Nogomet

Sevilla zasukala rukave i nije posustala 180 minuta: "5:0 dovoljno govori, idemo dobiti i ovo finale"

Borna Rupnik • petak, 15.05.2015.
Sevilla zasukala rukave i nije posustala 180 minuta: "5:0 dovoljno govori, idemo dobiti i ovo finale"
Foto: EPA

Španjolska Sevilla ponovno će igrati finale Europske lige, a Fiorentina je iz polufinala ispraćena zvižducima svojih navijača. Andalužani ne misle stati samo na novom finalu...

Unai Emery i njegovi nogometaši doputovali su u Firencu s velikih 3:0 u džepu, a sredinom prvog poluvremena Bacca i Carrico su zapečatili sudbinu Fiorentine. S tih 2:0 branitelj naslova potvrdio je putnu kartu za varšavsko finale.

Vincenzo Montella, trener Fiorentine: "Trudili smo se do samog kraja, premda nam je prolaz bio nedostižan. Zaslužujemo više poštovanja. S obzirom na uložene napore i ovosezonske rezultate, nismo zaslužili da nam zvižde. Možda navijači Fiorentine ne shvaćaju nogometne dimenzije, što je šteta. Mislim da smo nadmašili svoje mogućnosti, a o mom ostanku na klupi razgovarat će se na kraju sezone".

"Nevjerojatno je ovo što radimo u zadnje dvije sezone, s uzastopnim ulascima u finale. Željeli smo to darovati svojim navijačima koji nas neprestano podržavaju, stoga smo vrlo sretni", rekao je portugalski strijelac Carrico.

Sevilla će 27. svibnja snage odmjeriti s ukrajinskim Dniprom iz Dnipropetrovska.

"Zajedništvo je snaga ove Seville, to je ključ našeg uspjeha. Želimo ostvariti svoje visoke ambicije te dobiti i samo finale. Analizirat ćemo Dnipro, koji je sigurno dobra momčad s obzirom da je izbacio Napoli", zaključio je Carrico.

Trener Emery nije želio prihvatiti ulogu favorita u završnoj borbi za trofej. Sevilla će i u Varšavi imati dostojnog protivnika, ističe.

"Šanse će biti 50-50, Dnipro je do finala stigao preko jakog Napolija, a finale je uvijek finale. Mi smo bili bolji od Fiorentine, pokazali smo da možemo zasukati rukave kada treba, i nismo posustali tijekom svih 180 minuta. Ukupnih 5:0 dovoljno govori kako smo igrali. Idemo sada dobiti i ovo finale", rekao je.

Europska liga

polufinale - uzvrati

Dnipro1:0Napoli
Fiorentina0:2Sevilla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2015. u 18:52
    izuzev Juventusa koji je na krilima Platinijevi mućki došao do finala,bit će to trijumf španjolskog nogometa
    Obrisan korisnik