Nogomet

Vukas kreće u novu avanturu u Koprivnici, Pamić traži pobjedu na Kantridi

Sportnet • nedjelja, 26.04.2015.
Vukas kreće u novu avanturu u Koprivnici, Pamić traži pobjedu na Kantridi
Foto: Duje Bonačić

Posljednja dva susreta 30. kola MAXtv Prve lige na rasporedu su danas, a u njima se sastaju Slaven Belupo i Hajduk te Rijeka i Istra 1961. Sve četiri momčadi nadaju se maksimalnom bodovnom ulovu...

Slaven Belupo u nedjelju po četvrti puta zaredom igra na domaćem travnjaku, a u goste mu stiže Hajduk. U redovima Farmaceuta, ogled sa Splićanima ima veliko značenje, a ako ishod bude pozitivan, u Koprivnici će se pričati i o Europi.

Domaćini nedjeljnog susreta već sedam uzastopnih utakmica ne znaju za poraz, a treneru Čačiću na raspolaganju su svi osim mladog reprezentativca Brleka, koji ima tri žuta kartona, i ozlijeđenog Ozobića.

U posljednjoj međusobnoj utakmici Hajduk je na Poljudu pobijedio Slaven Belupo rezultatom 2:1. Obje ekipe sada imaju imperativ, a u prilog domaćinu ide statistika, domaći teren i navijači. „Susret s Hajdukom je utakmica posebnog naboja i za igrače i za klub“, zaključio je Čačić uoči utakmice.

Nedostaju: Brlek (kartoni), Ozobić (ozljeda)

Hajduk je u posljednjih nekoliko kola u velikoj krizi, a tome nije pomoglo ni stalno mijenjanje trenera. Na klupi Hajduka ove sezone sjedila su čak četvorica, a jedan od njih, Hari Vukas, u petak je ponovno izabran i u nedjelju će voditi Splićane protiv Farmaceuta.

Posljednjih pet utakmica Splićani nisu upisali pobjedu čime su ugrozili svoju poziciju među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj. U Koprivnici će učiniti sve kako bi došli do pobjede: „Treba nam jedan pozitivan rezultat da sve preokrenemo“, rekao je Vukas.

Igrači kadar s kojim raspolaže novi-stari trener oslabljen je zbog ozljeda petorice igrača, Kalinića, Balića, Gotala, Maglice i Nižića. Osim ozlijeđenih, nedostaju im i kartonirani Milović i Vršajević pa tako za Koprivnicu konkurira 19 igrača.

Nedostaju: Kalinić, Balić, Gotal, Maglica, Nižić (ozljede), Milović, Vršajević (kartoni)

Euforija nakon polufinala Kupa protiv Dinama polako se slegnula i Riječani se okreću sljedećoj zadaći, a to je regionalni derbi protiv Istre 1961. Susreti protiv Puljana uvijek su zanimljivi, no ipak su neizvjesniji bili u Puli nego na Kantridi. Međutim Rijeka nipošto ne smije opuštena ući u ovaj dvoboj, takvo što moglo bi joj se u konačnici osvetiti jer gosti imaju poseban motiv.

"Mi ćemo trkom i agresijom pokušati slomiti Istru 1961 koja je kvalitetna kao momčad i koja ima individualnu kvalitetu što su na zadnjim utakmicama pokazali rezultatom i igrom. Naš je cilj osigurati drugo mjesto i do kraja prvenstva skupiti što više bodova, ali i provjeriti kroz prvenstvo neke dvojbe. Kao trener tražit ću od igrača neke informacije, a igrat će samo najspremniji odnosno oni koji najviše mogu pružiti u određenom trenutku", rekao je Matjaž Kek.

Priprema za ovaj dvoboj nije najlakša, momčad je fizički i emotivno ispražnjena nakon Dinama, a u tom susretu Kek je ostao bez niza igrača. Crvene kartone zaradili su Vešović, Leovac i Jugović, Sharbini je pak ozlijeđen dok još uvijek nije spreman Ventsislav Hristov.

Nedostaju: Maleš, Moises, Sharbini, Hristov (ozljede), Vešović, Leovac, Jugović (suspenzije)

Dok Riječani do kraja sezone tek trebaju odraditi ove preostale utakmice, Puljanima nije nimalo lako. Njih očekuje borba do posljednjeg kola, skupljanje svakog boda kako bi izbjegli ispadanje iz lige. Sada ih očekuje gostovanje na kojem će pokušati nešto uhvatiti iako je jasno da to protiv Rijeke koja je posebno jaka na svom travnjaku, neće biti nimalo lako.

"Oni nemaju nekakav veliki motiv do kraja sezone jer ne mogu napraviti neki pomak na ljestvici. Jasno je da je Rijeka kvalitetna i više me brine to što će se oni koji manje igraju htjeti nametnuti Keku. On sigurno neće dopustiti nikakvo opuštanje već će tražiti maksimalan angažman od prve do zadnje minute. Mi se sigurno nećemo olako predati, vrijeme je da dobijemo jednu veliku utakmicu", ističe Igor Pamić.

Pamić još uvijek nije siguran s kakvim će sastavom krenuti na Rijeku, problem se pojavio na posljednjem treningu kada ja ostao bez Brazilca Joa koji je trebao krenuti od prve minute. Pod upitnikom je i Franjić koji još uvijek ima problema s ozljedom ramena, no konačan sastav ipak će odrediti neposredno prije utakmice.

Nedostaju: Jo, Franjić (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!