Nogomet

Guardiola: "Sada je lako voljeti igrače", Müller: "Nismo očekivali da ćemo ovako odigrati"

Borna Rupnik • utorak, 21.04.2015.
Guardiola: "Sada je lako voljeti igrače", Müller: "Nismo očekivali da ćemo ovako odigrati"
Foto: EPA

Bayern će igrati u polufinalu Lige prvaka zahvaljujući sjajnom prvom poluvremenu na Allianz Areni protiv Porta. Gosti su se već tada morali pomiriti sa ispadanjem.

Premda je Bayern u Portugalu griješio, a Porto pogađao i donio nemalih 3:1 u München, igrači Josepa Guardiole odgovorili su na sve izazove i u oslabljenom sastavu uzvratili s velikih 6:1.

"Nakon poraza igrači su bili samo moji heroji. Sada je svima lako voljeti ih", rekao je Guardiola te nastavio: "Osjećao sam tijekom proteklih dana da ćemo uspjeti".

"Igrali smo drugačije nego u prvoj utakmici, a bez borbe nikada ne bismo mogli ovo postići. Hvala igračima što su me usrećili", zaključio je Španjolac.

Jedan od Bayernovih strijelaca, Thomas Müller, također nije skrivao svoje oduševljenje raspletom na Allianz Areni.

"Teško je pronaći riječi za ovakvu utakmicu. Nije moglo bolje, nismo očekivali da ćemo ovako odigrati. Ponekad je zabavno naći se pred zidom. Izazvali smo sreću", rekao je njemački nogometaš.

"Pet golova u jednom poluvremenu je nevjerojatno. Morali smo dati gas, ali ovo je bilo ludo, pogotovo zato što su mnogi mislili da nećemo uspjeti", nadovezao se poljski napadač Robert Lewandowski.

U Portovom taboru također nije bilo lako pronaći riječi, premda iz drugih razloga.

"Jednostavno treba čestitati Bayernu, koji je odigrao veličanstveno prvo poluvrijeme. Tužni smo, ali ovo nam je bio jedini poraz u Ligi prvaka. Zbog toga ostajemo ponosni", sažeo je trener Julen Lopetegui.

"Protiv momčadi poput Bayerna treba igrati najbolje što možete svih 90 minuta. Nama to nije pošlo za rukom", dodao je.

Jedini Portov strijelac, Jackson Martinez, bio je kratak i jasan poslije utakmice: "Znali smo da će biti teško u Münchenu, ali napravili smo previše pogrešaka u prvom poluvremenu".

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona2:0PSG
Bayern6:1Porto
Real Madrid1:0Atlético Madrid
Monaco0:0Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!