Nogomet

Derbi u Maksimiru prilika i za Dinamo i Rijeku, Inter traži prvu pobjedu

Branimir Korać • subota, 08.08.2015.
Derbi u Maksimiru prilika i za Dinamo i Rijeku, Inter traži prvu pobjedu
Foto: FaH

Danas su na rasporedu dva susreta petog kola MAXtv Prve lige, a posebnu pozornost traži maksimirski dvoboj između Dinama i Rijeke...

U Puli se posljednjih dana najviše pričalo o odlasku Petra Franjića koji se dogodio iznenada i koji je oslabio momčad. Igor Pamić tvrdi kako je Franjićev odlazak samo dodatni motiv za momčad i da će Puljani posebno gristi protiv Intera. Za očekivati je takav pristup i zbog rezultatskog imperativa, tvrdi Vanja Iveša.

"Ovo je možda jedna od najvažnijih utakmica za nas. Protiv Dinama, Rijeke i Hajduka je puno lakše igrati, mi moramo uzimati bodove u susretima protiv momčadi s kojima smo ravnopravni", kaže vratar pulskog prvoligaša.

U kadru za ovaj susret neće biti i dalje ozlijeđenih Tomića, Vukovića i Vukmana dok Mišić propušta susret zbog kartona. U kadar se vraća jedan od ključnih Pamićevih igrača Marcel Heister koji se oporavio.

Nedostaje: Tomić, Vuković, Vukman (ozlijeđeni), Mišić (tri žuta kartona)

U dosadašnja četiri kola Inter ima tek jedan poraz i to u Maksimiru protiv Dinama koji je na kraju bio visok, ali da nije bilo sudačke pogreške, tko zna kako bi se susret razvio. Uspjeli su Zaprešićani ostati neporaženi protiv Rijeke, Zagreba i Splita, no sva tri remija ostvarena su u Zaprešiću i sada se očekuje da počnu i u gostima izbjegavati poraze.

"U 2015. godini izgubili smo samo tri službene utakmice, a sada je vrijeme da počnemo ubirati plodove našeg rada. Vrijeme je da počnemo i pobjeđivati. Tri puta sam odlazio u Pulu kao trener i svaki put vjerovao u pobjedu, no to se nikada nije dogodilo. Sada sam malo zreliji i iskusniji", kaže Samir Toplak.

Toplak nema većih problema s izostancima, Ćalušić je van kadra već neko vrijeme, a za dvoboj u Puli ne konkurira isključeni Šoljić.

Nedostaje: Ćalušić (ozlijeđen), Šoljić (crveni karton)

Derbi kola igra se u Maksimiru gdje Dinamo dočekuje Rijeku. Posljednji susreti između ovih protivnika na ovom stadionu završavali su totalnom dominacijom i pobjedom Dinama koji igrački nije najbolje ušao u sezonu. Modri još uvijek hvataju formu, a nakon brojnih kritika, trener Zoran Mamić s ironijom se obratio medijima.

"Očekuje nas po kvaliteti najveći rival u Hrvatskoj, a s obzirom na ukupnu situaciju oni su apsolutni favoriti. Rijeka igra najbolji nogomet u Hrvatskoj, a mi nismo dobri i oni imaju ulogu favorita. Takvo stanje je realno, svi u medijima već danima tako pišete i komentirate pa onda treba respektirati većinu i mišljenje svih stručnjaka i nestručnjaka."

Mamić u kadru ponovno ima Paula Machada, ostaje vidjeti hoće li krenuti od prve minute ili s klupe, a u konkurenciji nisu tek oni duže ozlijeđeni.

Nedostaje: Schildenfeld, Radonjić, Pavičić, Musa (ozlijeđeni)

Matjaž Kek imao je cijeli tjedan za razmišljanje i pripremu za derbi. Atmosferu je svakako podignula pobjeda protiv Lokomotive na novom riječkom stadionu, a prednost Rijeke je i tih šest dana bez utakmice i puna koncentracija na ovaj susret dok je Dinamo ipak odrađivao europsku zadaću u Moldeu.

""Znamo što nam je činiti u Maksimiru. Pobjeda protiv Lokomotive u onakvoj atmosferi puno nam je značila i iz toga možemo krenuti prema naprijed. Protiv Dinama će biti teško, on je u sedam minuta u Norveškoj pokazao veliku kvalitetu, a ako mu uđemo u mlin, imat ćemo velikih problema", smatra Kek.

U Rijeci se još uvijek slaže momčad, još uvijek nije poznat njezin puni izgled, a posljednji koji je stigao je Marko Vešović koji dolazi na posudbu iz Spezije. On neće konkurirati za nastup u ovom susretu, a većih problema oko slaganja momčadi za Maksimir, Kek nema.

Nedostaje: Tomečak, Knežević (ozlijeđeni

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!