Nogomet

Važan dvoboj za Osječane i Puljane, Zadar traži bodove protiv Rijeke

Sportnet • nedjelja, 17.05.2015.
Važan dvoboj za Osječane i Puljane, Zadar traži bodove protiv Rijeke
Foto: FaH

Tri momčadi s dna ljestvice tražit će bodove ove nedjelje i pokušati se maknuta od samog dna...

Pred nogometašima Osijeka je možda i odlučujuća utakmica u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Na Gradskom vrtu bijelo-plavi dočekuju Istru 1961 i sve osim pobjede silno će razočarati navijače i dovesti ostanak pod veliko pitanje. Šušak priznaje kako je nervozan uoči utakmice koja bi njegovoj momčadi mogla "odrediti sudbinu".

"U trenerskoj karijeri vodio sam mnogo utakmica koje su imale golem značaj za momčad i klub u cjelini, ali su imale drugačiji predznak. Uglavnom smo se borili za trofeje, plasman u Europu, a sad sam prvi put suočen sa sudbonosnom utakmicom u borbi za očuvanje mjesta u eliti. Lagao bih kad bih rekao da sam miran, ali pokušavam biti maksimalno koncentriran", kazao je trener Osijeka.

U gradu na Dravi situacija je alarmantna, te u klubu pokušavaju dovesti što više gledatelja na tribine kako bi pomogli igračima u pokušaju da svladaju Puljane. Ulaz na stadion je besplatan, a osim podrške, za slavlje će Šušku biti potrebna dobro raspoložena momčad, prije svega napadačka linija u kojoj se puno očekuje od Vojnovića.

Nedostaju: nitko

Protiv Zadra Pamićeva ekipa nije pobijedila, no i s bodom su Puljani bili zadovoljni jer su ipak iznad Osijeka i Zadra na tablici. Takav je slučaj i za dvoboj na Gradskom vrtu, Istra se nada pobjedi kako bi dva kola prije kraja riješila pitanje ostanka, ali i remi bi bio solidan jer bi tada Osijek ostao na pristojnoj udaljenosti.

"Najbitnije je ostati neporažen. S bodom bi napravili veliki korak prema ostanku, a pobjedom bi si praktički riješili prvoligaški status. Na njima je imperativ pobjede, tako da ćemo mi morati biti strpljivi i čekati svoju priliku. U najboljoj smo situaciji na tablici u borbi za ostanak i sve imamo u našim rukama. Nadam se da neće biti nikakvih problema i da ćemo prije zadnjeg kola osigurati ostanak u ligi", govori Šimurina.

Istra je ove sezone dva puta remizirala s Osijekom u prvenstvu, a ima i jednu minimalnu pobjedu na Aldo Drosini. Pamić neće moći računati na svog najboljeg strijelca Radonjića, a pokušat će ga dostojno zamijeniti Sandi Križman koji će vjerojatno dobiti priliku u špici. Iza njega bi trebali igrati Jo, Zvonko Pamić i Franjić.

Nedostaju: Radonjić, Dinis (ozljede)

Zadrani nemaju previše izbora, vremena i prostora za kalkuliranje nema i bez razmišljanja o tome tko im dolazi danas i protiv koga će igrati sutra, moraju ići na pobjedu. Rijeka je svakako vrlo težak protivnik, ali momčad Igora Štimca nalazi se u neugodnoj situaciji i svaki bod u borbi za opstanak joj je ključan.

"Agresivno, ali i pametno", često se čuje iz zadarskih redova uoči ovog susreta, respekt postoji, ali straha nema. "O kvaliteti Rijeke ne treba posebno pričati, ali mi smo Rijeku već pobjeđivali i nema razloga da to ne ponovimo. Možemo obećati da ćemo dati sve od sebe i nadati se da će nam se to vratiti na najbolji način", kaže za Zadarski list Tomo Gluić.

Gluić je dobro zamijenio ozlijeđenog Mladena Matkovića i igrao je važnu ulogu u osvajanju boda u Puli. Tamo je Igor Štimac ostao bez iskusnih Ješea i Suraća zbog kartona i oni neće konkurirati za nastup.

Nedostaju: Ješe, Surać (kartoni), Matković (ozljeda)

Rijeka odrađuje svoj prvenstveni dio, za nju nema nekog rezultatskog imperativa, ali pokušat će doći do pobjede i u zadru. bez obzira što je domaćinu ovaj susret iznimno važan, Matjaž Kek u svojem stilu ne dopušta nikome opuštanje i traži od igrača odrađivanje posla kao da je riječ o presudnom susretu.

"Zadar je dobio potrebna pojačanja i igra kvalitetno. Ako ne prihvatimo njihov način igre i ne zaigramo agresivno i boreći se za svaku loptu, bit će problema. Imaju dosta širok kadar i mogu rotirati igrače, a tamo je i dosta naših igrača na posudbi koji će sigurno imati motiv više da se protiv svojeg kluba pokažu u najboljem svjetlu", prenosi klupska stranica Kekove riječi.

Gabrić, Pušić, Okechukwu, Solomon još uvijek su pod ugovorom s Rijekom, donedavno je riječki dres nosio i Ivan Krstanović, no sada će svi pokušati pobjedom protiv Rijeke pomoći Zadru u ostanku u ligi.

Nedostaju: Moises, Maleš, Hristov, Alex (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!