Liga prvaka, četvrtfinale - uzvrati, 21.04.2015, 20:45 h
Bayern
Bayern 6:1(5:0) Porto
Porto

Video: "Uragan" Bavaraca u prvom dijelu, Bayern šesticom ispratio Porto iz Lige prvaka

Niko Rukavina • utorak, 21.04.2015.
Video: "Uragan" Bavaraca u prvom dijelu, Bayern šesticom ispratio Porto iz Lige prvaka
Foto: EPA

Ozljedama poharani Bayern slomio je Porto pravim „blitzkriegom“ na svojoj Allianz Areni. Naime, u 27. minuti Bavarci su imali prednost od 3:0, a do kraja poluvremena 5:0.

Nogometaši Bayerna osigurali su nastup u polufinalu Lige prvaka svladavši Porto na Allianz Areni s visokih 6:1. Za razliku od prve utakmice, koju je Porto dobio s 3:1, Bavarci Portugalcima nisu dozvolili ni minimalno šanse i putnik u polufinale je bio riješen već nakon prvog poluvremena.

Josep Guardiola ni na ovoj utakmici nije mogao računati na Arjena Robbena, Francka Riberyja, Javiera Martineza, a Bastian Schweinsteiger je utakmicu započeo s klupe za pričuve. Porto je pak nastupio bez dva vrlo bitna braniča, Danila i Alexa Sandra koje su zamijenili Diego Reyes i Bruno Martins Indi.

Od samog početka Bayern je imao visoki postotak vremena loptu u svojim nogama, dok su Portovi napadači vršili pritisak na Bayernovu posljednju liniju. Prvu prigodu na utakmici Bayern je stvorio u 10. minuti. Udarac Thomasa Müllera s desne strane obranio je Fabiano, a lopta se odbila do Roberta Lewandowskog koji pogađa stativu.

Ipak, Bavarci su došli do vodstva četiri minute kasnije. Juan Bernat je centrirao s lijeve strane, a glavom poentirao Thiago Alcantara. Bayern je na drugi pogodak čekao osam minuta. Precizan je ovaj puta s glavom bio Jerome Boateng na asistenciju Holgera Badstubera.

U 27. minut već je bilo 3:0. Lijepu akciju Philippa Lahma i Müllera završio je Lewandowski. Bayern tu nije stao i do poluvremena je zabio još dva pogotka. Prvo se Müllerov udarac odbio od Indija i iznenadio nesretnog Fabiana, a na 5:0 povisio je Lewandowski svojim drugim pogotkom na utakmici. Asistent je opet bio Müller.

U nastavku utakmice Bayern se fokusirao na čuvanje velike prednosti stečene u prvom dijelu. Porto je dobio sve više prostora, a u 73. su uspjeli i smanjiti preko Jacksona Martineza koji je zabio na asistenciju Hectora Herrere. Samo minutu kasnije Martinez je imao još jednu dobru prigodu kojom je mogao zakomplicirati život Bayernu, ali je lopta prošla kraj gola.

U završnici dvoboja Ivan Marcano dobio je isključujući žuti karton i Porto je dvoboj završio s deset igrača u polju. Iz slobodnog udarca precizan je bio Xabi Alonso za konačnih 6:1.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona2:0PSG
Bayern6:1Porto
Real Madrid1:0Atlético Madrid
Monaco0:0Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis22.04.2015. u 14:58
    šteta za porto, slab ulazak u utakmicu i previše poklona su ih koštali prolaza u daljnju fazu natjecanja. münchen je protiv favorita bio nabrijan do vrhunca i zato su prošli dalje. s obzirom na preostale ekipe, u polufinalu za njih bi trebao biti konac puta.
    cameosis
  • dras_l22.04.2015. u 13:16
    velicanstvena pobjeda Bayerna ... pokazalo se da Porto ne moze bez standardne zadnje linije, a i vratar ih je kostao barem 2 gola .... ono sto najvise upada u oci da Bayern ima momcad i bez Robbena i Riberya, sto znaci da ih ceka jos dosta godina sa odlicnom ekipom .... sigurno nece biti svaki puta... [više na forumu]
    dras_l
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 08:03
    sjajni golovoi Bayerna, baš su ih nakantali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 08:03
    sjajni golovoi Bayerna, baš su ih nakantali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 01:25
    Bayern ako ne izvuce Barcu u 1/2finalu je siguran finalist bez ikakve dileme...pogledajte momcad koja je danas igrala,pa joj ubacite Robbena,Riberyja i Alabu koji su najbolja 3 igraca u ekipi i to ce biti gazenje Atletica ili Juvea...
    Obrisan korisnik