Nogomet

Vukas: "Hajduk je ovo priželjkivao", Mirić: "Čak sam i dobro šutnuo, sve pohvale Grbiću"

Sportnet • nedjelja, 26.04.2015.
Vukas: "Hajduk je ovo priželjkivao", Mirić: "Čak sam i dobro šutnuo, sve pohvale Grbiću"
Foto: FaH

Niz Slaven Belupa od sedam uzastopnih utakmica bez poraza prekinuo je Hajduk i osigurao tri važna boda. S novim trenerom Vukasom na klupi Hajduk je nakon pet utakmica odigrao 90 minuta bez primljenog pogotka.

U redovima Koprivničanaca priča bi bila drugačija da danas nisu doživjeli poraz. U igri bi bila Europa, ali s ovim porazom moraju prvo učvrstiti svoje mjesto na sredini tablice Prve HNL. Splićani su pak potvrdili pobjedu iz posljednjeg međusobnog susreta i još uvijek konkuriraju za Europu.

Trener Splićana, Hari Vukas shvaćao je ozbiljnost ove utakmice i na taj način su igri i pristupili. "Ovo je ono što smo najavljivali, što smo priželjkivali. Na jednom zbilja teškom gostovanju protiv ekipe Belupa koju sigurno nismo podcijenili, koju smo stvarno iznimno respektirali i zbog njihove igre i zbog njihovih rezultata u zadnje vrijeme. Ozbiljno smo pristupili ovoj utakmici", rekao je Vukas.

Strateg Farmaceuta Ante Čačić pak žali za greškama koje je učinila njegova momčad. "Nama ostaje žal što smo u utakmicu ušli na neki način previše rezervirano, što smo dozvolili da ovako jeftino primimo prvi gol, što smo imali peh da smo rano morali raditi izmjenu. Kad smo se malo vratili, kad smo počeli trčati onda smo došli do prilike da dođemo do poravnanja i taj jedanaesterac koji nismo iskoristili je definitivno pomogao Hajduku da dođe do vrijedne pobjede", zaključio je Čačić.

Farmaceuti su imali priliku izjednačiti kada je Ivo Grbić napravio prekršaj na Deliću, ali udarac Marka Mirića s bijele točke zaustavio je protivnički vratar.

Slavenov napadač Marko Mirić imao je same pohvale na račun protivničkog vratara Grbića koji mu je obranio jedanaesterac. "Znali smo da je Hajduk veliko ime i da posjeduje izuzetno dobre igrače što su danas naravno demonstrirali i to im se nekako vratilo. Mislim da nismo bili pravi i mislim da je zaslužena pobjeda Hajduka. Ja sam bio zadužen da izvedem taj penal, mislim da sam čak i dobro šutnuo, mislim da je vratar izuzetno dobro reagirao i naravno sve pohvale idu na njegov račun", izjavio je Mirić za Sportnet.

U Hajduku su jako zadovoljni ovom pobjedom i smatraju kako će situacija u klubu nakon Koprivnice postati bolja. "Atmosfera je bila dobra, pripremali smo se za ovo dobro i ispunili smo sva trenerova očekivanja i sve ono što smo se dogovorili i eto to nam se vratilo u igri i na terenu. Ja mislim da će sve sad krenuti bolje, da smo se digli psihički i da nakon ove pobjede bi trebalo to krenuti na bolje", rekao je Petar Bosančić.

Iz Koprivnice: Simona Margetić

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!