Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale - uzvrati, 03.03.2015, 17:00 h, Zagreb, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 800
Suci: Bruno Marić, Goran Loparac, Dražen Fejer
Dinamo
Dinamo
Junior Fernándes 42'
Armin Hodžić 55'
Ante Ćorić 69' (11m)
3:0(1:0) Istra 1961
Istra 1961

Dinamovi mladići visoko porazili Istru 1961 i prošli u polufinale Kupa

Josip Piršljin • utorak, 03.03.2015.
Dinamovi mladići visoko porazili Istru 1961 i prošli u polufinale Kupa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako je imala veliku priliku izjednačiti rezultat iz prve utakmice četvrtfinala Kupa, Istra 1961 je uvjerljivo poražena na Maksimiru. Dinamo je slavio 3:0 u utakmici u kojoj su priliku dobili mladi talenti.

Puljani nisu uspjeli prirediti iznenađenje u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Izgubili su i u uzvratu premda su u prvom poluvremenu imali jedanaesterac kojim su mogli poništiti poraz s Aldo Drosine (0:1). Nisu ga iskoristili, a kasniji crveni karton samo je pomogao Dinamu da dođe do visoke pobjede predvođen mladim snagama.

Zoran Mamić je od prve minute priliku dao Vukojeviću na poziciji stopera koji je bio i kapetan, a u početnoj postavi našli su se još Ćorić i Hodžić. Kasnije su ušli i Gojak, Pavičić i Fiolić. Igor Pamić zbog bolesti nije doputovao u Zagreb, a mijenjao ga je Miroslav Kuljanac koji je u špicu postavio Špehara. Iza igrača Dinama na posudbi u Puli igrali su Jordan, Repić i Salanović.

Očekivano, Dinamo je bio bolji suparnik u prvom poluvremenu i do 20. minute Modri su stvorili nekoliko dobrih prilika, na najbolju je propustio realizirati Pjaca. Aktivni su bili Fernandes i Ćorić, no domaći su imali dosta sreće da prvi ne prime pogodak.

U 35. minuti Istra je dobila jedanaesterac nakon što je Machado nespretno vraćao loptu Ježini, te je morao srušiti Jordana u svom šesnaestercu. S bijele točke je pucao Špehar, no napadač zeleno-žutih pogodio je vratnicu.

Već u sljedećem napadu situacija se potpuno okrenula jer je Henrique Dinis zaradio drugi žuti karton, te je Istra ostala s igračem manje, a nekoliko minuta kasnije Dinamo je poveo. Machado je ubacio iz kornera, Brkić je "zaplivao", a Fernandes bez puno problema šalje loptu glavom u mrežu.

U nastavku je malobrojna publika na Maksimiru gledala sličnu igru, Dinamo je napadao, dok je Istra imala cilj primiti što manje pogodaka. Deset minuta nakon početka drugog dijela Modri su povisili na 2:0. Pjaca je sjajnim potezom izbacio Heistera na desnoj strani i poslao idealnu loptu za Hodžića koji je samo postavio nogu za 2:0 i prvi pogodak u dresu Dinama.

Treći gol Mamićeva momčad postigla je u 69. minuti, ovog puta su domaći dobili penal. Bastos je srušio Pjacu, a s 11 metara bio je precizan Ćorić. Kasnije je još Pjaca pogodio stativu, no golova na Maksimiru više nije bilo i Dinamo slavi prolaz među četiri najboljih.

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale - uzvrati

Dinamo3:0Istra 1961
Hajduk3:0Jaska Vinogradar
Lokomotiva0:4Rijeka
Zadar1:4Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.03.2015. u 15:04
    za one koji su se pitali zašto mrkrunimir stavlja, evo zato što sad nema od sportneta primjerice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.03.2015. u 21:17
    i asistira, danas je opet.
    Obrisan korisnik
  • sportski manijak03.03.2015. u 19:30
    Machado odličan dijeli lopte fenomenalno trči , trudi se , potpuno novi Machado naprema onome što je bio u 11. mjesecu prošle godine ...
    sportski manijak
  • Obrisan korisnik03.03.2015. u 19:14
    Ako je netko gledao, zanima me kakav je bio Machado. Znam da je on kriv za penal, a htio bih znati kao je igrao. Puno hvala unaprijed.
    Obrisan korisnik