Nogomet

Video: Sevilla već nadomak finala, dobar posao Dnipra u Italiji, Gameiro i Seleznjov zabili minutu po ulasku

Borna Rupnik • četvrtak, 07.05.2015.
Video: Sevilla već nadomak finala, dobar posao Dnipra u Italiji, Gameiro i Seleznjov zabili minutu po ulasku
Foto: EPA

Odigrane su prve utakmice polufinala Europske lige, a finalnom susretu u Varšavi vrlo je blizu prošlogodišnji pobjednik Sevilla. Dnipro je izvukao obećavajućih 1:1 protiv Napolija.

Sevilla - Fiorentina 3:0

Branitelj naslova pobjednika Europske lige, španjolska Sevilla, na najboljem je putu osigurati svoje mjesto u ovogodišnjem varšavskom finalu.

U uvodnoj je fazi Sevilla bila znatno aktivnija momčad, no s druge su se strane dvije solidne prigode otvorile Gomezu, a Andalužani su do zasluženog vodstva stigli u 17. minuti. Suigrači su Vidalu pripremili udarac s 15-ak metara, a on je uhvatio Neta na krivoj nozi i mirno zatresao mrežu.

Fernandez je odmah mogao uzvratiti za Viole, ali je promašio "mrtvu" šansu, a Sevillin vratar Rico potom je s dvije dobre intervencije sačuvao svoj gol. Prije odlaska na odmor, obje su momčadi tražile i kazneni udarac, a u 52. minuti Andalužani su udvostručili prednost.

Vitolo je proigrao Vidala na lijevoj strani šesnaesterca, a on ponovno poslao Neta u jednu, a loptu u drugu stranu. U 75. minuti Vidal je postao i asistent, nakon brze akcije Seville koju je zaključio francuski napadač Gameiro, samo minutu po svom ulasku u igru.

Milan Badelj igrao je do 68. minute, kada su se on i Kamerunac Mbia sudarili, te je hrvatski veznjak krvave glave morao biti zamijenjen. Pet minuta kasnije i Mbia je morao iz igre.

Napoli - Dnipro 1:1

Dnipro iz Dnipropetrovska, debitant u polufinalu Europske lige, došao je do izvrsnog rezultata na gostovanju na Apeninskom poluotoku.

Ukrajinci su u prvom dijelu prepustili posjed lopte Talijanima, ali su odlično zatvorili sve prilaze svom golu i unatoč tome što je Insigne "očešao" vratnicu zasluženo držali "nulu". Bravu je Napoli ipak otključao na početku drugog poluvremena, u 50. minuti.

Insigne je ubacio iz kuta, a Lopez glavom na prvom vratnici postigao svoj prvi europski pogodak za vodstvo. Taj je pogodak dao dodatnu sigurnost nogometašima Rafaela Beniteza, koji su tražili i drugi. Promašivao je prije svega Higuain, pridružili su mu se i Callejon i Insigne, Bojko je uspješno odrađivao posao na svom golu, da bi naposljetku - Dnipro izjednačio.

Igrala se 80. minuta kada je Fedeckij ubacio, Bezus promašio loptu, a Seleznjov na drugoj vratnici lakoćom poravnao na 1:1. Zanimljivo, i Seleznjov je samo minutu ranije ušao u igru, umjesto hrvatskog napadača Nikole Kalinića, ali pogodak mu je ostao sporan zbog zaleđa.

Europska liga

polufinale - prve utakmice

Napoli1:1Dnipro
Sevilla3:0Fiorentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2015. u 23:42
    govno sjebalo napoli..gol iz čistog zaleđa...a i suđenje na drugoj utakmici je išlo kontra fiorentine,iako si je tamo fiorentina sama kriva jer su promašli 4-5zicera
    Obrisan korisnik