Nogomet

Ivković: "Sram me je kako smo izgledali, ovo je nedopustivo", Vešović: "Utakmicu smo odradili muški"

Sportnet • srijeda, 04.03.2015.
Ivković: "Sram me je kako smo izgledali, ovo je nedopustivo", Vešović: "Utakmicu smo odradili muški"
Foto: FaH

Rijeka se plasirala u polufinale Kupa novom pobjedom nad Lokomotivom. U uzvratnoj utakmici mrežu su, kao i u prvoj, tresli četiri puta. Omjer 8:1 bio je i više nego dovoljan da se Kekova momčad pridruži Dinamu i Hajduku.

Trener Rijeke, Matjaž Kek bio je zadovoljan nakon plasmana u polufinale Kupa. "Mislim da samo bili bolji u ovom dvoboju u dvije utakmice i zasluženo se plasirali u polufinale. Bilo je bitno da neki igrači dobiju punu minutažu i volim kada igrači koji dobiju priliku odgovore na pravi način. Danas su dobro odgovorili, ali u ponedjeljak je nova utakmica i dijelit će se nove karte," stoji na službenim stranicama Rijeke.

ciitat

Tomislav Ivković, trener Lokomotive: "Ispričavam se svim čelnicima Lokomotive te sportskim djelatnicima koji su gledali utakmicu. Sram me je kako smo izgledali, to je nedopustivo za momčad koja među ambicijama ima i plasman u europska natjecanja".

Nakon skoro dva mjeseca izbivanja Marko Vešović odigrao je cijelu utakmicu i postigao pogodak na asistenciju Sharbinija: "Sretan sam zbog pogotka i čestitam Sharbiniju na fenomenalnoj asistenciji."

"Mislim da smo odradili ono po što smo i došli. Iako je utakmica bila praktički riješena već na Kantridi, mi smo odradili utakmicu muški, po ovakvom teškom i zahtjevnom terenu i zasluženo slavili," rekao je Vešović nakon utakmice.

Kek se također osvrnuo na težak teren u Zagrebu na kojem su igrali: "Po ovom teškom terenu, mene veseli kakav je bio pristup, a ujedno je i šteta da dvije ekipe igraju po ovoj njivi, da ne možemo igrati nogomet."

Lokomotiva i Rijeka ponovno će se susresti u ponedjeljak. Lokosi ih dočekuju na domaćem terenu u 24. kolu Prve hrvatske nogometne lige.

Simona Margetić

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale - uzvrati

Dinamo3:0Istra 1961
Hajduk3:0Jaska Vinogradar
Lokomotiva0:4Rijeka
Zadar1:4Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.03.2015. u 23:18
    treba pustit lokomotivi u ponedeljak kad vec hajduk pusta dinamu ...
    Obrisan korisnik