Nogomet

Slaven Belupo "ima ideju" za Dinamo, Zagreb naučio kako protiv Rijeke

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.04.2015.
Slaven Belupo "ima ideju" za Dinamo, Zagreb naučio kako protiv Rijeke
Foto: FaH

Vodeće momčadi hrvatskog prvenstva, Dinamo i Rijeka, u nedjelju će odmjeriti snage protiv dobro raspoloženog Slaven Belupa i uvijek nezgodnog Zagreba.

Minimalnim slavljem protiv Osijeka u prošlom kolu nogometaši Slaven Belupa došli su do vrlo vrijednih bodova u borbi za ostanak u ligi, pa u nešto opuštenijoj situaciji dočekuju Dinamo i vjeruju da mogu nastaviti svoju odličnu seriju od pet uzastopnih pobjeda na domaćem terenu.

"Nadam se da ćemo pokazati koliko vrijedimo, jako smo motivirani i nema razloga da ne nastavimo dobrim igrama na našem travnjaku," izjavio je uoči utakmice kapetan Mato Grgić i dodao: "Dinamo je za nas, kao i za svakog prvoligaša veliki izazov, prigoda da se predstavimo u najboljem izdanju i pokažemo da i mi imamo kvalitetu."

Slično razmišlja i trener Ante Čačić koji jako dobro poznaje goste: "Još nismo osigurali prvoligaški status i zbog toga u svakom susretu tražimo bodove pa tako i u ogledu s Dinamom. Sigurno da ćemo učiniti sve da ih osvojimo, iako je naš suparnik sjajna momčad. Imam ideju kako ostvariti pozitivan rezultat i nikome ne priznajem da je bolji od nas," zaključio je.

Nedostaju: nitko

Nakon dvostrukog programa s Rijekom u kojem je Dinamo ostao neporažen u prvenstvu i došao do prednosti u prvom susretu polufinala Kupa nogometaši trenera Zorana Mamića svoj pohod prema novom naslovu prvaka nastavljaju u Koprivnici gdje ih čeka Slaven Belupo.

"Slaven Belupo je momčad koja nam, ako ne budemo pravi, svakako može napraviti probleme," upozorio je Zoran Mamić, ali nakon toga još jednom naglasio kvalitetu svoje momčadi: "Želja je od samog početka nametnuti se na terenu, igrati svoju igru, a kada je takva situacija onda, kao što sam već puno puta rekao, je Dinamo taj koji odlučuje o ishodu utakmice."

Dinamov strateg nakon dugo vremena nema problema s ozljedama te ne može računati samo na suspendiranog Taravela. Ipak, i sam je Mamić naglasio da je većina oporavljenika tek počela s treninzima tako da ne treba očekivati previše promjena u početnoj momčadi u odnosu na prošle susrete.

Nedostaju: Taravel (kartoni)

Riječani su željeli u susretima protiv Dinama pokazati da su u ovom trenutku najmanje uz bok Modrima, međutim Dinamo je odigrao odlično obje utakmice, bio je bolji protivnik i Matjaž Kek može biti zadovoljan samo rezultatima u tim susretima. Sada mu slijedi dvoboj protiv Zagreba koji nije bezazlen protivnik što itekako dobro znaju u redovima posljednjeg riječkog protivnika.

"Dolazi nam protivnik kojeg smo pobjeđivali, ali protivnik koji igra atraktivno i dobro i može biti opasan ako mu daš previše prostora. Imamo problema što se tiče samog kadra, dijelom zbog kartona, a dijelom zbog ozljeda. Međutim imamo dovoljno širok roster i uvijek kažem da kad nekog nema ukaže se prilika onom drugom", kaže Kek.

Problema ne nedostaje, ne može računati zbog ozljeda na Hristova, Moisesa i Maleša, Samardžić je tek na putu punog oporavka dok kartone imaju Jugović, Bradarić i Močinić. Marin Leovac i Marko Vešović upitni su za nastup zbog manjih problema s ozljedama.

Nedostaju: Hristov, Moises, Maleš, Samardžić (ozljede), Jugović, Bradarić, Močinić (kartoni)

Pred Zagrebom je novo neugodno gostovanje, u prošlom kolu igrao je u Puli kod protivnika koji očajnički traži bodove u borbi za opstanak, a sada ide u goste Rijeci kojoj jedinoj ove sezone nije uspio otkinuti bodove. Riječani će biti vrlo motivirani nakon što su nadigrani u Maksimiru, ali Zagreb je pokazao da protiv svih protivnika ove sezone igra svoju igru bez pretjeranih prilagodbi.

"U utakmicama protiv Dinama, Hajduka, Splita, pokazali smo da se možemo nositi s njima, jedini protivnik koji je uspio iskoristiti naše slabosti je Rijeka. Unatoč tome nismo bili daleko niti u tim susretima i vjerujem da smo iz njih nešto naučili. Mi nemamo neki veliki pritisak što se tiče plasmana i nadam se da ćemo takvi neopterećeni pokazati zašto smo optimisti", smatra Željko Kopić.

I u Zagrebu imaju problema s kadrom, na Kantridi neće moći igrati vrlo važan igrač posljednje linije Denis Kolinger, a zbog isključenja u Puli neće moći nastupiti niti Bruno Boban. Zbog ozljeda i dalje nema Kovačića i Bevaba i struka Pjesnika morat će ponešto improvizirati u posljednjoj liniji.

Nedostaju: Kolinger, B. Boban (kartoni), Kovačić, Bevab (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!