi potvrdili svoja mjesta u četvrtfinalu, odlična Žderić sa 16 obrana

Jelena Bagarić • subota, 14.02.2015.
Budućnost i Györi potvrdili svoja mjesta u četvrtfinalu, odlična Žderić sa 16 obrana
Foto: Ivana Strahija

Glavna faza Lige prvakinja nalazi se na pola puta. U utakmicama trećeg kola iskristalizirali su se neke ekipe koje će sigurno zaigrati u četvrtfinalu. Za sada su to sigurno Larvik, Budućnost i Györi dok se ostali moraju još dokazati. Korak k četvrtfinalu napravio je Thüringer pobijedivši Larvik, dok Krim porazom od Budućnosti gubi svaku šansu. Sävehof unatoč porazu još može pomrsiti račune nekome od protivnika i proći dalje.

Krim Mercator – Budućnosti 20:23 (8:16)

Rukometašice Budućnosti na najbolji su mogući način proslavile 66. obljetnicu svoga kluba. Na gostovanju u Ljubljani bile su bolje od Krima. Iako konačni rezultat to ne sugerira, Budućnost je bez ikakvih problema ostvari pobjedu koja im je zajamčila prvo mjestu u skupini tri utakmice prije kraja glavne faze. Gošće iz Podgorice slomile su Krim već u prvom poluvremenu kada su napravile veliku rezultatsku razliku. Radmila Petrović minutu prije kraja prvog dijela zabila je za 15:7.

I u nastavku Budućnost je dobro krenula serijom od tri pogotka kojom je povećala svoje vodstvo. U nastavku je nešto slabija igra gošći omogućila Krimu da smanji razliku, no ne i da preokrene utakmicu. Odlična je na vratima Budućnosti bila Marta Žderić koja je skupila 16 obrana, dok su se u igri s po pet pogodaka istakle Petrović i Neagu. Krim je predvodila Tamara Mavsar sa sedam postignutih pogodaka.

IK Sävehof – Larvik HK 20:25 (11:13)

Još jedan skandinavski derbi pripao je za sad nepogrješivom Larviku. Prošli tjedan Norvežanke su slavile protiv danskog Viborga, a u trećem kolu pao je i Sävehof. No, za razliku od Dankinja, Šveđanke su pružile izuzetno dobar otpor. U prvom dijelu povele su s 4:1, a Larvik je po prvi puta uspio povesti tek u 16. minuti (7:6). Iskusne Norvežanke ipak na odmor odlaze s dva pogotka prednosti što im je otvaralo priliku za bolji rezultat u nastavku.

Međutim, obrane obiju ekipa igrale su jako dobro i pogoci su se teško postizali. U posljednjih deset minuta ušlo se s izjednačenim rezultatom, ali onda je Sandra Toft „zaključala“ vrata. Zahvaljujući njenim obranama Larvik je s 19:19 došao na 24:19 što je u konačnici i riješilo utakmicu. Sävehof se od toga nije uspio oporaviti, ali nije više bilo niti vremena za preokret. Čak četiri rukometašice Larvika postigle su po pet pogodaka: Frafjord, Riegelhuth Koren, Mork i Wojtas, dok se u redovima Sävehofa ponovo istakla Ida Oden koja je zabila šest pogodaka.

HC Leipzig – Thüringer HC 25:34 (11:14)

Treće kolo u skupini 1 donijelo je okršaj dvaju njemačkih klubova. Iako su prije mjesec dana u Bundesligi ova dva kluba remizirala, ovaj put uvjerljiva pobjeda otišla je na stranu aktualnih prvakinja Njemačke iz Nordhausena. Thüringer je dobro započeo utakmicu ranim vodstvom, a imao je i podršku odlične Jane Krause na vratima. Iako se osjećalo da Thüringer bolje igra, na poluvremenu su vodile sa samo tri razlike.

Nadmoć je ipak došla do izražaja u drugom poluvremenu, točnije u 43. minuti kada je Thüringer zaključio svoju seriju od šest uzastopnih pogodaka. U tim su trenucima gošće vodile s devet razlike (24:15) i time riješile pitanje pobjednika u ovom susretu. U obje ekipe po dvije igračice su postigle po sedam pogodaka. Kod Thüringera su to bile Katrin Engel i Nadja Nadgornaja, dok su Leipzig predvodile Karolina Kudlacz i Anne Hubinger.

Györi Audi ETO KC – Metz Handball 31:27 (15:11)

Aktualne prvakinje pobjedom protiv Metza potvrdile su prolazak u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja Lige prvakinja. Francuskinje su držale korak samo u početku i to do trenutka kada je rezultat bio 3:3. Nakon toga cijeli susret je u potpunosti pripao Györu koji je bez ikakvih problema došao do pobjede iako se početkom drugog poluvremena vodstvo u potpunosti smanjilo.

Metz je postigao pet uzastopnih pogodaka i s 19:13 smanjio na samo 19:18 što je primoralo Ambrosa Martina na time-out. Upravo to „prodrmalo“ je rukometašice Györa koje su napravile seriju od četiri pogotka koja im je omogućila da mirno privedu utakmicu kraju. Heidi Loke postigla je sedam pogodaka za Györi, dok je apsolutno prvo ime Metza bila Ana Gros s 11 pogodaka.

Liga prvakinja - Skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Krim Mercator20:23Budućnost
Leipzig25:34Thüringer HC
Dinamo Volgograd33:25Vardar SCBT
1Budućnost (+7)6173:116+5719
2Vardar SCBT (+3)6190:165+2511
3Thüringer HC (+2)6180:155+2511
4Dinamo Volgograd (+6)6159:164-511
5Leipzig (+4)6134:170-366
6Krim Mercator (+2)6143:209-662

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!