Nogomet

Napoli bijesan, "ne voli da ga se voza": "Šest nesposobnih sudaca, je li ovaj uopće kvalificiran?"

Borna Rupnik • petak, 08.05.2015.
Napoli bijesan, "ne voli da ga se voza": "Šest nesposobnih sudaca, je li ovaj uopće kvalificiran?"
Foto: EPA

U taboru Napolija glavna je tema poslije utakmice s Dniprom bio izjednačujući pogodak Ukrajinaca, koji je izazvao veliku ljutnju među domaćinima.

Napoli je do 81. minute prve utakmice polufinala Europske lige imao vrlo dobrih 1:0, no tada je zlatna pričuva Dnipra Seleznjov spremio loptu u mrežu za konačnih 1:1, premda su Talijani tražili da sudac označi zaleđe.

Marek Hamšik, igrač Napolija: "Dominirali smo, a ostajemo ljuti jer je Dnipro zabio iz zaleđa".

"Svi smo vidjeli što se zbilo. Taj pogodak u potpunosti mijenja tijek polufinala. Stvorili smo toliko šansi, a oni su imali samo dva udarca po golu i na kraju smo mi ti koji moramo biti zabrinuti uoči uzvrata", kaže trener Napolija Rafael Benitez.

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis, bio je znatno oštriji u svojoj reakciji po završetku utakmice, prozivajući Uefin izbor sudaca, značaj Europske lige te samog predsjednika Michela Platinija.

"Bijesan sam. Gol je postignut iz zaleđa, a UEFA želi dati značaj jednom beznačajnom natjecanju. Mi ga želimo osvojiti samo kako bismo se plasirali u Ligu prvaka. U polufinalu ne smijete imenovati šest nesposobnih sudaca, Platini je katastrofalno pogriješio. Nadam se da negdje u kutu Nyona razmišlja o tome", izjavio je.

"Možda je Platini odslužio svoje, možda je najbolje da ode. Nije prihvatljivo organizirati natjecanje bez pristojnog suca. Dnipro je imao suca na svojoj strani, a Napoli ne voli da ga se 'voza'. Jeste li ikada čuli za suca Sveina Moena, tko je on? Je li važan? Je li uopće kvalificiran za ovaj posao?", pita se.

Europska liga

polufinale - prve utakmice

Napoli1:1Dnipro
Sevilla3:0Fiorentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis08.05.2015. u 19:44
    hahaha, javlja se tamo neki napolitanski mafijaš da laprda o poštenju, prava k*rva ... beznačajni klub, shut the fuck up, cazzo, arrivederci!
    cameosis
  • Obrisan korisnik08.05.2015. u 14:39
    šteta, predsjednik bi im moro pazit na izjave, ova mafija iz UEFA-e će mu zigurno zampantit ovo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2015. u 11:45
    Riješit će to Napoli u gostima kao i s Wolfsburgom.
    Obrisan korisnik
  • nikoništ08.05.2015. u 10:44
    E moj Rafa da ste sve ono zabili.
    nikoništ