Nogomet

Dinamo najlakša utakmica za Štimčev Zadar, Osijek zamka za Split unatoč krilima finala

Sportnet • subota, 25.04.2015.
Dinamo najlakša utakmica za Štimčev Zadar, Osijek zamka za Split unatoč krilima finala
Foto: FaH

Prvoplasirani Dinamo u subotu gostuje kod posljednjeplasiranog Zadra, a Split i Osijek susrest će se osokoljeni odličnim rezultatima iz svojih zadnjih dvoboja.

Nakon tri susreta bez poraza u kojima su nogometaši Zadra osvojili čak sedam bodova u posljednjem kolu zabilježili su poraz na gostovanju kod Osijeka te su se opet vratili na posljednju poziciju. Iako na Stanove dolazi najteži moguću protivnik u domaćem natjecanju jasno je da domaćini i protiv Dinama moraju tražiti bodove.

"Sedam kola je ostalo do kraja, dosta bodova je još u igri i ja se nadam da ćemo se uspjeti spasiti od ispadanja," optimistično je poručio trener Igor Štimac. "Nema predaje dok god postoji šansa. Vidljivo je da imamo igru, da smo puno napredovali u posljednje vrijeme i to je ono na čemu temeljimo svoje vjerovanje."

Iako je pokušao maknuti pritisak sa svojih igrača Štimac je dao do znanja da vjeruje u dobar rezultat: "Veselimo se tom dvoboju, to su najlakše utakmice. Nije sporno da je Dinamo favorit, ali to ništa ne znači. Svoju nadmoć morat će dokazati na travnjaku. Imamo mi dosta ambicija u tom srazu, uz podršku s tribina vjerujem da možemo ostvariti i dobar ishod," zaključio je.

Nedostaju: Ikić, Terkeš (kartoni)

Nakon što su u uzvratnom susretu polufinala Kupa na Kantridi odigrali bez pogodaka i time izborili nastup u finalu protiv Splita nogometaši Dinama nastavljaju svoj prvenstveni pohod na desetu titulu prvaka i pokušaj osvajanja naslova bez poraza. Novi izazov koji je pred aktualnim prvacima je gostovanje u Zadru.

"Zadar je za nas uvijek teško gostovanje, ali želimo nastaviti niz koji imamo i odnijeti bodove iz Zadra," izjavio je Zoran Mamić i kratko otkrio "recept" za slavlje: "U želji moramo biti minimalno na istom nivou kao Zadar da bi naša kvaliteta došla do izražaja na teškom terenu koji nas sigurno očekuje."

Kako se bliži kraj sezone Mamić polako kompletira momčad te mu za gostovanje kod posljednje plasirane momčadi nedostaju samo kapetan Antolić i njegov zamjenik Ademi. Dinamov strateg nije otkrio s kojim će igračima početi susret: "Bit će nekih izmjena u odnosu na Rijeku, ali ništa radikalno. Mislim da ne postoji opasnost opuštanja nakon fizički i emotivno teške utakmice u Rijeci."

Nedostaju: Antolić, Ademi (ozljede)

Momčad Splita proslavila je pobjedu nad Hajdukom i ulazak u finale Hrvatskog kupa, a u subotu očekuje jednog od sudionika borbe za ostanak, sastav Osijeka. Međutim, prostora za opuštanje ne smije biti, naglasio je trener Zoran Vulić.

"Najteže su ovakve utakmice nakon fizičkog i psihičkog pražnjenja. To je zamka, bez obzira na krila finala Kupa. Nama je Osijek finale, moramo igrati muški i pobjedom ući u mirnije vode. Ovo nam je treća meč-lopta, prve dvije smo propustili. Osijeku je svaka utakmica kvalifikacijska", rekao je.

Vulić će imati problema sa sastavljanjem prve jedanaestorice zbog ozlijeđenih i suspendiranih igrača. Na raspolaganju ima 15 igrača i dvojicu vratara. "Tanki smo, ali zakrpat ćemo se", kaže trener Splita, računajući da će s Woonom ipak sve biti u redu poslije problema s grčevima.

Nedostaju: Ibriks (kartoni), Roce, Rugašević, Glavina, Erceg (ozljede)

Osječki prvoligaš već neko vrijeme više nema priliku za bilo kakve kalkulacije. Svaki mu bod zlata vrijedi, a dodatni optimizam pojavio se prošlog tjedna, kada je prekinut niz bez pobjede upravo protiv izravnog konkurenta iz Zadra, i to pogotkom Laštra u samoj završnici utakmice.

"Moramo ići na pobjedu, premda bi nam i bod bio značajan, i nitko nam ne može oduzeti pravo nadati se plijenu", tvrdi trener Ivo Šušak, ističući da će Osijek i u na Parku mladeži biti napadački orijentiran, bez obzira na domaću kvalitetu. "Do uspjeha nećemo moći zatvorenom varijantom, a imamo entuzijazam s treninga, hrabrost i zanos".

Iako je Osijek imao više vremena za odmor i pripremu utakmice, Šušak se ne želi uzdati u umor splitskog suparnika. Susret će propustiti kartonirani Matas, a u tri dosadašnja ogleda ove sezone Osijek i Split imaju po jednu pobjedu, poraz i neriješeni rezultat. Na Parku mladeži u listopadu bilo je 3:0 za Crvene, a u Gradskom vrtu 1:1 i 4:0 za Slavonce.

Nedostaju: Matas (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!