Nogomet

Kopić: „Usmjerili smo utakmicu tamo gdje smo željeli“; Besek: „Jedna nesmotrenost nas je hendikepirala“

Iz Koprivnice:Simona Margetić • ponedjeljak, 10.08.2015.
Kopić: „Usmjerili smo utakmicu tamo gdje smo željeli“; Besek: „Jedna nesmotrenost nas je hendikepirala“
Foto: FaH

Slaven Belupo upisao je prvu pobjedu u novoj sezoni, a mrežu Osijeka pred domaćim navijačima tresao je čak tri puta. Osijek je u drugom dijelu utakmice ostao s igračem manje, što je pomoglo Farmaceutima da kod kuće ostave sva tri boda.

Farmaceuti su prvi pogodak upisali u 35. minuti, u 50. minuti je Osijek ostao bez Mandića zbog grubog prekršaja na Puriću, a onda je uslijedio autogol Lukića i pogodak kapetana Delića za konačnih 3:0. Slaven Belupo ispunio je svoje planove, a Osijek im nije uspio poremetiti računicu, kako su najavljivali.

Trener Koprivničanaca Kopić bio je vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi. „Ovo je izuzetno bitna i velika pobjeda za nas. Mislim da smo od prve minute u utakmicu ušli vrlo kvalitetno. Usmjerili utakmicu tamo gdje mi želimo, da smo bili ti koji su diktirali tempo i da smo u konačnici zaslužili ovu pobjedu“, zaključio je Kopić.

S druge strane, trener Besek smatra kako je njegova momčad puno griješila. „Mislim da smo previše poklona dali domaćinu da bi mogli očekivati bolji rezultat. Puno toga planiranog nismo uspjeli provesti. Prvi gol smo dobili naivno, a u drugom poluvremenu jedna nesmotrenost nas je hendikepirala i bilo je samo pitanje kakav će biti rezultat na kraju“, izjavio je Besek.

Kopić ipak nije mogao računati na Mikulića zbog ozljede pa je u susretu debitirao Vinko Međimorec i odigrao cijelu utakmicu, a trener je bio „zadovoljan jer je Međimorec pokazao karakter“. Nakon utakmice, mladi stoper je rekao kako je zadovoljan svojom igrom, ali da uvijek može bolje.

„U početku je bila prisutna ona pozitivna trema, ali kako je utakmica odmicala, ja sam se osjećao sve bolje i bolje. Ispunili smo sve trenerove zahtjeve i zasluženo pobijedili, a protiv Intera se nadamo da ćemo kući donijeti nova tri boda“, rekao je Međimorec.

Goran Paracki danas je odigrao vrlo dobru utakmicu, a bio je i prvi strijelac za Farmaceute. Protivničku mrežu zatresao je u 35. minuti. „Naš cilj je bio da dobro uđemo u utakmicu jer se u prošloj utakmici doma to nije dogodilo. Trener nam je to naglasio i to smo i napravili, zabili taj gol, kontrolirali igru i na kraju imali sreće da ostanemo s igračem više“, prokomentirao je Paracki.

Sreća danas nije mazila Osječane, koji su skoro cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. „Mogli smo bolje. Prvo nismo odigrali kako smo se dogovorili i na kraju nam se dogodio taj nesretni crveni karton. Nažalost, nismo imali sreće, morali smo puno bolje odigrati, ali nadamo se da će nam se to vratiti u drugim susretima“, zaključio je Josip Špoljarić.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!