Nogomet

Vukas: "Odahnuo sam", Ivković: "Razlika u nastavku ogromna, ako tako nastavimo možemo mirno spavati"

Branimir Korać • srijeda, 29.04.2015.
Vukas: "Odahnuo sam", Ivković: "Razlika u nastavku ogromna, ako tako nastavimo možemo mirno spavati"
Foto: Duje Bonačić

Unatoč vrlo dobrom nastupu u drugom poluvremenu, Lokomotiva nije uspjela odnijeti niti bod s gostovanja na Poljudu. Hajduk je na kraju sretno stigao do pobjede 2:1...

Tomislav Ivković nakon poraza svoje momčadi u Splitu žalio je za lošim nastupom u prvom poluvremenu. U drugom dijelu Lokomotiva je bila dominantniji i bolji protivnik, ali nije uspjela napraviti preokret.

"Prvo poluvrijeme pripalo je Hajduku, ali ne toliko izrazito kao nama drugo poluvrijeme. U prvom poluvremenu nismo imali dovoljno agresivnosti, Hajduk je bio agresivniji u svim duelima i zato smo s minusom otišli na odmor. Razlika u drugom poluvremenu bila je ogromna jer smo digli agresivnost, bili smo rastrčani i moćni te stvorili dovoljno situacija da utakmica završi drugim rezultatom. Ukoliko zadržimo ovu razinu kao u drugom poluvremenu, onda možemo mirno spavati."

Ivković je objasnio u čemu je bio problem u prvom dijelu.

"U prvom poluvremenu naši stoperi nisu izlazili niti za Sušićem, a niti za Maglicom i oni su ulazili iz drugog plana u prazan prostor. Kasnije smo to popravili, izgledalo je sve puno bolje jer smo jako podigli agresivnost."

Hari Vukas bio je zadovoljan rezultatom, u drugom susretu u novom mandatu upisao je i drugu pobjedu.

"Normalno da sam na kraju odahnuo. Mislim da smo na dobrom putu, vratili smo se na treće mjesto i moramo biti pozitivni."

Igra iz prvog dijela ga je zadovoljila i to je onaj Hajduk kakvog želi gledati.

"Ipak smo igrali protiv momčadi koja je bila ispred nas na tablici, koja je skupila dosta bodova i igra lijep i dopadljiv nogomet. Međutim ono što smo odigrali u prvom poluvremenu za mene je to što tražim. Znali smo da nećemo moći držati takav ritam cijelu utakmicu, izgubili smo na svježini u drugom poluvremenu, ali momci su sve izdržali i čestitam im."

U drugom poluvremenu dogodio se veliki pad, no Vukas smatra da nije problem u fizičkoj pripremljenosti već postoje drugi razlozi.

"Ova momčad je imala dosta problema s ozljedama i kartonima, bilo je dosta onih koji su nedostajali tako da se momčad sastavljala u hodu. Osim toga u zadnja tri-četiri tjedna konstantno se igra nedjelja - srijeda, nedjelja - srijeda. Za razliku od nas Lokomotiva nije imala utakmica Kupa i svoju prvenstvenu utakmicu odigrala je u petak te je imala dovoljno vremena da se osvježi. Upravo zbog toga znao sam da će biti teško. Nije problem u fizičkoj pripremi već u teškom ritmu."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!