Nogomet

Šušak: ''Strahovao sam, a euforija bi bila opasna", Vulić: "Samopouzdanje je problem"

Marija Pastuović • nedjelja, 15.02.2015.
Šušak: ''Strahovao sam, a euforija bi bila opasna", Vulić: "Samopouzdanje je problem"
Foto: FaH

Splitski strateg Vulić očekivano je izrazio nezadovoljstvo raspletom u Gradskom vrtu, naglasivši problem s koncentracijom i samopouzdanjem njegovih momaka. S druge strane, novopridošli Ivo Šušak uspješno je započeo svoju karijeru, po treći put, na klupi Osijeka. Bolji početak vjerojatno nije mogao zamisliti..

Zoran Vulić nikako nije mogao biti zadovoljan igrom koju su Splićani prikazali te je detektirao ključne trenutke susreta koji su rezultirali visokom pobjedom domaćeg Osijeka 4:0.

"Mislim da smo u početku dobro kontrolirali utakmicu, imali i čistu priliku Ibriksa, no nismo je iskoristili. Osijek je nakon toga iz jedne, rekao bih čak polušanse, postigao krasan pogodak i dalje je sve to išlo na njihovu stranu. Protivnici su bili raspoloženiji i više su željeli pobjedu", rekao je Vulić.

"Apsolutno da imam puno zamjeriti svojim igračima nakon što se izgubi 4:0 od posljednje ekipe prvenstva. No, moramo se stisnuti i učiniti da pobijedimo u utakmici protiv Rijeke koja nam slijedi. Samopouzdanje nam je problem. I danas smo imali prigode, ali naši igrači imaju problema s koncentracijom i promašuju te prigode", zaključio je trener Splićana.

Tomislava Rukavinu na klupi Osječana zamijenio je Ivo Šušak koji vjerojatno nije mogao zamisliti bolji ovosezonski debi.

"Činjenica je da sam strahovao za rezultat ove utakmice, no ono na čemu sam inzistirao, a to je jedna fanatičnost i maksimalna koncentracija, izgleda da smo to imali cijelu utakmicu. Postigli smo prekrasne golove i bile su to izrađene akcije. No, isto tako bih napomenuo kako je naš vratar, kad je trebalo, reagirao briljantno i sve je to donijelo ovaj krajnji rezultat", započeo je osvrt strateg Osječana

Nastavio je komentirati prijelomne trenutke utakmice: "Split je momčad sjajnih pojedinaca i početkom susreta su pokušali s igrom na koju mi, unatoč što smo se dobro branili, nismo imali konkretnih odgovora. No, onda je došao jedan prekrasan pogodak i igračima je postalo lakše. To nije bila neka čista prigoda, nego kad se zabije takav gol, dobije se dodatno samopouzdanje i elan da možeš još nešto slično. Kako je utakmica prolazila, igrači su pokazali da imaju ono nešto što treba, ali i da moramo raditi i nastaviti ovako da ne bi bili na ovoj poziciji, na kojoj smo bili do ovog susreta", završio je Šušak.

Iskazavši još jednom sreću radi ovakvog rezultata, ali i igre svoje momčadi, trener Osječana bio je ipak oprezan i svjestan posla koji ga čeka: "Na kraju susreta moja je momčad bila izuzetno sretna i na tome ću pokušati dalje graditi igru i atmosferu ovo proljeće. Ne smije nas ovo baciti u nikakvu euforiju i bilo bi to jako opasno, jer nas do kraja čeka teška borba. Ništa ne obećavam osim svog rada i da posvećujem život ovom klubu do kraja sezone. Uvjeren sam kako ćemo se dizati kako bude vrijeme prolazilo".

U idućem kolu Osijek ugošćuje Dinamo, a Split dočekuje Rijeku.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!