Nogomet

Enrique: "Morao sam paziti da nešto ne pođe po krivu", Blanc: "Barcelona nije dopustila da budemo bolji"

Borna Rupnik • srijeda, 22.04.2015.
Enrique: "Morao sam paziti da nešto ne pođe po krivu", Blanc: "Barcelona nije dopustila da budemo bolji"
Foto: EPA

Luis Enrique i Laurent Blanc nisu morali puno objašnjavati poslije uzvratne utakmice četvrtfinala na Camp Nou. Barcelona je potpuno zasluženo prošla, a PSG se mora okrenuti idućim izazovima.

Po drugi puta u tjedan dana, Katalonci su svladali Parižane te s 3:1 i 2:0 osigurali plasman među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta. Luis Enrique, trener Barcelone, zračio je zadovoljstvom poslije izvrsne izvedbe svojih nogometaša.

"Sjajno smo startali u utakmicu, imali smo brojne šanse, a Barcelona se mora držati svog prepoznatljivog stila. Treneri uvijek vide prostor za napredak, a ugodna se utakmica brzo zakomplicira. Morao sam paziti da nešto ne pođe po krivu", kaže.

"Nadam se da će ono najbolje od Barcelone tek doći. U utrci smo za sve trofeje i ne želimo stati na ovom polufinalu. Prihvaćamo rizik na terenu, ali presingom smo onemogućili PSG-u bilo kakvu priliku. Nogomet nije matematika, protiv Valencije smo griješili, ali protiv PSG-a nismo", dodao je Luis Enrique.

Njegov kolega sa suprotne klupe, Laurent Blanc, priznaje da je domaćin diktirao razvoj zbivanja na terenu.

"Željeli smo igrati bolje, ali Barcelona nam nije to dopustila, kao ni u prvoj utakmici. Nismo napravili dovoljno da bismo zaslužili polufinale. Primili smo pet golova zato što nam je nedostajalo europskog iskustva u usporedbi s njima. PSG će napredovati samo s pozitivnim mentalitetom i dovoljno vremena", rekao je.

"Nakratko smo i viđali loptu, imali svoja oružja, ali bilo ih je manje od Barceloninih. Nismo se odrekli svog stila, no svatko tko prati Barcelonu zna koliko strpljiv treba biti za osvajanje Lige prvaka", zaključio je Blanc.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona2:0PSG
Bayern6:1Porto
Real Madrid1:0Atlético Madrid
Monaco0:0Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!