Nogomet

Monaco treba utakmicu sezone za prolazak u polufinale, Allegri ispunjava obećanje

Branimir Korać • srijeda, 22.04.2015.
Monaco treba utakmicu sezone za prolazak u polufinale, Allegri ispunjava obećanje
Foto: EPA

Dvoboj između Monaca i Juventusa u Monte Carlu donijet će nam ime polufinaliste Lige prvaka. Juventus ima prednost iz prvog susreta 1:0, a kada je u pitanju talijanski prvak, to baš i nije tako mala prednost...

Može li Monaco napraviti još jedno iznenađenje i nakon Arsenala eliminirati i Juventus? Neće biti nimalo lako. protiv Arsenala je glavninu posla obavio u Londonu gdje je uhvatio Wengerovu momčad na spavanju, a onda spašavao glavu na svom stadionu. U Torinu nije uspio izvući pozitivan rezultat iako je odigrao dobru utakmicu i pružio jak otpor favoriziranom protivniku.

Juventus je tu slavio s 1:0 golom Artura Vidala iz kaznenog udarca nakon čega je bilo dosta negodovanja sa strane igrača Monaca koji se nisu mogli pomiriti s tom sudačkom odlukom. U konačnici im je to malo značilo, Juventus je donio prednost na uzvrat i to priličnu prednost.

Iako je postigao samo jedan pogodak, s takvim rezultatom je vrlo neugodan. Nema potrebu pritisnuti domaćina, ali zato može prijetiti iz kontranapada gdje je vrlo opasan. S druge strane Monaco nije momčad koja je toliko jaka u kreaciji i trener Leonardo Jardim svjestan je da će mu trebati fantastično izdanje njegovih igrača.

Dalje prolazi:

ANKETA#689

"Treba nam savršeni meč s odličnom organizacijom u obrani i realizacijom u napadu. U gostima lakše dolazimo do pogotka, ali želim da to počnemo raditi i na svojem terenu. Da bi prošli dalje, morat ćemo preuzeti više rizika, igrati inteligentno i pokušati ne primiti pogodak", plan je Jardima.

Lakše reći, nego izvesti. Na drugoj strani stajat će iznimno jak protivnik koji u svojoj postavi doduše neće imati Paula Pogbu koji je već neko vrijeme van terena, ali zato je tu niz kvalitetnih igrača. S druge strane domaćin ima problema s ozljedama i nekako su za ovaj susret zakrpani Toulalan, Kondogbia i Dirar koji bi trebali nastupiti, no vidjet će se koliko su ozljede ostavile traga.

Trebat će Jardimu i vrhunsko izdanje Danijela Subašića koji je takav kroz cijelu sezonu, ali ovdje jednostavno neće smjeti primiti pogodak. Teško je za vjerovati da Monaco može zabiti Juventusu tri ili više golova.

Stoga je i Massimiliano Allegri mirniji, zna što bi mu značio pogodak u gostima i koliko bi ga blizu doveo ispunjenju obećanja, a to je iskorak u Europi svake naredne sezone.

"Ne znam nja koji će se način Monaco postaviti u ovom susretu, ali znam da ćemo mi pokušati doći do pogotka", najavljuje Allegri.

Talijanski stručnjak ne dopušta nikakvo opuštanje, svjestan je i sam da ono može biti kobno jer još uvijek nije ništa riješeno. Monaco je obrambeno dobra momčad i ima sposobnost odvesti Juventus i do produžetaka.

"Spremni smo i za to, moramo biti spremni za sve situacije. Igramo protiv obrambeno odlične momčadi, fizički iznimno snažne i detalji će definitivno odlučivati. Došli smo daleko i ne želimo sada tu stati."

Monaco: Subašić; Raggi, Fabinho, Abdennour, Kurzawa; Moutinho, Bernardo Silva, Kondogbia; Dirar, Martial, Berbatov

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Evra; Morata, Tévez.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona2:0PSG
Bayern6:1Porto
Real Madrid1:0Atlético Madrid
Monaco0:0Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • etti22.04.2015. u 17:17
    1 pogodak je primio Juventus na posljednjih 9 utakmica! U onom trenutku kad Juve zabije, prošao je u polufinale. U zadnje 3 sezone u Europi (a i više, za ove tri sezone znam sigurno), u 31 utakmici nitko im nije zabio 3 komada u jednoj tekmi, pa tako neće niti ovaj strahovito jaki Monaco. Među tim... [više na forumu]
    etti