Rukomet

Vujović: "Imali smo problema s protokom lopte, važno je da smo pobijedili"

Danijela Lemaić • nedjelja, 22.02.2015.
Vujović: "Imali smo problema s protokom lopte, važno je da smo pobijedili"
Foto: Davor Sajko

Momčad hrvatskog prvaka ove je nedjelje u sklopu desetog kola teže od očekivanog slavila nad makedonskim Metalurgom te je s 12 bodova i trećom pozicijom u skupini A zaključila grupni nastup u Ligi prvaka te sada očekuje protivnika u osmini finala natjecanja. Netom nakon susreta svoje mišljenje podijelili su treneri Veselin Vujović i Lino Červar te čuvar mreže Filip Ivić.

Rukometaši PPD Zagreba u dvorani Boris Trajkovski u Skoplju slavili su nad Metalurgom 22:20 te tako zatvorili deseto kolo skupine A Lige prvaka. Nakon pune dvije sezone Zagrebaši su pronašli svoje mjesto među 16 najboljih ekipa Europe, a tamo stižu sa sigurne treće pozicije te šest pobjeda i četiri poraza. S druge strane Metalurg koji se našao u brojnim problemima od početka sezone nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju zaključio je posljednjim, šestim mjestom na tablici te se sada okreće SEHA GSS ligi gdje će pokušati izboriti plasman na završni turnir.

Domaći trener i bivši hrvatski izbornik Lino Červar nakon dvoboja se osvrnuo na momčad PPD Zagreba: "Čestitam Zagrebu na korektnoj igri i pobjedi. Želim mu mnogo uspjeha u nastavku Lige prvaka te sam siguran kako će nastaviti pokazivati dobru igru kao i do sada. Kada uzmemo sve u obzir Zagrebaši su zasluženo pobijedili."

"Slažem se da su moji igrači bili motiviraniji za dvoboj, naime, to je većina kadeta i juniora kojima je ovo veliki skok u igračkoj karijeri. Pokazali su da se uz mnogo treniranja i rada može postići nešto dobro. Uvjeren sam kako ćemo na jesen ponovno imati jaku ekipu i da ćemo dodatno popuniti kadar. Nije vrijeme za otpis", za kraj je zaključio Červar.

Riječ, dvije potom je kazao Zagrebov strateg Veselin Vujović: "Drago mi je da sam u dvorani vidio mnogo gledatelja s obzirom na situaciju u kojoj se našao Metalurg, lijepo je vidjeti da navijači nisu okrenuli leđa klubu. Igrači Metalurga na terenu su pokazali da ima budućnosti za klub. Vrlo je teško igrati ovakve utakmice koje nemaju posebnog karaktera i upravo stoga su domaći igrači pokazali veću želju za dokazivanjem i bili su motiviraniji od nas."

"Zagreb nije igrao dobro, naime, radili smo mnogo grešaka te smo imali velikih problema u protoku lopte. Na kraju krajeva važno je da smo pobijedili. Za dva dana ponovno nas čeka susret s Metalurgom u sklopu SEHA lige", najavio je Vujović novi susret Metalurga koji je na rasporedu već u utorak u sklopu 15. kola SEHA GSS lige.

Vratar Filip Ivić koji je obranio 12 Metalurgovih napada nakon utakmice kratko je rekao: "Igrali smo loše i nismo bili na nivou na kakvom znamo biti, ali čestitam suigračima na pobjedi. Zaključili smo ovaj dio Lige prvaka s pobjedom i sada čekamo protivnika u osmini finala. Čestitam ekipi Metalurga na borbenosti, mlađi igrači pokazali su veliku želju te su nošeni publikom igrali jako dobro. Do sljedeće utakmice koja je za samo dva dana treba ispraviti greške i ući bolje u igru."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Kiel33:22Meškov Brest
La Rioja35:33Paris Saint-Germain
Metalurg Skoplje20:22RK Zagreb
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!