Nogomet

Lokomotiva želi iskoristiti kiks Hajduka i vratiti se na treće mjesto, Puljani imaju drugačije planove

Sportnet • ponedjeljak, 04.05.2015.
Lokomotiva želi iskoristiti kiks Hajduka i vratiti se na treće mjesto, Puljani imaju drugačije planove
Foto: Kristijan Komarica

32. kolo MAXtv Prve lige zaključit će Lokomotiva i Istra te Slaven Belupo i Rijeka. U Kranjčevićevoj bi trebalo biti posebno zanimljivo gdje se Lokosi bore za treću poziciju, a Puljani za opstanak...

Lokosi su u prošlom kolu izgubili treću poziciju na tablici, zadnju koja sigurno vodi u Europu sljedeće sezone. Ivkovićevi igrači mogu do inozemnih nastupa i preko četvrte pozicije, ali to ovisi o ishodu finala Kupa, tako da će pokušati već protiv Istre 1961 uloviti nove bodove za konačni cilj.

"Ova utakmica s Istrom je još jedna u nizu teških utakmica. Igramo s protivnikom koji se bori za goli život, a znamo da su takve utakmice još teže. Međutim, ja sam uvjeren da sve ovisi o mojim igračima. I sad je zaista sve na njima da pokažu koliko žele, koliko mogu i na koji način izboriti Europu", ističe trener plavo-bijelih s Kajzerice.

U dosadašnja tri susreta u MAXtv Prvoj ligi ove sezone obje momčadi imaju po jednu pobjedu, te remi. Zadnji dvoboji Zagrepčana i Puljana bili su dosta zanimljivi, s puno golova, preokreta, ali i dvojbenih sudačkih odluka, te svađa aktera nakon utakmice. Ulozi su ovog puta možda i veći, te valja očekivati borbeni pristup i jednih i drugih u Kranjčevićevoj.

Nedostaju: Marić (kartoni), Perić, Addy (ozljede)

Iza nogometaša Istre 1961 je dobra serija utakmica u kojima su ubilježili dvije pobjede, dva remija i samo jedan poraz. Ipak, stanje na tablici je i dalje alarmantno, te će za ostanak u ligi biti potrebno skupiti još dosta bodova. Sljedeći izazov za Pamićeve igrače je gostovanje u Zagrebu kod Lokomotive s kojom je zadnjih sezona uvijek bilo zanimljivo.

"Nadamo se pobjedi, ove godine nismo niti jednom pobijedili vani i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo ovaj put. Potrudit ćemo se da poslušamo sve što šef kaže i onda ne treba sumnjati u minimalno bod, ali očekujemo pobjedu", kazao je Brkić koji se oporavio od ozljede i ponovno je vratar broj 1 u Istri.

Ako bi se ulovio barem bod protiv Lokosa, bio bi to sjajan poticaj za zeleno-žute uoči možda i dvije najvažnije utakmice sezone. Puljani u sljedećim kolima igraju s izravnim konkurentima za ostanak Zadrom i Osijekom. Demoni i ostali navijači Istre ponovno će najviše nade polagati u najboljeg klupskog strijelca Radonjića.

Nedostaju: nitko

Slaven Belupo u novom susretu na domaćem travnjaku dočekuje momčad Rijeke u kojoj će po pozitivan rezultat. U posljednjih osam utakmica na Gradskom stadionu u Koprivnici upisali su poraz samo od Hajduka, a kako su im Splićani poremetili planove za Europu, Farmaceutima je cilj osigurati sredinu tablice.

Na domaćem terenu, nitko nije favorit, kako često naglašava trener Ante Čačić. Pokazali su to prije četiri kola kada su susret s Dinamom završili 0:0. U nadolazećem susretu pokušat će se iskupiti domaćim navijačima za slabo odigranu utakmicu protiv Splićana.

Problem u redovima Koprivničanaca je odsutnost petorice igrača. Ozobić je propustio već nekoliko utakmica, a propustit će i Rijeku, zbog ozljede. Pridružio mu se i Gregurina, koji se ozlijedio u susretu s Hajdukom. Edson, Geng i Delić također će propustiti susret jer odrađuju tri javne opomene.

Nedostaju: Ozobić, Gregurina (ozljede), Edson, Geng, Delić (kartoni)

Momčad Matjaža Keka u novom susretu želi nastaviti pozitivan niz i uzeti sva tri boda na gostovanju kod Farmaceuta. "Slaven Belupo je suparnik koji se dolaskom Ante Čačića digao i rezultatima i na planu igre. Bit će to izazovna utakmica za nas", rekao je Kek.

Rijeka u Koprivnici nije bila poražena od sezone 2011./2012., a od kada ju vodi slovenski strateg, ostvarila je pet pobjeda i tri neriješene utakmice. Ukupno će to biti 51. susret ove dvije momčadi u Prvoj HNL, a Rijeka broji samo 12 poraza.

Što se tiče kadra kojim raspolaže riječki trener, oslabljen je za Samardžića, koji broji tri žuta kartona, a Mitrović i Sharbini upitni su zbog ozljede. U konkurenciju se vraćaju Jugović, Vešović i Leovac, a priliku će možda dobiti i kapetan Knežević, koji bi se na teren vratio nakon duge stanke.

Nedostaju: Samardžić (kartoni), Moises, Maleš, Mitrović, Sharbini (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!