Rukomet

PPD Zagreb po novo slavlje u Skoplju, Červarovi momci nastavljaju stjecati iskustvo

Zvonka Keliš • utorak, 24.02.2015.
PPD Zagreb po novo slavlje u Skoplju, Červarovi momci nastavljaju stjecati iskustvo

Zagrebaši će svega dva dana nakon europskog susreta s makedonskim Metalurgom još jednom zaigrati u dvorani Boris Trajkovski te će nanovo snage odmjeriti s mladim momcima Line Červara. I dok će Metalurgova mladež sakupljati potrebno iskustvo za daljnji napredak, momčad PPD Zagreba tražit će novo slavlje kako bi učvrstila željenu poziciju broj tri na ljestvici SEHA GSS lige.

Svega dva dana nakon prvog od dva vezana susreta makedonskog Metalurga i hrvatskog PPD Zagreba vrijeme je za nov makedonsko-hrvatski dvoboj u dvorani Boris Trajkovski u Skoplju. Liga prvaka i njeno deseto kolo donijelo je motivirane mlade momke Line Červara te opuštenije Zagrebaše u susret bez rezultatskog imperativa stoga je i hrvatska momčad na kraju susreta upisala slavlje 22:20, teže od očekivanog. Slijedi stoga susret SEHA GSS lige u kojemu momci Veselina Vujovića hvataju i potvrđuju treću regionalnu poziciju za što lakšeg suparnika na završnom turniru SEHA GSS lige, dok se mladi Metalurg bori za ulazak na isti.

Nakon što su natjecanje po skupinama Lige prvaka završili na trećoj poziciji na ljestvici sa šest osiguranih slavlja i četiri pretrpljena poraza te 12 osvojenih bodova, isto kao i drugoplasirani PSG koji je zbog bolje gol razlike u međusobnim omjerima osigurao mjesto iza vodećeg Kiela u skupini A, Zagrebaši ovoga utorka nestrpljivo iščekuju ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka koji je na rasporedu u 12.30 sati u Beču, a koji za moguće suparnike donosi KIF Kolding, Vardar i Pick Szeged. Potom se, pak, zagrebački Lavovi okreću novom ogledu s Metalurgom u kojem se svakako moraju pokazati u mnogo boljem izdanju.

"Svaki je susret za nas važan i dat ćemo sve od sebe da igramo bolje no u nedjelju. Nismo znali sve Metalurgove igrače u nedjelju, vidjeli smo ih po prvi puta i bili smo pomalo nervozni stoga smo činili mnogo tehničkih pogrešaka. Očekujem da ćemo igrati dobro i da ćemo osigurati novu pobjedu", rekao je prije dvoboja s Metalurgom Zagrebov Luka Šebetić.

U SEHA GSS ligi PPD Zagreb drži treće mjesto na ljestvici s 27 osvojenih bodova iz 14 odigranih susreta kroz koje je ostvareno devet pobjeda te je pretrpljeno pet poraza, a u onom 15. regionalnom susretu Zagrebašima je pobjeda itekako nužna kako bi zadržali isto mjesto s obzirom da na njega s također 27 osvojenih regionalnih bodova do sada, ciljaju i Meškov Brest sa susretom manje te Tatran Prešov s jednakim brojem odigranih utakmica.

Iako je vratar Filip Ivić ponovno bio na visini zadatka, obrana ispred njega mora biti čvršća i koncentriranija, kružni napadači ostati u dobrom raspoloženju, krila dobiti priliku da pokažu što znaju, a vanjska linija uz raspoloženije šutere i bolje ideje treba pokazati svojim još mlađim suparnicima što sve zna i umije kako bi osigurala itekako sigurnu i uvjerljivu pobjedu vrijednu nova tri regionalna boda.

Uoči novog susreta s Metalurgom trener Vujović je kazao: "Sada smo potpuno fokusirani na susret SEHA lige, onaj Lige prvaka je iza nas i naš je cilj osigurati što bolju poziciju prije završnog turnira. Moramo igrati mnogo bolje nego što smo odigrali u nedjelju i moramo iskoristiti tu utakmicu za oprez uoči našeg velikog susreta s Veszpremom. Čorić će biti u sastavu, to će biti mala promjena. Očekujem da ćemo pobijediti i nastaviti s dobrim rezultatima."

