Nogomet

Napeto i Osijeku i Hajduku, Štimac s Krstanovićem na Pamića

Sportnet • nedjelja, 08.03.2015.
Napeto i Osijeku i Hajduku, Štimac s Krstanovićem na Pamića
Foto: Bruno Karadža

S obzirom na različitu formu obje momčadi, uz jednak imperativ rezultata, nedjeljna utakmica Osijeka i Hajduka mnogo obećava, a derbi začelja igraju Štimčev Zadar i Pamićeva Istra 1961.

Po dolasku Ive Šuška na klupu, u Gradskom se vrtu sve više nadaju ostanku u prvoligaškom društvu, a sljedeći na redu je Hajduk. Osijek ima sedam bodova iz zadnja tri kola, u kojima su Splićani mogli samo do jednog.

"Nećemo upasti u zamku razmišljanja o Hajdukovim problemima ili lošijim rezultatima. Ma koja euforija, nama kuća gori i trebamo spašavati što spasiti možemo. Nema tu opuštanja. Očekuje nas borba na život i smrt za svaki gol i bod", najavio je strateg Osječana.

Osijek će zaigrati bez dvojice ozlijeđenih igrača, novopridošlog Aneffa te Kurtovića, a pod znakom pitanja nastup je Šorše zbog ozljede skočnog zgloba. U kolovozu prošle godine, Osijek je pred svojim navijačima slavio 2:0, a na Poljudu je Hajduk uzvratio 2:1.

Nedostaju: Aneff (ozljeda), Kurtović (ozljeda)

Stanko Poklepović još uvijek čeka povratničku prvenstvenu pobjedu na klupi splitskog velikana, a odlazak na noge zahuktalnom Osijeku nije nužno pravi scenarij za taj uspjeh. Iskusni trener najavljuje kako će Hajduk biti zadovoljan i jednim osvojenim bodom.

"Osijek je meni draga sredina i grad, a kolega Ivo Šušak izvukao je iz ove momčadi ono najbolje. Bit će vrlo teško, situacija je napeta i nama i njima. Neriješeno je ishod koji bi me zadovoljio", tvrdi Poklepović uoči utakmice.

Pri slaganju udarne postave, Poklepović će morati nadoknaditi izostanak suspendiranog Caktaša, a zbog ozljede će mu ponajviše nedostajati napadač Gotal. Na put zbog zdravstvenih problema nije krenulo još nekoliko prvotimaca te je uskočilo nekoliko mladića iz pričuvne momčadi.

Nedostaju: Caktaš (kartoni), Mikanović (ozljeda), Gotal (ozljeda), Nižić (ozljeda), Milić (ozljeda), Bašić (ozljeda)

U 24. kolu domaćeg prvenstva igra se derbi začelja. Posljednjeplasirani Zadar dočekuje Istru 1961 koja se nalazi mjesto iznad i ima dva boda više. Kalkulacija je jasna, Zadar u slučaju pobjede više ne bi bio zadnji i to će biti glavni motiv Štimčevim igračima u okršaju s Puljanima.

"Nažalost, dobre igre u drugom dijelu sezone nismo naplatili osvajanjem još ponekog boda. Do kraja sezone je 13 utakmica u kojima imamo samo jedan cilj, a to je skupiti što više bodova. U tom kontekstu Istra nam je vrlo bitan dvoboj", kazao je iskusni Želimir Terkeš.

Zadarski kadar pojačao je novi napadač. Ekipi sa Stanova pokušat će pomoći Ivan Krstanović, a upravo golovi trebaju Zadru. Samo je Slaven Belupo zabio manje ove sezone u ligi. Pitanje je kako će izgledati travnjak, zbog kiše je odgođen dvoboj četvrtfinala Kupa, no s odigravanjem ligaške utakmice u nedjelju ne bi trebalo biti problema.

Nedostaju: nitko

Protiv Dinama na Maksimiru nije išlo, te se Istra 1961 oprostila od Kupa i okrenula se prvenstvu u kojem treba "spašavati vlastitu kožu". Slijedi možda i najvažnija i presudna utakmica ove sezone, gostovanje u Zadru gdje bi domaćin u slučaju pobjede preskočio zeleno-žute i njima prepustio naslov "fenjeraša".

"Ovoga trenutka i bod bi bio lovina, jer u tom slučaju Zadar bi izgubio dva u borbi za opstanak. Ali ja ne mogu sada reći da bi me bod zadovoljio", rekao je Pamić i otkrio ponešto o postavi za nedjelju: "Tomić se oporavio i on je tu. Zvone će biti više dignut prema suparničkom golu, a Vukman i Matoš će na zadnjeg veznog. Pavlović ne trenira i ako ne stisne zube na desni bok će opet Jure. Radonjić će na klupu gdje će biti i Salanović."

Paminjo je svjestan da ga na Stanovima očekuje veoma motivirani Zadar, a i u prve dvije međusobne utakmice ove sezone Puljani nisu uspjeli svladati nedjeljnog suparnika. U oba navrata završilo je 1:1. Iako Istra za pobjedu u prvenstvu ne zna još od listopada prošle godine, njen trener tvrdi: "Zaista ne vidim razloga da se ikoga bojimo."

Nedostaju: Dinis, Brkić (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2015. u 14:26
    sve osim uvjerljive pobjede Osijeka ce bit veliko iznenadenje..
    Obrisan korisnik