Nogomet

Slaven i Zagreb s opreznim pogledima prema dolje, Osijek protiv Zadra lovi možda i posljednji vlak

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.04.2015.
Slaven i Zagreb s opreznim pogledima prema dolje, Osijek protiv Zadra lovi možda i posljednji vlak
Foto: Kristijan Komarica

Nedjeljnim ogledima Slaven Belupa i Zagreba, odnosno Osijeka i Zadra, bit će zaključeno 29. kolo hrvatskog nogometnog prvenstva.

Slaven Belupo u novom nedjeljnom susretu traži novu pobjedu na domaćem terenu. Nakon odigranih 0:0 protiv Dinama u posljednjem kolu, u svlačionici Farmaceuta lakše se diše, a pobjedom protiv Zagreba u nedjelju samo bi potvrdili svoje mjesto na sredini tablice MAXtv Prve lige.

U Koprivnici su svjesni da ih očekuje teška utakmica, a trener Čačić nada se kako će Farmaceuti biti uspješni u nedjelju. "Još ništa nije riješeno kada je riječ o borbi za opstanak i zato nam je utakmica sa Zagrebom od najveće važnosti. Svjesni smo da će nam trebati puno truda i napora za potpuni uspjeh i nadam se da ćemo ga postići", rekao je novinarima Čačić prije utakmice.

Za utakmicu konkuriraju svi osim Ozobića, koji je ozlijedio trbušni zid, a nakon dugo vremena na teren se vratio i Edson. Protiv Dinama odigrao je dobrih desetak minuta i nametnuo se treneru.

Nedostaju: Ozobić (ozljeda)

Pjesnici iz Kranjčevićeve su u posljednjih pet utakmica upisali četiri poraza, a u posljednjoj, protiv Rijeke, izgubili su 1:4. Trenutno se drže na šestom mjestu na prvenstvenoj tablici i od zone ispadanja ih dijeli šest bodova.

Zagreb do kraja prvenstva igra samo tri utakmice kod kuće, a nakon dvoboja sa Slaven Belupom slijedi im ponovno gostovanje - premda u Kranjčevićevoj - ogled s Lokomotivom. U Koprivnici će tražiti što bolji rezultat kako bi osigurao mjesto na sredini tablice i po završetku sezone ostvario što bolji rezultat.

U ovosezonskim međusobnim dvobojima rezultat je potpuno izjednačen. U srpanjskom dvoboju u Koprivnici Slaven Belupo pobijedio je Zagreb 3:2, a dvoboji u Zagrebu završili su jednim remijem (1:1) i jednom minimalnom pobjedom Pjesnika.

Nedostaju: nitko

U Gradskom vrtu na rasporedu je utakmica "biti ili ne biti", vrijedna "šest, a ne samo tri boda". Posljednjeplasirani Osječani kreću u lov na pretposljednje Zadrane, koji im bježe upravo - jednu pobjedu, odnosno tri boda. Izostanak pobjede gurnut će Osijek još bliže drugoj ligi.

"Iskreno, ovo nije utakmica kao i svaka druga. Ne volim govoriti o povijesnim dvobojima, ali ovaj ima izvanredan značaj. Samo nam pobjeda igra, ali ne smijemo srljati. Naravno, igrat ćemo izrazito napadački", najavio je trener Osijeka Ivo Šušak.

Na vrata Osijeka u ovom će se okršaju vratiti Zvonimir Mikulić nakon oporavka od ozljede, a ofenzivu će predvoditi i urugvajski napadač Sasha Aneff. U postavi neće biti suspendiranog Jasmina Mešanovića.

Nedostaju: Mešanović (kartoni)

Zahvaljujući dobrim proljetnim rezultatima pod vodstvom Igora Štimca, zadarski prvoligaš može nešto mirnije ući u jedan od ključnih ogleda u borbi za prvoligaški spas. I bod iz Osijeka bio bi "velik kao kuća".

"Znamo da je Osijek u težoj situaciji te ćemo pokušati iskoristiti pritisak pod kojim se nalazi. Igrat ćemo prepoznatljivo, nećemo odustati od recepta koji nam je donio uspjehe. Neka na kraju slavi onaj tko bude bolji na terenu, naposljetku mora pobijediti nogomet", rekao je trener Zadrana.

Štimac protiv jednog od izravnih konkurenata na raspolaganju neće imati kartoniranog Darka Mišića. U slučaju pobjede, Zadar bi napravio možda i ključni korak prema ostanku, a u naredne tri utakmice Štimčevi nogometaši igraju protiv Dinama, Zagreba pa Hajduka, nakon čega slijedi i ogled s Istrom 1961.

Nedostaju: Mišić (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!