Liga prvaka, četvrtfinale - uzvrati, 22.04.2015, 20:45 h
Monaco
Monaco 0:0 Juventus
Juventus

Video: Monaco napadao, Juventus se obranio i nakon 12 godina ušao u polufinale Lige prvaka

Borna Rupnik • srijeda, 22.04.2015.
Video: Monaco napadao, Juventus se obranio i nakon 12 godina ušao u polufinale Lige prvaka
Foto: EPA

Pogodak iz kaznenog udarca prije tjedan dana u Torinu odlučio je pobjednika četvrtfinalnog dvoboja Monaca i Juventusa. Talijani su u Kneževini sačuvali svoju prednost.

Po prvi puta nakon 2003. godine, Juventus će igrati u polufinalu elitnog europskog natjecanja. Monaco je u srijedu pružio još jednu čvrstu partiju, ali "oklop" Stare dame nije probijen i talijanski prvak s ukupnih 1:0 prolazi dalje.

Chiellini je utakmicu otvorio izgubljenom loptom, namjernim igranjem rukom i žutim kartonom već u prvoj minuti, a Monaco je pritisnuo goste.

Najčešće je prema Buffonu pucao Kondogbia, zaprijetili su Fabinho i Kurzawa, svog je vratara zamalo svladao i Barzagli, a Monaco je tražio i kazneni udarac. Međutim, izostao je ozbiljni test za vratara Juventusa.

Talijani su zamalo uzvratili u zadnjoj minuti prvog dijela, kada se šansa otvorila Tevezu, ali s ruba šesnaesterca puca pored gola.

U nastavak je Monaco ušao s Berbatovim umjesto Toulalana, a scenarij je ostao uglavnom isti. Kondogbia i Silva nastavili su pucati iz daljine, a jedna se lopta odbila od Evre, ali nije odsjela u mreži.

Najveću je priliku Juventus imao u 90. minuti, kada je Pirlo iz slobodnog udarca pogodio okvir gola, ali to naposljetku nije odigralo značajniju ulogu - momčad Massimiliana Allegrija mogla je početi slaviti.

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić dobro je odradio svoj dio posla, zaradio i skandiranje s tribina, no europski put njega i njegovih suigrača ipak je završen.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona2:0PSG
Bayern6:1Porto
Real Madrid1:0Atlético Madrid
Monaco0:0Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2015. u 23:06
    0:0 (i odbijanje igranja nogometne igre) nikad nije niti će ikad biti povoljan rezultat.
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199023.04.2015. u 17:27
    Jebalo majku, prije dva miseca razmišljan kako ove godine Juventus ide do kraja u LP, po svom nekom zakonu velikih brojeva mora i na njih past grah. I oni sad doguraju do polufinala. Al isto in ne dajen velike šanse pokraj ove trojice. Usprkos tom nekom "filingu"
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik23.04.2015. u 17:15
    elao pitaš se zašto bi chelsea napadao kad ima povoljan rezultat,a kritiziraš juve zbog jučer? licemjernost level milijun!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2015. u 17:04
    Juventus je bruka za Ligu prvaka,uzas jedan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2015. u 14:58
    reci mi gjde je to u podmakloj fazi lige prvaka chelsiju sviran penal? gdje seoni zatvaraju u drugoj tekmi,kao juve jučer protiv kluba tipa monaco? oni se zatvaraju protiv barce,reala,psg.a zašto bi i napadali kad imaju povoljan rezultat.zdravkoseljačka logika.dok juve ni ne pokušava igrati
    Obrisan korisnik