Liga prvaka, četvrtfinale - uzvrati, 21.04.2015, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 2:0 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Video: PSG nemoćan u Barceloni, Neymar se pobrinuo za novu pobjedu

Borna Rupnik • utorak, 21.04.2015.
Video: PSG nemoćan u Barceloni, Neymar se pobrinuo za novu pobjedu
Foto: EPA

Barcelona je bez većih poteškoća sačuvala svoju prednost iz prve utakmice, ponovno svladavši Paris Saint Germain za mjesto u polufinalu Lige prvaka.

Parižani ipak nisu uspjeli režirati čudo na Camp Nou, unatoč povratku Zlatana Ibrahimovića u svoje redove nakon odslužene kazne. Momčad Luisa Enriquea rutinski je odradila posao u četvrtfinalnom uzvratu.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Barcelona je polako, ali sigurno preuzela kontrolu na terenu, a vodeći pogodak omogućio je iskusni Andres Iniesta sjajnim prodorom kroz sredinu.

Poslužio je Neymara, kojega David Luiz - Neymarov sunarodnjak koji je već na početku susreta zbog vlastite greške morao zaraditi žuti karton - nije mogao zaustaviti. Neymar je hladnokrvno zatresao mrežu.

Taj je pogodak dao dodatna krila Barceloni, koja izvrsnim presingom nije ništa prepuštala slučaju, a Salvatore Sirigu bio je pod paljbom Lionela Messija, Neymara i Danija Alvesa.

No, u 34. minuti nije mu bilo spasa. Dani Alves uputio je lijep centaršut lijevom nogom, a Neymar je glavom zabio svoj drugi pogodak na utakmici i šesti u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Niti u nastavku PSG nije predstavljao ozbiljniju prijetnju za Ter Stegena. Tek su Ibrahimović i Lucas Moura u zadnjoj fazi utakmice opasnije pokušali, ali put do mreže nisu pronašli.

Barcelona se vrlo rano posvetila privođenju susreta kraju te uspjela u svom naumu, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odradio je svih 90 minuta za Katalonce.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona2:0PSG
Bayern6:1Porto
Real Madrid1:0Atlético Madrid
Monaco0:0Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 04:20
    di su oni svi koji su govorili da je iniesta iduci xavi (citaj: da moze otici)... fala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2015. u 23:38
    Bio sam vrlo skeptičan prema kupnji Suareza jer sam mislio da će 80 milijuna biti potraćeno na krilu kao nekad Henry, Ibrahimović i Villa, ali sa Suarezom u centru Barcelona napokon ima zdravu raspodjelu golova i ne ovisi o jednom igraču. Messi doslovno u LP ne mora više zabijati, dovoljno je da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2015. u 22:50
    Rutinski.
    Obrisan korisnik