Momčad Metalurga ove se nedjelje porazom od PPD Zagreba oprostila od Lige prvaka s posljednjim mjestom u skupini A te tri osvojena boda, jednim slavljem, jednim neriješenim rezultatom te osam pretrpljenih poraza. Uz brojne probleme na svim poljima te sadašnji sastav popunjen juniorima i kadetima, kao i nekolicinom novih igrača poput sada već bivšeg igrača Poreča Marka Buvinića, Metalurg se bori za onu posljednju, šestu poziciju na ljestvici SEHA lige koja vodi na završni turnir.

Makedonci skupljaju potrebno iskustvo

"Koristimo svaku utakmicu kako bi sakupili iskustvo i postali bolji. Ponovno ćemo dati svoj maksimum. Naravno, nadam se velikoj podršci navijača, sada su nam uistinu potrebni", prokomentirao je Metalurgov Filip Taleski.

S do sada 15 osvojenih bodova u 13 susreta, pet slavlja, jednim neriješenim rezultatom te sedam poraza, makedonska je momčad sada šesta, no prijeti joj upravo drugi hrvatski predstavnik u regionalnoj ligi, našički Nexe, s 13 sakupljenih bodova, ali u 15 odigranih susreta. Upravo stoga protiv PPD Zagreba će ovoga utorka Metalurg pokušati nanovo dati sve od sebe te će uz novi velik motiv, posebice nakon dobrog izdanja u nedjelju protiv istog suparnika, pokušati osigurati iznenađenje pred svojim navijačima koji su, doduše u nešto manjem broju no inače, i dalje ostali vjerni svom klubu.

U redovima Metalurga PPD Zagrebu bi ponovno probleme trebao stvoriti upravo Hrvat Buvinić, tu je i siguran vratar Nikola Mitrevski, a svakako vrijedi pripaziti i na Radu Stojanovića, Borjana Madžovskog, Darka Đukića, Žarka Peševskog, ali i ostatak ove mlade ekipe.

Netom prije još jednog ogleda sa Zagrebom trener Červar je izjavio: "U utorak ćemo se ponovno susresti s jednom od najboljih ekipa Lige koja je već osigurala svoje mjesto na završnom turniru. Ponovno ćemo iskoristiti susret kako bi dali priliku našim mladim igračima da igraju i steknu iskustvo protiv kvalitetnog suparnika. Naravno da ćemo dati sve od sebe da smanjimo broj pogrešaka. Zagreb je svakako favorit, no dat ćemo sve od sebe da zadržimo bodove u Makedoniji."

U trećem međusobnom službenom susretu ove sezone, budući da u prvom dijelu sezone SEHA GSS lige Metalurg nije doputovao na gostovanje u Zagreb zbog nemogućnosti skupljanja dovoljnog broja igrača za susret te je isti ubilježen kao slavlje PPD Zagreba 10:0, PPD Zagreb će tražiti i treće slavlje nakon 19:17 i 22:20 u susretima Lige prvaka, a bit će to i prvi odigrani ovosezonski dvoboj ove dvije ekipe u sklopu SEHA lige. Metalurg će, pak, nastaviti sa sakupljanjem iskustva, pružanjem dobrog otpora te pokušajem iznenađenja nad hrvatskim prvakom.

Susret 15. kola SEHA GSS lige između Metalurga i PPD Zagreba počinje u 18 sati.

Foto: Matija Hećimović

SEHA GSS liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

15. kolo

Metalurg Skoplje20:23RK Zagreb
Meškov Brest17:29Telekom Veszprem
Prešov32:25Nexe Našice
Vojvodina27:24Borac Banja Luka
Radnički Kragujevac29:38Vardar Skoplje
1Telekom Veszprem 18561:413+14851
2Vardar Skoplje 18531:462+6945
3Meškov Brest 18507:459+4839
4RK Zagreb 18480:417+6336
5Prešov 18539:500+3933
6Nexe Našice 18449:512-6316
7Metalurg Skoplje (-1)18397:445-4815
8Borac Banja Luka 18464:537-7313
9Vojvodina 18444:510-6610
10Radnički Kragujevac 18472:589-1177

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!