Nogomet

Hajduk napada Lokomotivu i treće mjesto, Split se "krpa" za Rijeku, Zagreb i Zadar optimisti

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 29.04.2015.
Hajduk napada Lokomotivu i treće mjesto, Split se "krpa" za Rijeku, Zagreb i Zadar optimisti
Foto: Bruno Karadža

Dinamo i Osijek otvorili su u utorak 31. kolo hrvatskog prvenstva, a u srijedu će na teren čak šest momčadi. Hajduk i Lokomotiva pritom izravno odlučuju o vlasniku trećeg mjesta na tablici.

Pobjedom nad Lokomotivom u redove Zagreba vratila se pozitivna atmosfera, negativan niz prekinut je preokretom u nastavku, no aktualni tjedan donosi čak dva nova ispita. U Kranjčevićevu ove srijede stiže Zadar, momčad s kojom Bijeli imaju pozitivan omjer ove sezone i sigurno je kako uoči posljednjih pet kola taj omjer žele i zadržati.

"Zadrani ovog proljeća izgledaju kompaktno, izbalansirani su u svim linijama, a samim time vidljiva je i veća količina samopouzdanja. Nama se vraćaju Krovinović i Gabrijel Boban, napokon imamo širinu sastava, imamo i veliku volju da sezonu završimo sa stilom i ne sumnjam u naše pravo izdanje", susret s početkom u 16 sati najavio je Željko Kopić.

I dok se spomenuti dvojac vraća u početni sastav, upitni za ovaj dvoboj su Muić i Bruno Boban, no nakon nekoliko kola ozbiljnog krpanja po pozicijama trenutna situacija dvojcu Medić-Kopić donosi veliko olakšanje.

Nedostaju: Bevab, Kovačić (ozljede)

Nogometaši Zadra svoju grčevitu borbu za opstanak ove srijede nastavljaju u Zagrebu. Protivnik je sastav iz Ulice pjesnika, momčad koju još nikada u povijesti domaćeg prvenstva nisu svladali na tom travnjaku. Ispred Igora Štimca i njegovih igrača velik je izazov, no odustajanja nema.

"Naš opći cilj je jasan i mi ga nećemo mijenjati u odnosu na ranije utakmice u ulozi gosta. Ima promjena za svaku utakmicu, tako je i prije ove, no to naravno neću javno otkriti suparniku, kako bi to izgledalo po nas. Zagreb ima talentiranu i motiviranu mladi momčad, ali mi svi duboko vjerujemo u naš cilj, u ostanak u ovom društvu."

Pred polazak za Zagreb Štimac je na raspolaganju imao kompletan kadar, a prema najavama tri prijeko potrebna boda napadat će Ivan Krstanović te visoko postavljen trojac iza njega Čirjak-Gabrić-Pešić.

Nedostaju: nitko

Jedan od rijetkih prvoligaša koji je lišen neke neizvjesnosti po pitanju plasmana do kraja sezone je Rijeka. Riječani su čvrsto drugi i tu se ništa neće promijeniti, a Matjaž Kek pokušat će do kraja sezone iskristalizirati s kojim kadrom krenuti u sljedeću sezonu. Sljedeći susret koji očekuje njegovu momčad je onaj sa Splitom.

"Split je neugodan i kvalitetan protivnik, a rezultati pokazuju da se posložio. Uostalom ušao je i u finale Kupa. Kako vrijeme prolazi, igra sve bolje, pun je samopouzdanja i najavljuje bitku na Kantridi. Mi želimo napraviti još jedan iskorak po pitanju igre, želim još kompaktniju i agresivniju Rijeku nego protiv Istre", tvrdi Kek.

U ovom dvoboju sigurno neće imati na raspolaganju duže ozlijeđene Maleša i Moisesa, a hoće li moći igrati Vešović, Leovac i Jugović, ovisi o odluci disciplinskog suca, a Kek tvrdi da očekuje isti kadar kao za susret s Istrom.

