Nogomet

Mamić: "Dinamo apsolutno bolji, ali ova atmosfera ne može biti normalna", Kek: "Umrtvili smo Dinamo"

Borna Rupnik • nedjelja, 09.08.2015.
Mamić: "Dinamo apsolutno bolji, ali ova atmosfera ne može biti normalna", Kek: "Umrtvili smo Dinamo"
Foto: FaH

Zoran Mamić i Matjaž Kek, treneri Dinama i Rijeke, pronašli su razloge za zadovoljstvo nakon blijedog derbija na maksimirskom stadionu.

Dinamo i Rijeka odigrali su u subotu 0:0, u susretu koji nije obilovao prigodama i uzbuđenjima, a Zoran Mamić ipak je istaknuo veću aktivnost Modrih tijekom utakmice.

Zoran Mamić: "Znam da ću ovime možda pogriješiti, ali svejedno ću reći jer osjećam da moram. Jako zavidim Rijeci na navijačima i posebno sam 'sretan' s našom publikom koja u velikom broju ovakvu našu igru prati vrijeđanjem i pljuvanjem. Počevši od mene pa do igrača. Tako se ne bodri klub i mene je sramota da imamo ovakvu atmosferu nakon rezultata koje ova momčad ima. Svjestan sam da će ovo navući gnjev na mene, ali tako i tako neću osjetiti razliku kada mi i ovako 90 minuta psuju i vrijeđaju majku, ali samo neka momčad ostave na miru. Očekivali smo zvižduke Machadu, ali ne vrijeđa se samo njega nego sve igrače i to nije normalno, ne može biti normalno. Možete se ne slagati s trenerom ili vodstvom kluba i to se možda nikada neće promijeniti, ali tako vrijeđati igrače i to s 'kulturne' zapadne tribine je grozno i sramota. Ispričavam se iznimkama koje se tako ne ponašaju. Ova momčad nije izgubila 50-ak utakmica zaredom u prvenstvu, igraju brojni mladi i domaći igrači, imamo šansu ući u Ligu prvaka... Nije to normalno i ne može biti".

"Bili smo apsolutno bolja momčad, kontrolirali utakmicu i imali šanse na koje nismo reagirali. Veseli me koncentrirana igra bez panike, držali smo dobar ritam, ovo nam je deveta utakmica u manje od mjesec dana i zadovoljan sam kako je momčad reagirala iako možemo bolje", izjavio je poslije utakmice.

"Bilo je za očekivati da će Rijeka igrati malo opreznije, ali mi smo bili dobri. Brzo smo osvajali druge lopte i to je jedan od razloga zašto Rijeka nije bila na razini kao posljednje vrijeme. Mene samo zanima kako ćete opisati situaciju iz prvog dijela kada je u kaznenom prostoru srušen Pjaca", nastavio je Mamić, prenose klupske stranice, podsjećajući na trenutak kada je Dinamo tražio kazneni udarac.

Vratar Eduardo dobio je odmor iz više razloga, objasnio je trener Dinama: "Nije u optimalnoj formi i uz sve visoko postavljene letvice postao je nervozan, nedavno je postao otac i odlučili smo ga malo psihološki odmoriti".

Matjaž Kek, trener nogometaša Rijeke, nije skrivao da je osnovna zadaća njegove momčadi na Maksimiru bila obrana, kako bi se došlo do željenog boda.

"Bio je cilj bolje odigrati u defanzivnom bloku i to je dobro funkcioniralo. Kako je odmicala utakmica bili smo sve čvršći, na kraju smo dočekali svoju priliku u 90. minuti. Znali smo da će Dinamo imati problema s tempom jer imaju naporan ritam. Uspjeli smo ih umrtviti, iako smo prema naprijed možda napravili premalo. Jedan detalj zna odlučiti, nekad pogodiš, nekad ne, nekad igrač pogodi, nekad ne", rekao je.

"Dinamo i Hajduk su napravili odlične stvari u Europi i ja im čestitam, malo se previše podcjenjuje u Hrvatskoj. Ja od srca želim Dinamu puno sreće protiv Skenderbeua i da prođu u Ligu prvaka", korektno je zaključio Slovenac.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Marsonia10.08.2015. u 16:27
    A što bi Dinamo, iz ovakve lige i kupa kako kažeš, trebao doći do polufinala LP? Ili dobiti Reala, PSG-a? Čini se da su tvoji zahtjevi malo nerealni...a zaboravljaš Maccabije i slične neprijelazne prepreke. Ali tada si bio zadovoljan jer sljedeći tjedan je tekma protiv Belupa...a onda opet nećeš na... [više na forumu]
    Marsonia
  • Obrisan korisnik10.08.2015. u 13:49
    Ma bez obzira na sve što mamići čine, ovakvo vrijeđanje je odraz nekulture i primitivizma, publika je tu ista kao i Mamić, čovjek koji drži do sebe neće prljati svoja usta.mamić je kriminalac, a publika je bijesna rulja, ne valja ni on, ne valjaju ni oni.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2015. u 18:53
    A koje to ciljeve je ispunio? Proljeće u Europi? Dobar nastup u LP? Ako ti pod sportskim ciljem smatraš osvajanje lakrdije od lige i isto takvog kupa, nisi baš zahtjevan.
    Obrisan korisnik
  • Marsonia09.08.2015. u 17:23
    Slažem se s puno stvari naisanih ovdje, ali isto tako je činjenica da Dinamo ispunjava apsolutno sve sportske ciljeve. Gledajući navijački, ništa se više ne može očekivati. E sada, kako se do toga dolazi, o poštenju i sličnom bi se mogli napisati romani. Ali ja još uvijek najviše volim pogledati... [više na forumu]
    Marsonia
  • Obrisan korisnik09.08.2015. u 16:45
    Nije to ništa Zoki , nemaš ti pojma što je tek delegat utakmice doživio i naravno to revno zabilježio u izvještaj , lol: "Već dugi niz godina obnašajući dužnost delegata nisam nazočio ovako nekulturnom, nesportskom i sramotnom vrijeđanju od strane u ovom slučaju navijača Rijeke, naime oni su ničim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik