Nogomet

"Drugačiji rukopis" Istre 1961 protiv "moćne" Rijeke, "neraštimani" Slaven kod Vukasovog Hajduka

Sportnet • nedjelja, 15.02.2015.
"Drugačiji rukopis" Istre 1961 protiv "moćne" Rijeke, "neraštimani" Slaven kod Vukasovog Hajduka
Foto: FaH

U nedjelju se igraju još dvije utakmice hrvatskog nogometnog prvenstva. Istra 1961 dočekat će Rijeku, a Hajduk će ugostiti Slaven Belupo. Rijeci i Hajduku to će biti premijerni nastupi u proljetnom dijelu MAXtv Prve lige.

Cilj u prvom kolu nastavka prvenstva je ispunjen, osvojen je bod na Parku mladeži, ali Puljani su mogli i više jer su protiv Splita vodili 2:0. No, zeleno-žuti nisu nezadovoljni time, a protiv Dinama u Kupu se nije moglo bolje. Novi izazov za Pamićevu momčad dolazi u vidu Rijeke, možda i najvećeg rivala.

"Ja osobno sam im tri puta zabio. Bez obzira na to Rijeka je sjajna i nema problema sa slaganjem ekipe koja je na zimu doživjela dosta promjena. Koliko god da su oni moćni i vjerujem samouvjereni, bodove ne donose medijski napisi već igra na terenu. Ja sam uvjeren da ih mi možemo pobijediti", ističe Matoš, dvostruki strijelac u Splitu.

Rijeka je pokazala da će i u ovoj polusezoni biti uz Dinamo najjača hrvatska momčad, a Istra s druge strane mora razmišljati o pobjedi jer se opasno približila dnu tablice. Za očekivati je kako će domaća publika imati prilike vidjeti pojačanja iz inozemstva među kojima su Bastos, Dinis, Evaristo i Zennaro.

Nedostaju: nitko

Protiv Hajduka nisu imali prilike igrati, ali su nogometaši Rijeke zato protiv Lokomotive u Kupu prikazali sjajnu igru. Kek još uvijek ističe kako je njegova momčad u stvaranju, te da najbolje tek dolazi. U Puli će Riječani nastupiti bez prevelikog pritiska, drugo mjesto im nije ugroženo, a vodeći Dinamo je ipak suviše odmakao.

"Slijedi novo dokazivanje. To je regionalni derbi koji je uvijek nosio rezultatsku neizvjesnost. No ono što mene posebno veseli da je u posljednje vrijeme i na terenu i izvan njega sve bilo vrlo korektno i fer. Ne vidim razloga da tako ne bude i sada. Bit će to težak meč protiv Istre koja, čini mi se, ima drugačiji rukopis u ove dvije proljetne utakmice", kazao je strateg Rijeke.

Njegovi igrači također su svjesni kako ih u Puli dočekuje "nabrijani" suparnik, no isto tako su svjesni da je Rijeka kvalitetnija ekipa, samo to treba dokazati na travnjaku. Za regionalni derbi Kek će biti bez Maleša, Moisesa i Hristova koji nisu zaliječili svoje ozljede. "Derbi uvijek nosi poseban naboj, a i znamo kako Istra igra. Moramo igrati pametno i osvojiti tri boda", zaključuje Mitrović.

Nedostaju: Maleš, Moises, Hristov (ozljede)

S obzirom na odgođeni Jadranski derbi protiv Rijeke prošlog vikenda, Hajduk će prvi susret drugog dijela prvenstva odraditi na Poljudu protiv Slaven Belupa. Pod vodstvom Harija Vukasa, koji do daljnjega vodi momčad nakon odlaska Igora Tudora s klupe, Splićani su već ubilježili pobjedu u Kupu, na gostovanju kod Vinogradara u Mladini (3:0).

"Slaven Belupo smo gledali i to nije ista momčad od jeseni kada su bili raštimani", upozorava Vukas. "Maksimalno sam koncentriran samo na prvu sljedeću utakmicu i jednostavno se ne opterećujem ničim drugim. Bit ćemo motivirani, raspoloženi, dobri i napadački usmjereni", kaže.

Hajduk na raspolaganju neće imati raspoloženog napadača Kouassija, koji se priprema za odlazak u Kinu, ali u konkurenciju za utakmicu vraćaju se Gotal, Milevski i Mikanović.

Nedostaju: Maloku (bolest)

Koprivničani se za okršaj s Hajdukom pripremaju u Dalmaciji još od srijede, s obzirom na zimske uvjete u svom gradu, a iza njih je i nes(p)retno izgubljen dvoboj u Kranjčevićevoj, uz promašeni kazneni udarac, kada su minimalno slavili domaći Pjesnici.

"Ostavili smo to iza sebe i okrenuli se Hajduku. To će nam biti jedna od lakših utakmica, s obzirom da nemamo što izgubiti, a eventualnim pozitivnim rezultatom možemo mnogo toga dobiti. Siguran sam da ćemo odigrati bolje nego protiv Zagreba i potvrditi svoju kvalitetu", kaže trener Ante Čačić uoči susreta.

Slaven Belupo na Poljudu će zaigrati bez trojice ozlijeđenih igrača. U kadru neće biti Gregurina, iskusni lisac Vugrinec te Cesarec, koji ima problema s gležnje. "Svejedno možemo sastaviti dobru momčad", najavio je Čačić.

Nedostaju: Vugrinec, Cesarec, Gregurina (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2015. u 10:29
    kod Hajduka fale i Kouassi zbog transfera i Mezga još se nije oporavio
    Obrisan korisnik