Nogomet

Video: Povijesni uspjeh Dnipra, Ukrajinci u finalu Europske lige na Sevillu

Josip Piršljin • četvrtak, 14.05.2015.
Video: Povijesni uspjeh Dnipra, Ukrajinci u finalu Europske lige na Sevillu
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici polufinala Europske lige Dnipro je došao do velikog uspjeha. Ukrajinci su izbacili Napoli i plasirali se u samu završnicu gdje ih u Varšavi čeka branitelj naslova Sevilla.

Klub iz Dnipropetrovska plasirao se u finale Europske lige. Dnipro je u uzvratnoj utakmici polufinala pobijedio Napoli 1:0, te donio veliku radost Ukrajincima što su igrači Mirona Markeviča i najavljivali. Talijani su, pak, razočarali svoje navijače nakon što niti u prvoj utakmici nisu slavili (1:1).

Zbog situacije na istoku Ukrajine, Dnipro je Napoli ugostio na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Po teškom vremenu i jakoj kiši u prvom poluvremenu momčadi nisu stvarale previše šansi. Gosti su prijetili preko Higuaina, no raspoložen je na golu bio Boyko, a domaći je sastav imao tek jednu ozbiljniju priliku koju nije realizirao Seleznyov.

Ipak, taj je igrač bio strijelac odlučujućeg pogotka. Dnipro je poveo u 58. minuti kada je Konopljanka ubacio s lijeve strane, a napadač domaćih uspio je u padu između Albiola i Inlera glavom poslati loptu u mrežu iza Andujara.

Benitez je tada ubacio Mertensa, a upravo je Belgijac bio najopasniji nakon pada Napolija u zaostatak. Talijani su "bacili sve karte u napad", no nisu uspjeli zabiti Boyku. Nikola Kalinić je dobio zadnjih 15 minuta i u završnici je imao dvije odlične prilike koje nije iskoristio, a njegov bivši suigrač Ivan Strinić nije konkurirao za sastav Napolija.

Poslije uvjerljivog slavlja na Sanchez Pizjuanu, Sevilla je pobijedila i u Firenzi na stadionu Artemio Franchi. Španjolci su s ukupnih 5:0 izbacili Fiorentinu i 27. svibnja imat će priliku protiv Dnipra obraniti naslov pobjednika Europske lige.

Iako su najavljivali mogućnost velikog preokreta nakon loše prve utakmice (0:3), igrači Vincenza Montelle podbacili su i pred svojim navijačima. Hrvatski veznjak Milan Badelj počeo je na klupi, a ušao je u igru u 67. minuti kada je njegov klub već gubio 2:0.

Sevilla je pitanje prolaska riješila već do 27. minute. Najprije je Bacca bio spretan nakon ubačaja iz slobodnog udarca Banege, a ubrzo nakon njega u strijelce se upisao i Carrico. Portugalac je iskoristio kiks domaćeg braniča Basante i poentirao za 2:0. Viole su mogle smanjiti sredinom nastavka, ali Josip Iličić nije bio precizan iz jedanaesterca.

Europska liga

polufinale - uzvrati

Dnipro1:0Napoli
Fiorentina0:2Sevilla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis16.05.2015. u 02:02
    odlična stvar, nakon onih ispada beniteza i predsjednika govnara, ovo je kao šlag na tortu. skuhali ih ukrajinci na talijanski način.pet puta za redom nisu "doma" primili gol. tvrd orah, svaka im čast. vratar super.
    cameosis
  • Obrisan korisnik15.05.2015. u 17:35
    EU gura dnipro kako bi ukrajinski klub osvojio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.05.2015. u 12:58
    Super Dnipro, drago mi zbog onoliko publike na stadionu, a i ovo im je puno značilo.
    Obrisan korisnik
  • sportski manijak15.05.2015. u 07:46
    Napoli uzas
    sportski manijak
  • Obrisan korisnik15.05.2015. u 06:01
    jesu li napali i ukrajince zbog previše zalaganja !?
    Obrisan korisnik