Nogomet

Evra: "Talijanski, čvrsto, ružno i učinkovito", Jardim: "Monaco je Europi pokazao dobar nogomet"

Borna Rupnik • srijeda, 22.04.2015.
Evra: "Talijanski, čvrsto, ružno i učinkovito", Jardim: "Monaco je Europi pokazao dobar nogomet"
Foto: EPA

Juventus je "nulom" u Kneževini osigurao svoje mjesto među četiri najbolja kluba Lige prvaka, a Monaco se morao oprostiti od Europe. Rezultat je iznad svega, svjesni su u Staroj dami.

Torinski nogometni velikan posljednji je puta igrao polufinale Lige prvaka 2003. godine, kada je izborio finale protiv sunarodnjaka iz Milana, a Gianluigi Buffon jedan je od najboljih "kroničara" Juventusa iz tog razdoblja.

Leonardo Jardim, trener Monaca: "Razočarani smo, ali odigrali smo dobru Ligu prvaka. Pokazali smo Europi dobar nogomet. Ponosan sam na obje utakmice četvrtfinala, a sada se okrećemo ligaškim ciljevima. Suđenje neću komentirati, to prepuštam medijima".

"Prije 12 godina nisam mislio da ću ovako dugo morati čekati na novo polufinale Lige prvaka", priznao je iskusni talijanski vratar.

Njegov suigrač, bivši nogometaš Monaca Patrice Evra, ne bježi od konstatacije da Juventus u Kneževini nije zaradio visoke ocjene za umjetnički dojam.

"Igrali smo talijanski. Čvrsto, ružno, ali učinkovito", rekao je francuski branič.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri vjeruje da crno-bijeli sada neće čekati još 12 godina na novi europski uspjeh.

"Ovo je sjajna sezona za Juventus i dobar temelj za povratak među europske velikane. Nismo imali previše šansi, ali dobro smo se branili. Monaco je oba puta odigrao izvrsno te smo morali biti hrabri, i to smo i učinili", izjavio je.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona2:0PSG
Bayern6:1Porto
Real Madrid1:0Atlético Madrid
Monaco0:0Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!