Nogomet

Video: Nova promjena u Turskoj, Bilićev poraz u derbiju lansirao Galatasaray na vrh

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.03.2015.
Video: Nova promjena u Turskoj, Bilićev poraz u derbiju lansirao Galatasaray na vrh
Foto: EPA

Troboj u turskom prvenstvu se nastavlja i došlo je do nove promjene na vrhu ljestvice. U ovom kolu od momčadi s vrha poražen je Bilićev Bešiktaš i to u derbiju protiv Fenerbahčea...

Koliko je tursko prvenstvo neizvjesno pokazuju stalne promjene na vrhu ljestvice i tri momčadi u ukupno dva boda razlike. Nakon 25. kola na vrhu je ponovno Galatasaray koji je iskoristio poraz Bešiktaša i smijenio ga s vodeće pozicije.

Bilićev Bešiktaš nakon ispadanja iz Europske lige imao je pred sobom veliki derbi protiv Fenerbahčea u kojem nije uspio izvući pozitivan rezultat. Fenerbahče je na kraju slavio s 1:0 pogotkom Mousse Sowa u 90. minuti.

Ponovno je Bešiktašova obrana radila velike pogreške, neke su dovele u čiste zicere Emenikea i Kuijta, ali nisu pogodili.

Naravno, kao i obično u velikim dvobojima u Turskoj nervoze nije nedostajalo, u jednom trenutku došlo je i do prepirke između Emenikea i suigrača nakon čega je Nigerijac skinuo dres i krenuo prema svlačionici sam odlučivši napustiti teren. Stručni stožer Fenerbahčea ipak je odvukao Emenikea na travnjak, a ubrzo je nastao novi prekid nakon po tko zna kojeg već ispada Emrea Belozoglua koji se okomio na Slavena Bilića.

U drugom poluvremenu Bešiktaš je prijetio ponajviše preko Dembe Ba, no Volkan je bio oprezan.

Kada se već činilo da pobjednika neće biti, Moussa Sow udarcem iz prve zabio je za konačnih 1:0.

Galatasaray je u ovom kolu slavio u gostima kod Kasimpase gdje je gubio na poluvremenu 2:0, a onda golovima Inana, Buluta i Yilmaza napravio preokret.

Ljestvica:
1. Galatasaray 55
2. Bešiktaš 54
3. Fenerbahče 53
4. Basaksehir 43
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2015. u 13:41
    Lijepo je Galatasaray ovo namjestio iz 1/2,preuzeo vodstvo i okrenuo lovu
    Obrisan korisnik
  • zovche23.03.2015. u 09:40
    mislim da je manje njegov problem nego turski mentalitet... dvije odlucujuce utakmice njegov golma i obrana se stvarno zezaju na terenu kao pravi amateri... a onda to prijedje i na ostale... jucer je iz nekoliko cistih prilika iz kontri promaseno iskljucivo zbog non-salantnosti, a na kraju je to... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik23.03.2015. u 09:32
    Drag mi je Slaven Bilic, ali on jednostavno nije kapacitet za velikr stvari.. .
    Obrisan korisnik