Nogomet

Dinamo kod odlučnog Osijeka, Hajduk u gradskom derbiju, Rijeka raščišćava sama sa sobom

Sportnet • nedjelja, 19.07.2015.
Dinamo kod odlučnog Osijeka, Hajduk u gradskom derbiju, Rijeka raščišćava sama sa sobom
Foto: Bruno Karadža

Nedjelja donosi čak tri utakmice drugog kola hrvatskog prvenstva, a u akciji će biti Dinamo u Slavoniji, Hajduk u gradskom derbiju i Rijeka u misiji iskupljenja.

Minimalnom pobjedom na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici nogometaši Osijeka su odlično otvorili novo prvenstvo i doveli se u rijetku situaciju da susret protiv Dinama čekaju na boljoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici od aktualnih prvaka. Iako su domaćini svjesni da je Dinamo unatoč problemima favorit novi trener Osijeka Dražen Besek vjeruje da ima recept za slavlje.

"Naša je preokupacija da igramo odlučno i da se borimo za svaku loptu. Dobro poznajemo momčad Dinamo, no mi se orijentiramo na vlastitu izvedbu i one zahtjeve koje ćemo htjeti ispuniti tijekom susreta. Ne možemo očekivati pomoć s Dinamove strane da oni ne budu dovoljno motivirani, nego se zajedno s našim navijačima, udruženim snagama, postaviti tako da znamo što želimo i da to pokušamo ostvariti." Upitan je tek Antonio Perošević.

Vrlo slično razmišlja i Tomislav Šorša: "Kada igrate s prvakom, onda nerijetko dajete i više od objektivnog maksimuma. Motivacija je, naravno, na najvišoj razini i mislim da možemo pružiti dobru partiju. Smatram da je ključ uspjeha u tome da budemo koncentrirani svih 90 minuta, također mislim da moramo biti i dovoljno hrabri da možemo očekivati nešto," zaključio je.

Nedostaju: nitko

Nakon što su u prvom kolu odigrali bez pobjednika protiv Hajduka, a nakon toga razočarali odigravši samo 1:1 u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Fole Esch nogometaši Dinama gostuju u Osijeku i traže svoju prvu pobjedu u novoj sezoni. Jasno je da stanje u svlačionici nije dobro, ali nakon povratka iz pritvora trener Zoran Mamić je uvjeren u pozitivan ishod.

"Sigurno da u prve dvije utakmice momčad nije pokazala igru kakvu bismo mi željeli odnosno kakvoj smo se nadali," rekao je Mamić i dodao: "Gradski vrt je tradicionalno teško gostovanje za nas, nitko lako ne odnosi bodove iz Osijeka i čeka nas teška utakmica po vrlo vrućem vremenu. Međutim siguran sam da će momčad koja istrči u Gradskom vrtu odigrati na boljoj razini nego do sada."

Dinamov strateg je najavio određene promijene u sastavu jer nije zadovoljan s onim što su neki igrači pružili do sada, a već tradicionalno ima i dosta problema s ozljedama. "Nažalost, već smo naučeni na izostanke, no u svakom slučaju sam siguran da će oni igrači odigrati dobru utakmicu i ostvariti rezultat koji želimo. Mi smo Dinamo i govorim o pobjedi."

Nedostaju: Antolić, Husejinović, Fernandes, Ćorić, Pavičić, Sigali, Radonjić, Schildenfeld (ozljede)

Prvu ovosezonsku utakmicu na svom Poljudu Hajduk će odigrati u nedjelju protiv gradskog suparnika Splita. Dobro raspoloženje u taboru Damira Burića uzdrmao je slovenski Koper u četvrtak, posebno zbog lakoće postizanja pogodaka protiv obrane Bilih.

"mali smo u petak dugačak sastanak i dosta smo razgovarali o tome što se događalo u Kopru. Posebno me zasmetalo što smo primili olako golove i to još iz prekida. Ne znamo baš najbolje kako Split igra, ali mi moramo igrati svoju igru i sigurno ćemo doći do prilika. Važno nam je da dobro krenemo jer onda i podižemo samopouzdanje", najavio je strateg Hajduka.

