Tenis

Borna Ćorić namučio Wawrinku, Švicarac slavio u tri seta i izborio meč protiv Karlovića

Branimir Korać • srijeda, 19.08.2015.
Borna Ćorić namučio Wawrinku, Švicarac slavio u tri seta i izborio meč protiv Karlovića
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio prirediti iznenađenje i skinuti još jednog igrača iz svjetskog vrha. Bez obzira na poraz, Ćorić je odigrao dobro, bolje nego u nekim mečevima protiv slabijih protivnika u koje je ulazio kao favorit...

Stan Wawrinka ipak je na kraju bio bolji od Borne Ćorića. Nakon prvog seta Borna je mogao biti vrlo zadovoljan, no Wawrinka se kasnije uspio dovoljno podići da uzme drugi set i zatim slavi u trećem.

Iza Ćorića je bio težak meč protiv Alexandera Zvereva koji je ostavio traga, tražio je i pomoć fizioterapeuta, no borio se i držao Wawrinku u neizvjesnosti.

Prvi set bio je posebno dobar za Ćorića koji je dva puta oduzimao servis Švicarcu i stigao do prednosti osvajanjem seta sa 6:3.

Sredinom drugog seta našao se pod pritiskom, Wawrinka je uspio doći do dvije break lopte, no Ćorić se izvukao i do odlaska u tie-break većih uzbuđenja nije bilo.

U 13. igri Ćorić je poveo s 3:2 i tu je Wawrinka preuzeo stvari u svoje ruke,. Do kraja seta više nije izgubio nijedan poen te je izborio treći set.

Tu se Ćorić dobro držao do sredine seta kada je Wawrinka ipak došao do 15:40 i iskoristio drugu break loptu nakon čega je mirno priveo meč kraju.

Wawrinki sada slijedi dvoboj protiv Ive Karlovića koji je noćas bio bolji od Martina Kližana.

Masters 1000 Cincinnati, drugo kolo:
Stan Wawrinka (Švicarska, 5) - Borna Ćorić (Hrvatska) 3:6, 7:6(3), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2015. u 17:12
    Borna je još jako mlad pa ni Đoković nije bio bolji u tim godinama,onda je naglo eksplodirao ima vremena za Čorica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2015. u 22:43
    Bravo za Bornu, unatoč brojnim greškama Wawrinke vidi se da je čovjek klasa. Bilo je šansi u 3. setu, no rutina je presudila. Sada Wawrinki slijedi puno teži ispit, Ivo je u formi i mislim da ima veliku priliku za 1/4 finale.
    Obrisan korisnik
  • sportoz19.08.2015. u 22:06
    Borna jednostavno nema snage za odigrati cijeli meč na vrhunskom nivou i to već dosta dugo. Možda je vrijeme za novog kondicijskog trenera...
    sportoz
  • andjel19.08.2015. u 20:47
    Borna je odlično igrao. agresivno i precizno uzvraćao, no osjetio se umor u završnici meča. no čestitke na odvažnoj borbi
    andjel