Nogomet

Dnipro "ispunio san cijele Ukrajine", Benitez: "Mogli smo zabiti koliko treba, a nismo niti jedan"

Borna Rupnik • petak, 15.05.2015.
Dnipro "ispunio san cijele Ukrajine", Benitez: "Mogli smo zabiti koliko treba, a nismo niti jedan"
Foto: EPA

Uspjeh Dnipra u Europskoj ligi posvećen je cijeloj Ukrajini, tvrde suigrači Nikole Kalinića, a trener Napolija Rafael Benitez žali za propuštenom prilikom.

Nakon 1:1 u Napulju, Dnipro je u uzvratu polufinala Europske lige pobijedio goste iz Italije 1:0, a junaci dana opet su bili strijelac Seleznjov i raspoloženi vratar Bojko.

"Ispunili smo san cijele Ukrajine. Hvala svima koji su nas došli bodriti u ovakva vremena, i to po onakvoj kiši. Sada možemo sanjati da ćemo pobijediti i u finalu", rekao je čuvar mreže momčadi iz Dnipropetrovska, koja je igrala u Kijevu.

"Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, toliko sam dugo želio ovakav uspjeh. Ponosan sam na ovu momčad, na grad, na cijelu državu. Pobjedu posvećujemo vojnicima koji nas brane, oni zaslužuju junačke pohvale", dodao je Artem Fedecki.

Rafael Benitez, s druge strane, bio je vrlo nezadovoljan spornim pogotkom Seleznjova u prvoj utakmici, a poslije druge potužio se na realizaciju svoje momčadi.

"Imali smo dovoljno šansi, mogli smo zabiti koliko treba. Razočaran sam, uz toliko kontrole i toliko prigoda, nismo mogli postići niti taj jedan koji bi sve promijenio. To je ozbiljan problem", izjavio je.

"Higuain je napadač i naravno da se prvo od njega traže golovi, ali svi zajedno i dobivamo i gubimo. Mogli smo bolje", zaključio je Benitez.

Europska liga

polufinale - uzvrati

Dnipro1:0Napoli
Fiorentina0:2Sevilla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani15.05.2015. u 19:23
    Najveći "humanisti" uvijek su najveći rasisti.
    Bogomdani
  • cameosis15.05.2015. u 17:03
    nagazili ukrajinci cigane, super!
    cameosis