Dodatni je poticaj Hajduku i povratak kamerunskog napadača Francka Ohandze u konkurenciju za sastav. Artem Milevski još uvijek nije spreman, a Tino Sven Sušić mogao bi dobiti priliku ukoliko Burić procijeni da može pomoći protiv žilavog suparnika.

Nedostaju: Milevski (nespreman)

Momčad Splita na Poljud će istrčati na krilima pobjede u prvom kolu, 2:1 protiv Lokomotive, u kojoj je imala priliku i uvjerljivije slaviti protiv jednog od hrvatskih predstavnika u Europi. No, zbog problema s realizacijom Zoran Vulić morao je drhtati do kraja utakmice.

"Nadam se dobroj i otvorenoj utakmici, obje momčadi su sličnog stila igre stoga očekujem da će biti prava poslastica za navijače. Hajduk je na svom stadionu uvijek favorit. Mi uvijek tražimo pobjedu, ali kako se tek slažemo, zadovoljio bi nas i bod", sažeo je Vulić, dobar poznavatelj prilika u Hajduku, ambicije sastava s Parka mladeži.

Split ovoga puta nema problema s brojnim izostancima, kao što je prošlog tjedna bio slučaj, a dovršeni su i postupci registracije novih igrača. Prema trenerovim najavama, dio oporavljenika i novopridošlih mogao bi dobiti svoju šanse u gradskom derbiju.

Nedostaju: nitko

Rijeka se još u potpunosti nije oporavila od poraza u europskoj utakmici. Aberdeen ih je svladao s 3:0 što je bio veliki udarac za Kekovu momčad. „Istina da nas je poraz jako pogodio i sad svatko od nas mora prvo raščistiti sam sa sobom neke stvari, a onda se okrenuti novim izazovima. Prvo prema Slaven Belupu. Pobjeda protiv njih nam može puno donijeti“, rekao je Bradarić.

Momčad s Kantride, kao i Slaven Belupo, lovi prvu pobjedu u novom prvenstvu. U prvom kolu odigrala je bez pogodaka s Interom iz Zaprešića, a u riječkoj svlačionici su se uoči susreta s gostujućim Farmaceutima našla i dva nova imena, Juri Cisotti i Fran Ikić, koji su službeno predstavljeni ovog tjedna.

Matjaž Kek smatra kako se ti novi igrači ne mogu "poslije tri do četiri treninga odmah staviti unutra, ali može se dogoditi da zaigraju". Osim Močinića, koji ima problema s trbušnim zidom, teško da će zaigrati i Roshi i Maleš isto zbog povreda.

Nedostaju: Močinić (ozljeda)

Nakon poraza u prvom kolu, momčad koprivničkog prvoligaša bodove će ovog vikenda tražiti na Kantridi, no trener Kopić nije želio puno analizirati protivnika već se okrenuo na analizu svoje momčadi. „Prvo moramo riješiti svoju priču da bismo onda mogli gledati prema tome s kim igramo“, rekao je Kopić uoči utakmice.

Za susret s Rijekom konkuriraju svi igrači, osim Gordana Barića, koji je još uvijek u postupku registracije, ali promjena u sastavu momčadi će biti. Novi trener bio je nezadovoljan igrom pojedinaca u utakmici s Istrom 1961 pa će priliku dobiti neki drugi igrači. O imenima nije htio.

Slaven Belupo je u Rijeci slavio samo tri puta, osam puta su odigrali neriješeno, a Rijeka broji 15 pobjeda pa statistika ne ide u prilog gostujuće momcadi. Farmaceuti su od Rijeke primili i dvostruko više golova nego što su im dali. Rijeka je koprivničku mrežu na domaćem terenu tresla 44 puta, dok je Slaven Belupo to u Rijeci učinio 20 puta.

Nedostaju: Barić (u postupku registracije)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.07.2015. u 19:36
    ajmo bili!
    Obrisan korisnik
  • Cayetano19.07.2015. u 16:28
    Super je termin u Osijeku, igrače se na 36 stupnjeva
    Cayetano
  • Obrisan korisnik19.07.2015. u 10:02
    Svaki put kad vidim Osijekov skor s Dinamom se iznenadim, a bio je još gori prije 3 godine, kad su imali samo 3 pobjede.
    Obrisan korisnik