Nedostaju: Moises, Maleš (ozljede)

Ozlijeđeni, kartonirani i uvrijeđeni nedostajat će Zoranu Vuliću na Kantridi. Tko su "uvrijeđeni", trener Splita nije htio elaborirati,, no u sastavu kakav će imati na raspolaganju, pokušat će do pobjede. Naravno, posao će biti vrlo težak jer ga očekuje druga momčad lige, ali ambiciozni Splićani se ne boje.

"Ne znam što bih rekao, neki su ozlijeđeni, neki su uvrijeđeni, ali sam siguran da će oni koji istrče biti pravi. Rijeka je vrlo ozbiljan klub, ne znam je li u Rijeci uopće izgubila u zadnje dvije godine. To je pravi klub koji ima viziju i zna što hoće. Očekuje nas vrlo jaka Rijeka i očekujemo vrlo težak posao na ovom neugodnom gostovanju", kaže Vulić.

Među onima koji neće igrati na ovom gostovanju je prilična gužva i Vulić najavljuje priliku nekim mladim igračima. Tako će na klupi od onih koji imaju nešto više iskustva biti tek Erceg, a ostatak će popuniti mladi igrači iz juniorske momčadi.

Nedostaju: Woon, Rog (kartoni), Ibriks, Roce, Rugašević, Glavina, Blagojević (ozljede)

Nakon prekida negativne serije pobjedom u Koprivnici, Hajduk čeka jedan od ključnih okršaja za mogući plasman u Europu, dvoboj protiv izravnog konkurenta za treće mjesto, zagrebačke Lokomotive. Stari-novi trener Hari Vukas, međutim, odbija postavljanje imperativa pobjede.

"Ne gledamo na ovu utakmicu kao presudnu. Gledamo je kao važnu, ali smo svjesni da je još puno posla pred nama. Protiv Lokomotive je uvijek zanimljivo igrati, ima puno Dinamovih igrača i volimo je zvati Dinamo 2. Trebamo povezati takvih utakmica poput one protiv Slavena", izjavio je.

No, Vukas će za taj dvoboj biti bez suspendiranih Vršajevića, Milevskog i Malokua, a zbog ozljeda definitivno su prekriženi Nižić i mladi Balić. Hoće li za nastup biti spremni prvi vratar Kalinić te napadači Maglica i Gotal znat će se definitivno tek prije početka susreta.

Nedostaju: Milevski, Maloku, Vršajević (kartoni), Nižić, Balić (ozljede)

Lokomotiva na Poljud dolazi obraniti svoja dva boda prednosti na tablici, no posljednji rezultati ne idu na ruku sastavu Tomislava Ivkovića. Zadnja je četiri kola bez pobjede, a osvojen je samo jedan bod, protiv Osijeka. Pobjede su iz Kranjčevićeve odnijeli Zadar, Dinamo i Zagreb, a Hajduk se napokon "trgnuo".

"Imali smo jako puno sreće jer uz naše sve negativne rezultate protivnici nam se nisu skroz približili. Sad imamo situaciju gdje nam je svaka utakmica odlučujuća, no i imamo sreću da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Drago mi je da baš sada igramo protiv Hajduka, da sada pokažemo koliko smo jaki, koncentrirani i motivirani", najavio je trener Lokomotive.

U dosadašnja tri ovosezonska susreta, Hajduk je ubilježio jednu pobjedu (kolovoških 5:2 u Zagrebu), Lokomotiva je ubilježila jednu pobjedu (2:1 u veljači, također u Zagrebu), dok je susret na Poljudu krajem listopada završen bez pobjednika, rezultatom 2:2.

Nedostaju: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2015. u 11:59
    Hajduk-Dinamo2 2-0,Rijeka-RNK Split 3-1,Zagreb-Zadar 1-2 :)))))
    Obrisan korisnik